You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een Public Health project in de Filippijnen

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Bogo City & San Remigio
  • Type projecten: Public Health
  • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers lopen mee met lokale gezondheidszorg specialisten en leren op deze manier meer over de volksgezondheid in de Filippijnen
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: Vanaf 1 week
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Vrijwilligers die graag het ‘community outreach’ aspect van onze gezondheidszorg projecten willen ervaren, kunnen deelnemen aan het fulltime Public Health project. Of je nu in een tussenjaar zit en geneeskunde wilt gaan studeren aan de universiteit of je hebt al wat medische ervaring, jij kan veel leren over het medische zorgstelsel en de volksgezondheid in de Filippijnen.

Het Public health project focust zich op gezonde levensstijl en heeft als doel het aantal niet-overdraagbare ziekten te doen verminderen in de stad Bogo en San Remigio.

Volgens het Departement van Volksgezondheid in de Filippijnen zijn niet-overdraagbare ziekten in 7 op de 10 gevallen de hoofd doodsoorzaak van alle sterfgevallen in de Filippijnen. Niet-overdraagbare ziekten zoals diabetes, hartziekten, kanker en cardiovasculaire ziekten zijn vaak het gevolg van slechte voeding, roken, drugs en alcohol gebruik. Als vrijwilliger kan je op dit project deze problemen helpen aanpakken en personen behandelen die symptomen vertonen van deze ziekten. 

Vrijwilligerswerk op het Public Health project in de Filippijnen

Vrijwilligerswerk Public Health in de Filippijnen

Als vrijwilliger op het Public health project in de Filippijnen werk je nauw samen met lokale professionele zorgverleners die je zal assisteren tijdens verschillende activiteiten op het project.

Een van je verantwoordelijkheden zal zijn om te helpen bij huisbezoeken en screenings, zoals het controleren en meten van de temperatuur, hartslag, bloeddruk en BMI bij verschillende gezinnen in de regio waar je werkt. Je zal ook helpen bij het testen van de bloedsuiker spiegel en het cholesterol niveau.

Aan de hand van de data die wordt verzameld van de verschillende testen, kunnen vrijwilligers helpen bij het aanpakken van verschillende problemen door gezinnen te informeren en te leren over een gezonde manier om niet-overdraagbare ziekten te behandelen en te voorkomen. Je zal ook workshops voorzien en voedingsplan opstellen voor betaalbare gezonde voeding in verschillende zorgcentra in Bogo en San Remigio.

Vrijwilligers werken meestal van 8:00u tot 17:00u, van maandag tot vrijdag en hebben het weekend vrij om uit te rusten of te reizen, tenzij er een medische outreach gepland staat op zaterdag of zondag.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Philippines Medicine & Healthcare Management Plan.

Jouw verblijf in de Filippijnen

Als je niet aan het werk bent, verblijf je bij een lokaal gastgezin waar je de echt Filippijnse keuken en gastvrijheid kunt ervaren. In je vrije tijd is er ook genoeg te zien en doen in en rond Bogo City. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie. Dit project is het hele jaar door beschikbaar.

Je kunt vanaf 1 week deelnemen aan het Public Health in de Filippijnen als je geen vier weken of langer beschikbaar bent. Het project is door onze lokale collega’s geselecteerd als geschikt voor korte periodes van vrijwilligerswerk voor zowel de lokale gemeenschappen als de vrijwilliger. Hoewel je waardevolle culturele inzichten zult verwerven en intensief kunt samenwerken met de lokale gemeenschap, zul je waarschijnlijk niet dezelfde impact kunnen maken als vrijwilligers die voor een langere periode blijven.

Periodieke updates Philippines Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲