You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Natuurbehoud project - Haaienbescherming project in Fiji

Overzicht

2
weken
  • zondag 5 juli 2020 t/m zaterdag 18 juli 2020
  • zondag 19 juli 2020 t/m zaterdag 1 augustus 2020
  • zondag 9 augustus 2020 t/m zaterdag 22 augustus 2020

  • Waar: Het eiland Viti Levu
  • Type projecten: Natuurbehoud & milieu
  • Jouw rol: Binnen dit project zal je met lokale wetenschappers onderzoek doen naar de haaienpopulatie in en rond de eilanden van Fiji. Samen help je het ecosysteem van de oceaan te behouden. Je haalt ter plaatse je duikbrevet en een extra shark specialty certificaat
  • Accommodatie: Groepsaccommodatie
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk op een natuurbehoud project in Fiji

Jongerenreizen haaienbescherming Fiji

Als je geïnteresseerd bent in haaien en je op een van de mooiste eilanden in de wereld wilt leven, dan is dit project echt iets voor jou!

Wanneer je aankomt op het eiland Viti Levu, word je door onze lokale collega’s verwelkomd en krijg je een volledige introductie over het project. Je zal ook gelijk kennis maken met de andere vrijwilligers van de groep en het weekprogramma voor het project ontvangen.

Als je nog nooit eerder hebt gedoken, zal je tijdens de eerste week van dit project je PADI Open Water certificaat behalen. Als je al beschikt over dit certificaat, dan doe je de Advanced Open Water cursus. Alle vrijwilligers zullen ook deelnemen aan de Project Aware Shark Specialty cursus.

Tijdens de tweede week van dit project zal je je meer gaan richten op het wetenschappelijke haaienonderzoek en zal je wetenschappers kunnen observeren en baby haaien vangen om ze te kunnen taggen. Je helpt ook mee bij de herbeplanting van de mangrovebossen en helpt bij het schoonmaken van stranden samen met kinderen en deelnemen aan een shark survey duik. Vrijwilligers zullen ook de mogelijkheid krijgen om een ongelofelijke duik te doen waarbij de haaien gevoederd worden.

Dit project en de duikschool waar we mee samenwerken, Beqa Adventure Divers, lopen voorop als het gaat om de bescherming van haaien in Fiji. Veiligheid staat bij hen voorop en er zijn nog nooit haai gerelateerde ongelukken gebeurd, noch duikers tijdens een haaienduik gewond geraakt.

De Projects Abroad natuurbehoud supervisor in Fiji is professioneel opgeleid en heeft veel ervaring met haaien. Hij heeft getraind en gewerkt in de Bahama’s, onder de begeleiding van enkele van de meest ervaren haaienexperts ter wereld.

Na jouw tijd in Fiji zal je met een internationaal erkende certificaat en geweldige verhalen terug naar huis keren!

Voor deze reis is het belangrijk dat je zondagochtend niet later dan 09:00 uur in Fiji aankomt en twee weken na aankomst, terugvliegt op een zaterdag.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen op het Haaienbeschermingsproject in Fiji als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf tijdens de jongerenreis in Fiji

Tijdens de 2 weken verblijf je samen met de andere vrijwilligers in een groepsaccommodatie. Jongens en meisje slapen gescheiden in een slaapzaal waar je met vier of zes personen verblijft. Deze reis is voor jou ook de unieke gelegenheid om de cultuur en de lokale keuken van Fiji te ontdekken. Laat je daarom tijdens deze 2 weken volledig onderdompelen in de Fijiaanse cultuur en beleef een reis om nooit meer te vergeten!

Weekendactiviteiten in Fiji

Van maandag tot en met vrijdag werk je op het project en in het weekend ga samen met de andere vrijwilligers meer van Fiji verkennen. Zo ga je op trektocht naar een nabijgelegen waterval, waag je een poging tot paddle boarding, of kan je juist lekker uitrusten op het strand. Afhankelijk van het weer kan het zijn dat sommige activiteiten geannuleerd worden. Tijdens jouw verblijf worden er ook verschillende sociale activiteiten georganiseerd, zoals filmavonden, culturele uitstapjes en kan je samen met de anderen genieten van een BBQ.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles vlot verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere project naar: Natuurbehoud project – Haaienbescherming in Fiji.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲