You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een lesgeef project in Fiji

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Nadi en Lautoka
 • Soort scholen: Basisscholen en middelbare scholen
 • Leeftijd van scholieren op het project: 6-12 jaar
 • Gemiddelde grootte van de klas: 25-40 scholieren of kleine groepjes begeleiden
 • Jouw rol binnen dit project: Leraar of klassenassistent (Engels, Wiskunde, Wetenschap of Sport) of individuele tutor
 • Extra vakken die je kunt geven: Kunst, Drama, IT, muziek en sport
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk. Tijdens schoolvakanties zijn er "summer schools"
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Het aanleveren van een Verklaring omtrent Gedrag en een medische verklaring

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar op onze lesgeef projecten in Fiji. In ruil voor jouw energie en motivatie om les te geven, geven de leerlingen graag blijk van hun enthousiasme en leergierigheid. Engels is de officiële taal van dit land, maar de kinderen spreken thuis vaak Fijiaans of Hindustaans. Het is voor de leerlingen van groot belang dat ze daarom hun Engelse spreekvaardigheid verbeteren. Of je nu klassenassistent bent of zelfstandig een klas begeleidt, jouw hulp is meer dan welkom.

Werkplekken binnen het onderwijs voor vrijwilligers in Fiji

Vrijwilligerswerk lesgeef project op Fiji

In Fiji ben je welkom om les te komen geven, met of zonder ervaring. Het lesgeven vindt plaats in en rond Nadi, de drie na grootste stad op het eiland Viti Levu. Hier kun je werken op basisscholen. De klassen zijn meestal gevuld met 30 enthousiaste leerlingen. Ook is er ruimte om kinderen individueel bijles te geven. Naar school gaan is niet verplicht op Fiji, maar 99 procent van de kinderen volgt in ieder geval de eerste 8 jaar omdat het tot deze leeftijd gratis is.

Deel jouw kennis van de Engelse taal, sport of IT

Willen de kinderen later kans maken op een goede baan, dan is goed Engels spreken een vereiste en daar kan jij ze mee helpen. De basis van dit project is namelijk het verbeteren van de gesproken Engelse taal. Daarnaast kun je ze ook helpen beter te leren rekenen, lezen en schrijven. Je start over het algemeen naast een lokale leraar, maar door je eventuele ervaring, maar zeker ook door je enthousiasme, kun jij ook je eigen klas krijgen. Je kunt naast het geven van Engels, je ook bezig houden met sportlessen, zoals rugby en voetbal, maar ook met andere vakken zoals IT, wiskunde, kunst, muziek of toneel. Mocht je bepaalde wensen hebben, laat ons dit dan weten en wij zullen jouw capaciteiten zo goed mogelijk benutten.

Je kunt er ook voor kiezen om aan de slag te gaan bij het PEMAC (Physical Education, Music and Arts & Crafts Programme). Hier zul je voornamelijk lesgeven aan kinderen van de basisschool of middelbare scholieren. Je treedt op als onderwijsassistent en krijgt een persoonlijk lesrooster. Heb jij artistieke talenten dan kun je binnen dit programma muziekles of handenarbeid geven. Je zult een gedeelte van de dag formeel lesgeven en moet je daarom wel aan de formele kledingvoorschriften van de Fijiaanse ministerie van onderwijs houden.

Als je gek bent van sport, is het ook mogelijk om parttime gymlessen te geven aan schoolkinderen.

Hoe ziet een werkdag in het onderwijs op Fiji eruit?

Lesgeven op een school in Fiji

Bij aankomst wordt er een lesindeling voor jou gemaakt en werk je met 3 of 4 verschillende klassen. Naar aanleiding van jouw voorkeur voor een vak word je gekoppeld aan een lokale leraar. Jullie zullen samenwerken om de kinderen zoveel mogelijk individuele aandacht te geven en de lessen zorgvuldig voor te bereiden. Als je enthousiasme en initiatief toont, dan kun je ook je eigen lessen op je nemen.

Het Projects Abroad team in Fiji organiseert wekelijkse workshops voor alle lesgeef vrijwilligers. De workshops zullen je helpen een goed inzicht te verkrijgen in het onderwijsstelsel van Fiji en de achtergrond van de school waar je werkt. Ook krijg je advies en suggesties aangereikt over het plannen van je lessen, het bewaren van de orde in de klas en de activiteiten die je bij je lesgeef project kunt organiseren.

Als je interesse hebt om les te geven in een één van de meer afgelegen traditionele dorpen, dan zijn daar ook mogelijkheden. Klik op cultuur project in Fiji om meer te lezen over de mogelijkheden.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Fiji Teaching Management Plan.

Wie kan er meewerken aan ons onderwijsproject in Fiji?

Het maakt niet uit of je met of zonder ervaring wilt gaan lesgeven. Wij hebben altijd een passend project voor jou waar jij je CV mee kunt uitbreiden en een ervaring rijker mee zal worden!

Vrijwilligerservaring De ervaring van Yvette Engels op het lesgeef project in Fiji
Yvette Engels
Fiji; een ervaring om nooit meer te vergeten. Prachtig land, vriendelijke mensen en een bijzondere ervaring om te mogen leven binnen een Fijiaans gezin en mee te mogen helpen op een basisschool! Lees meer...

Registratie van vrijwilligers in Fiji

Voor alle projecten in Fiji met betrekking tot lesgeven of sociaal werk, geldt dat vrijwilligers ter plaatse geregistreerd moeten worden. Hiervoor met je een aantal documenten opsturen: o.a. een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), gezondheidsverklaring en kopie paspoort. Dit is niet ingewikkeld, maar het kost meestal minimaal een paar weken om alle documenten te verkrijgen. Daarom kun je het beste minimaal een maand voor vertrek inschrijven. 

Fiji Teaching Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲