You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Sociaal vrijwilligerswerk in Ethiopië

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

 • Waar: Addis Abeba
 • Type projecten: Dagopvangcentra en kleuterscholen
 • Leeftijd van kinderen op het project: 0 - 18 jaar
 • Aantal kinderen waarvoor gezorgd wordt: 15+
 • Jouw rol binnen dit project: Het assisteren van de lokale medewerkers, eenvoudige educatieve activiteiten organiseren en algemene ondersteuning geven
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Projects Abroad verwelkomt in Ethiopië op onze sociale projecten vrijwilligers vanaf 16 jaar die wel of geen ervaring hebben binnen het sociale werkveld. Denk je er bijvoorbeeld over om later met kinderen te werken maar wil je eerst ervaren of dit echt bij jou past? Daarnaast kun je ervoor kiezen om naast werkervaring op te doen ook de lokale taal Amharic onder de knie te krijgen. Bij het sociale project leer je veel over de Ethiopische gebruiken en zul je veel in contact zijn met de lokale bevolking. Ga dus het avontuur aan bij één van onze sociale projecten in dit mooie land!

Waar werk je als sociaal vrijwilliger in Ethiopië?

Vrijwilligerswerk sociaal project in Ethiopië

Als vrijwilliger van Projects Abroad, kun jij je inzetten binnen één of meerdere van de dagopvang- en zorgcentra in de hoofdstad Addis Abeba. Je kunt de kinderen meer leren over persoonlijke hygiëne en hen informeel Engelse les geven. Daarnaast kun je spelletjes met de kinderen spelen om hun gedachten te verzetten en liedjes zingen om hun Engelse spreekvaardigheid te verbeteren. Jouw aanwezigheid en enthousiasme worden erg gewaardeerd.

Voor dit project heb je geen pedagogische opleiding nodig. Jouw inzet en enthousiastme maken al een groot verschil wanneer je spelletjes met ze speelt, liedjes met de kinderen zingt of activiteiten voor ze organiseert.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Care Management Plan - Ethiopia.

Hoe ziet jouw werkdag als sociaal vrijwilliger in Ethiopië eruit?

Vrijwilliger bij het sociale project in Ethiopië.

Vrijwilligerswerk in dagopvang- en zorgcentra in Ethiopië geeft je de kans om te helpen met dagelijkse praktische taken en het aanleren van belangrijke sociale vaardigheden. Zo help je de kinderen in de ochtend om zich klaar te maken en hen te eten geven. Daarnaast leer je hen ook sociale vaardigheden aan door middel van ondersteuning, zorg en aandacht.

Ons team in Ethiopië organiseert maandelijks een workshop voor de vrijwilligers op sociale projecten in het lokale kantoor in Addis Abeba. Deze workshops geven je een goed inzicht in het sociale zorgstelsel van Ethiopië. Ook ontvang je tips en suggesties voor activiteiten die je binnen je project kunt organiseren.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Lukas Stock op het sociale project in Ethiopië
Lukas Stock
Ik heb daar echt de tijd van mijn leven beleefd. De kinderen waren ongelooflijk lief en het is ook gewoon aangrijpend om te zien hoe zij van elke dag het beste maken en de hele dag door lachen, terwijl ze eigenlijk echt niets hebben. Lees meer...

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd/ reizen op onze Land informatie.

Vrijwilligerswerk in weeshuizen in Ethiopië 

Onze vrijwilligers hebben jarenlang met kinderen in weeshuizen en andere residentiële zorgcentra in Ethiopië gewerkt. Hun waardevolle werk heeft impact gehad: zij hebben de lokale begeleiders geholpen om de levensomstandigheden in deze weeshuizen te verbeteren en kansen gecreëerd voor kinderen door hen te ondersteunen in hun onderwijs en zorg. We hebben echter besloten niet langer op weeshuizen te richten maar ons te focussen op gemeenschapsgerichte- en familiegerichte opvang, omdat we geloven dat dit een stabielere basis biedt aan de kinderen voor wie wij ons inzetten. Je kunt hier meer lezen over de overgang van vrijwilligerswerk in weeshuizen naar gemeenschapsgerichte opvang.

Dit betekent dat je als vrijwilliger in Ethiopië niet langer in weeshuizen zal werken, maar in plaats daarvan helpt in dagopvangcentra, kinderdagverblijven, scholen en ondersteuningsgroepen voor ouderen of moeders en kinderen. Op deze manier help je Projects Abroad om nog sterkere relaties op te bouwen met de lokale gemeenschappen en – het belangrijkste – help je families om samen te blijven.

Ethiopia Care Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲