You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Volwassenenreis haaienbescherming project in Fiji

Overzicht
Binnenkort nieuwe data verwacht!
  • Waar: Coral Coast, Viti Levu
  • Type projecten: Natuurbehoud & milieu
  • Jouw rol binnen dit project: Help mee bij de bescherming van haaien, onderzoek naar het marine leven en bewustwordingscampagnes over natuurbehoud op Fiji
  • ACCOMMODATIE:: Groepsaccommodatie
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen

Tijdens de volwassenenreis bij het haaibescherming project in Fiji ontmoet je de meest bedreigde en minst begrepen dieren op de aarde. Als vrijwilliger krijg je de kans samen met internationaal genormeerde onderzoekers te duiken werken aan onderzoek naar haaien. Ook help je mee aan bewustwording en educatie in de lokale gemeenschap.

Werkzaamheden tijdens de groepsreis voor volwassenen

Vrijwilligers volwassenenreis in Fiji

Fiji staat bekend om de witte stranden en het helderblauwe water dat rijk is aan dieren, waaronder 8 verschillende soorten haaien. Deze haaien spelen een belangrijke rol in onze marine ecosysteem en het is jouw taak om deze bijzondere dieren te beschermen en behouden. Afhankelijk van jouw duikervaring, focus je op het behalen van je PADI open water of advanced open water diploma of een extra ‘shark dive’. Je helpt mee tijdens onderzoeksduiken door gegevens te verzamelen over het ecosysteem in de oceaan. Dit wetenschappelijk onderzoek waar je aan werkt is van groot belang en wordt zowel lokaal als internationaal gedeeld en gepubliceerd.

Wanneer je niet aan het duiken bent, help je de onderzoekers met de controle van aas, vislijnen en visnetten en observeer je hoe jonge haaien worden gemarkeerd. Ook help je met bijvoorbeeld magroves herbeplanten, voorlichting geven op scholen en met het schoonmaken van stranden samen met lokale schoolkinderen. Een van de meest indrukwekkende onderdelen van de reis is een ‘shark feed dive’, waarbij je de kans krijgt om de haaien van heel dichtbij te observeren.

Accommodatie en vrije tijd tijdens de volwassenenreis in Fiji

Gedurende jouw tijd in Fiji verblijf je in een groepsaccommodatie met aparte kamers voor mannen en vrouwen. In het weekend heb je tijd om meer van het land en de cultuur te ontdekken: culturele uitstapjes, een waterval, watersporten of gewoon genieten van het warme tropische weer op het strand.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Na inschrijving helpt de Volunteer Advisor van Fiji jou verder met alle voorbereidingen.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Niet boven de 50 jaar, maar wel interesse in de volwassenenreis?

Deze reis is speciaal samengesteld voor de oudere vrijwilliger, bij voorkeur van boven de 50 jaar oud. Ben je nog geen 50 maar wel ouder dan 25 jaar en zou je toch graag aan deze reis willen deelnemen, dan is dat zeker mogelijk.

Andere mogelijkheden voor vrijwilligerswerk

Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum van de volwassenenreis niet goed uit? Kijk dan bij onze reguliere vrijwilligersprojecten voor alle leeftijden. Hier zal je ook genoeg andere vrijwilligers ontmoeten en kun je zelf de duur en je start- en einddatum bepalen.

Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲