You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Journalistiek vrijwilligerswerk in de Filippijnen

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Bogo City
 • Type projecten: Radio journalistiek
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers werken mee aan de dagelijkse werkzaamheden binnen een radiostation
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 1 week
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Bij voorkeur journalistieke achtergrond en ervaring

Als vrijwilliger op het radio journalistiek project in de Filippijnen kan je ervaren hoe het is om te werken in de ‘’echte wereld’’ van media en broadcasting. Door deel te nemen aan dit project kun je referenties inwinnen die je kunt gebruiken bij het nastreven van een carrière in de media.

Vrijwilligers op dit project hebben bij voorkeur enige ervaring in de journalistiek. Je hebt bijvoorbeeld gewerkt voor een lokale krant of een studie journalistiek gevolgd. Om het meeste uit dit project te kunnen halen, is het ook belangrijk dat vrijwilligers goed Engels kunnen spreken. Ervaring met het werken met media-apparatuur in de opnamestudio en de on-air stand is een voordeel. Als je echter niet in staat bent om deze apparatuur te gebruiken, kunnen we voor aanvang van het project hierover een week training regelen.

Radio journalistiek in de Filippijnen

Vrijwilligerswerk radio journalistiek Filippijnen

De radio industrie is opwindend maar ook veeleisend. Dit project zal je een ware uitdaging geven waarbij je zelf initiatieven zal moeten nemen en voldoende motivatie zal moeten tonen.

Vrijwilligers krijgen de kans om bij één van de twee radio stations in Bogo te werken, afhankelijk van de behoeften van de radiostation. De eerste optie is werken bij DYVL radiostation dat beheerd wordt door Cebu Roosevelt Memorial College. Vrijwilligers werken hier als DJ en hebben de mogelijkheid om verslag uit te brengen over onderwerpen zoals mythologie, literatuur en poëzie. Door te werken als radio DJ kan het zijn dat je wordt uitgenodigd door de andere afdelingen van het Cebu Roosevelt Memorial College om ook hun programma’s te presenteren.

Een andere optie is werken bij Hug FM Radio. Bij dit radiostation kun je werken aan de volgende opdrachten:

 • Zoeken naar nieuwe lokale en internationale muziek en onderwerpen voor nieuwsberichten
 • Weerberichten en showbizznieuws uitzenden
 • Scripts schrijven voor reclamespots
 • Assisteren bij muziekbewerkingen

Vrijwilligers werken samen met een hoofd DJ/ presentator aan verschillende opdrachten. Een deel van je rol zal ook bestaan uit het assisteren bij de marketing van het radiostation.

Iedereen met professionele kwalificaties of ervaring op dit gebied is welkom op dit project en krijgen ook de mogelijkheid om workshops te organiseren voor lokale DJ’s en andere vrijwilligers met betrekking tot technieken en strategieën op het gebied van broadcasting.

Jouw verblijf in de Filippijnen

Vrijwilligers verblijven bij een lokaal gastgezin waar je de echt Filippijnse keuken en gastvrijheid kunt ervaren. In je vrije tijd is er ook genoeg te zien en doen in en rond Bogo City en Cebu. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op  Land informatie.

Je kunt vanaf 1 week deelnemen aan het journalistiek project in de Filippijnen als je geen vier weken of langer beschikbaar bent. Het project is door onze lokale collega’s geselecteerd als geschikt voor korte periodes van vrijwilligerswerk voor zowel de lokale gemeenschappen als de vrijwilliger. Hoewel je waardevolle culturele inzichten zult verwerven en intensief kunt samenwerken met de lokale gemeenschap, zal je waarschijnlijk niet dezelfde impact kunnen maken als vrijwilligers die voor een langere periode blijven.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲