You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk in Europa

Binnen Europa zijn er helaas nog veel plekken waar de welvaart niet goed verdeeld is. Hoewel de economische ontwikkeling in bijvoorbeeld Oost-Europa zeker vooruit gaat, zijn de vrijwilligersprojecten geen overbodige luxe voor de lokale bevolking. Vrijwilligers zijn in Europa welkom om zich in te zetten bij verschillende projecten in Roemenië en Italië.

Het eerste project van Projects Abroad in 1992 was een lesgeefproject in Roemenië en sindsdien hebben we al vele Roemeense kinderen kunnen helpen. Naast lesgeven zijn er ook projecten in de sociale zorg, gezondheidszorg, dierenverzorging, sport en creatieve vorming. In Italië is Projects Abroad actief met een bijzonder vluchtelingenproject in de regio Calabrië. Als je niet goed weet waar jij het beste vrijwilligerswerk kunt doen, neem dan gerust contact op zodat we je verder kunnen helpen met oriënteren en kiezen.

Bestemmingen van Projects Abroad voor vrijwilligerswerk in Europa
Beklim als Projects Abroad vrijwilliger in je vrije tijd de beroemde vulkaan Etna Ontdek naast je vrijwilligerswerk met Projects Abroad onbekende steden zoals Taormina Projects Abroad vrijwilligers in Roemenië komen nog regelmatig paard en wagens tegen Projects Abroad vrijwilliger met jongeren bij het drama project in Roemenië Bezoek dit prachtige kasteel in Roemenië als je in het weekend vrij bent van je vrijwilligersproject
« »

Bestemmingen en vrijwilligersprojecten in Europa

Binnen Europa is Projects Abroad actief met diverse vrijwilligersprojecten in Roemenië en met een vluchtelingenproject in Italië. In Roemenië zijn er meer dan 10 verschillende projecten: van sociale zorg tot een drama project en van dierenverzorging tot een fysiotherapie project. Daarnaast zijn er projecten voor professionals in Roemenië, speciaal voor vrijwilligers met specifieke kennis en ervaring. Voor jongeren zijn er ook speciale groepsreizen voor jongeren in de zomervakantie.

Vrije tijd en reizen in Europa

Zowel in Italië als in Roemenië, maar natuurlijk ook in andere omliggende landen zijn er veel mooie plekken waar je in je weekenden of na je vrijwilligersproject naar toe kunt reizen. Bezoek onbekende steden in de regio Calabrië, ga wandelen in de prachtige bergen van de Karpaten in Roemenië of steek de grens over naar Hongarije, Slovenië of Kroatië. De verbindingen per bus, trein of vliegtuig zijn goed ontwikkeld zodat je overal eenvoudig kunt komen.

Veel vrijwilligers gaan in de weekenden samen op pad in de omgeving van hun project. Maar ook na je project vind je vaak wel iemand om verder mee te reizen. De lokale Projects Abroad medewerken kunnen je altijd helpen met handige tips en lokale adviezen.

Het is dus zeker de moeite waard om na je vrijwilligersproject in Europa nog te gaan reizen. Benieuwd naar meer? Lees de ervaringsverhalen van vrijwilligers die jou voorgingen.

Bestemmingen voor vrijwilligerswerk in Europa

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲