You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Sociaal & Samenlevingsproject in de Filippijnen

Overzicht

2
weken
 • zondag 5 juli 2020 t/m zaterdag 18 juli 2020
 • zondag 26 juli 2020 t/m zaterdag 8 augustus 2020
3
weken
 • zondag 5 juli 2020 t/m zaterdag 25 juli 2020

 • Waar: San Remigio of Bogo
 • Type projecten: Sociale zorg
 • Jouw rol: Assisteer de leraren door de kinderen les te over voeding en hygiëne, te helpen met opruimen en schoonmaken van de school en workshops te leiden. Ook doe je mee aan community clean-ups om de buurt schoon te houden.
 • Accommodatie: Gastgezin
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk op een Sociaal & Samenlevingsproject in de Filippijnen

Tijdens de sociale zorg en samenleving groepsreis voor jongeren naar de Filippijnen help je mee bij educatieve activiteiten op scholen.

Neem deel aan onze jongerenreis Sociaal & Samenlevingsproject in de Filippijnen en doe samen met andere middelbare scholieren van over heel de wereld vrijwilligerswerk om de lokale samenleving te helpen. Je helpt lokale leraren bij het lesgeven en je geeft leuke en leerzame lessen over belangrijke onderwerpen zoals gezond eten. Wanneer je niet bezig bent met lesgeven, help je met de renovatie en onderhoudswerkzaamheden op de school.

In de Filippijnen zijn leraren verantwoordelijk voor het onderwijzen van grote groepen leerlingen en het veilig en schoonhouden van de klaslokalen. Ze hebben daardoor niet altijd genoeg tijd om de kinderen te leren over belangrijke, basale levensvaardigheden. Als vrijwilliger ben je een extra bron van ondersteuning voor de leraren door de kinderen les te geven over belangrijke levensvaardigheden, leuke en creatieve educatieve activiteiten te doen en de klaslokalen schoon te houden.

Bij dit project zal je niet alleen op de school werken. In San Remigio wordt veel afval weggegooid op stranden en parken en is er geen goed systeem om al dit afval op te ruimen. Dit is een bedreiging voor de lokale dieren en het ecosysteem. Je zult deelnemen aan community clean-ups om te helpen met dit probleem.

Dit zijn de activiteiten waar je bij betrokken bent tijdens het Sociaal & Samenlevingsproject in de Filippijnen:

 • Lessen geven over voeding en hygiëne
 • Workshops geven over onderwerpen zoals pesten, tuberculosepreventie en klimaatverandering
 • Helpen bij het schoonhouden van de school en verrichten van lichte onderhoudswerkzaamheden
 • Deelnemen aan community clean-ups

Als je langer dan 2 weken wilt blijven, is het op sommige data ook mogelijk om het project voor 4 weken te doen. Je blijft dan langer op het project en verricht meer werk in de gemeenschap.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 of 4 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen het Sociaal & Samenlevingsproject in de Filippijnen als jij! Wij weten daarom zeker dat het een heel gezellige tijd gaat worden.

Verblijf bij een gastgezin

Tijdens je project logeer je met de andere vrijwilligers bij een gastgezin, wat jou de mogelijkheid biedt om je totaal onder te laten dompelen in de lokale cultuur en te leren over de verschillende culturen en achtergronden van de andere vrijwilligers. In je vrije tijd kan je gezellig kletsen, kaartspelletjes doen en genieten van de heerlijke Filipijnse gerechten.

Weekendactiviteiten in de Filippijnen

In het weekend zal je een reis maken naar Santa Fe, waar je verblijft in een hotel en kunt zwemmen en bij het zwembad relaxen met de vrienden die je bij het project hebt gemaakt. Bij het programma van 4 weken bezoek je ook meer plekken en doe je meer activiteiten in het weekend. Zo breng je een bezoek aan Capitancillo Islet, een klein koraaleiland vlakbij Bogo. Hier kun je snorkelen, een bezoek brengen aan een beschermd natuurgebied en lekker relaxen op het strand. Ook ga je ziplinen op Caputatan Norte en reis je met de boot naar de witte stranden van het Gibitngil eiland.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: Sociale projecten in de Filipijnen.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreis waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲