You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Voorbereid op reis naar Ghana

Meer informatie
Waar wij voor zorgen Veiligheid & begeleiding Startdata Voorbereid op reis

Ben jij enthousiast geworden over vrijwilligerswerk in Ghana? Projects Abroad biedt jou naast de informatie over Ghana en het aanbod vrijwilligersprojecten waar je aan kunt deelnemen, ook praktische informatie om goed voorbereid op reis te gaan. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de informatie over je accommodatie en de aanvraag van een visum. Klik op onderstaande links om alle praktische informatie te lezen. Op deze manier kun je goed voorbereid als vrijwilliger van je avontuur gaan genieten!

Open alle onderwerpen
Voorbereiding voor vertrek

Voorbereiden op jouw vertrek naar het buitenland.

Zodra je bent ingeschreven en geaccepteerd op je project, kan jouw voorbereiding beginnen. Je krijgt op jouw MyProjectsAbroad site al veel te lezen, maar daarnaast kan jij je nog op andere manieren voorbereiden op jouw reis.

Facebook groepen

Elke bestemming heeft een eigen Facebook groep. Op zo'n groep kom je in contact met onze lokale collega's, kun je lezen wat eerdere vrijwilligers hebben gedaan en in contact komen met andere vrijwilligers die net als jij nog aan hun avontuur gaan beginnen. Een compleet overzicht van alle groepen vind je hier: Facebook groepen van Projects Abroad.

Naast deze voorbereidingen moet je natuurlijk nog denken aan: een eventueel visum, eventuele inentingen en medicatie, een goede reisgids, en alle andere dingen die genoemd zullen worden op jouw MyProjectsAbroad site.

Luchthaven

Vrijwilligers in Ghana worden door ons lokale personeel opgehaald vanaf de luchthaven Accra. Daarna ga je naar ons kantoor in Accra of direct door naar jouw gastgezin. Dit is afhankelijk van hoe laat je aankomt.

Je kan er ook voor kiezen om op Accra te vliegen in plaats van op Lomé. Als je wenst dat wij jouw vervoer van deze luchthaven regelen, dan zijn er verplaatsingskosten aan verbonden.

MyProjectsAbroad

MyProjectsAbroad is ons online systeem wat jou door middel van een inlognaam en wachtwoord direct toegang geeft tot een persoonlijke webpagina. Op deze, op jou toegespitste website, zullen we je informeren over alles wat betrekking heeft op je project, onderkomen en bestemming. Je zult van ons regelmatig een e-mail update ontvangen wanneer er zich nieuwe informatie op jouw webpagina bevindt. Als je geen e-mailadres of toegang tot het internet hebt, kunnen we je alle informatie ook per reguliere post toesturen. En niet te vergeten, jouw persoonlijke website bevat een lijst met de voorbereidingen voor jouw reis, zodat je onbezorgd aan je avontuur kunt beginnen.

Gezondheid en vaccinaties

Gezond op reis gaan en gezond weer terug komen is belangrijk. In de landen waar Projects Abroad projecten heeft loop je meer gezondheidsrisico’s dan in de landen direct om ons heen. Ziekten zoals hepatitis A en B zijn goed te voorkomen door vaccinaties. Omdat wij geen medische organisatie zijn verwijzen we je graag door naar de GGD. De adviseurs van de GGD geven je een advies op maat en vaccinaties kunnen meteen worden toegediend. Lees meer over gezondheid en vaccinaties op de pagina met informatie van de GGD.

Visum

Voordat jij met ons vertrekt om vrijwilligerswerk in het buitenland te gaan doen, zul je alle vereiste informatie die betrekking heeft op jouw vrijwilligersproject, bestemming, eventueel visum in jouw paspoort en documenten, ontvangen op een eigen MyProjectsAbroad website. De aanvraag voor een visum zal door jou zelf ingediend moeten worden, maar wij helpen iedere vrijwilliger daar zo goed mogelijk mee op weg! Neem bij twijfel over je visumaanvraag altijd contact met ons op. Voor Ghana vraag je vooraf een visum voor vrijwilligerswerk. Zowel bij de ambassade wanneer je je visum aanvraagt als bij de douane in Ghana moet je een bewijs van de gele koorts vaccinatie laten zien.

Taal

In Ghana wordt Engels gesproken, maar daarnaast ook vele andere talen zoals Twi, Ewe, Ga en Fanti. Wil jij graag Engelse taal leren of deze verbeteren? Kies dan voor een taalcursus in Ghana

Accommodatie

Projects Abroad biedt jou in deze bestemming een verblijf bij een gastgezin aan. Dit gastgezin is speciaal door ons team ter plaatse geselecteerd. Zo zal het onderkomen voldoen aan een aantal criteria, zoals een watervoorziening, sanitair, aparte slaapkamer voor de vrijwilliger(s) en de voorzieningen om driemaal per dag een maaltijd te bereiden. Uiteraard is dit wel volgens de levenstandaard van het land, waardoor de westerse gebruiken vaak even opzij gezet moeten worden en er sprake zal zijn van een culturele onderdompeling.

 • De samenwerking tussen Projects Abroad en de lokale gastgezinnen
  Als internationale organisatie hebben wij bewust gekozen voor een verblijf bij gastgezinnen. De samenwerking met de lokale bevolking in al onze bestemmingen zorgt niet alleen voor een culturele uitwisseling tussen jou en het gezin, maar het bevordert ook de financiële situatie van de gastgezinnen. Het bedrag wat je voor dit bijzondere avontuur betaalt zal namelijk gedeeltelijk ten goede komen aan het gastgezin.
 • Thuis komen bij het gastgezin na een dag werken
  Het is vaak een geruststellend idee dat er na een dag vrijwilligerswerk een gastgezin voor je klaar staat. Je onderdak in het buitenland zal nooit helemaal overeenkomen met je thuissituatie, maar vrijwilligers ervaren het gezin vaak wel als vertrouwd. Want ook hier zijn er een vader en moeder die naar je verhalen luisteren, jou wegwijs kunnen maken in de gebruiken en gewoonten van het land en in zijn voor een gezellig praatje. Uit ervaring weten wij dat er vaak een goede band en leuke vriendschappen met het gastgezin ontstaan tijdens het verblijf in het buitenland.
 • Verblijf in het gastgezin met een andere vrijwilliger
  Gastgezinnen bieden vaak onderkomen aan meerdere vrijwilligers. Mocht je dit geen fijn idee vinden, dan kan dit altijd bij een aanmelding aangegeven worden, zodat wij hier, indien mogelijk, rekening mee kunnen houden. Wij merken vaak wel dat er onder vrijwilligers de behoefte bestaat om met andere vrijwilliger geplaatst te worden om onderlinge contacten te bevorderen.
 • Wordt de accommodatie altijd bij gastgezinnen geregeld?
  Projects Abroad regelt in 90 procent van de gevallen accommodaties bij gastgezinnen. In de overige 10 procent van de gevallen zorgen wij voor onderkomens in vrijwilligersverblijven. Dit komt voornamelijk voor bij dier en natuur projecten die te ver van onze gastgezinnen af liggen. Je wordt hier vooraf goed over geïnformeerd via jouw eigen MyProjectsAbroad website.
Eigen verantwoordelijkheid

Om ervoor te zorgen dat je een zorgeloos avontuur tegemoet kunt gaan, zorgen wij voor de juiste begeleiding en verzekering, het project en de accommodatie. Daarnaast heb jij ook eigen verantwoordelijkheden om het project tot een succes te maken.

Eigen initiatief tonen
Het is belangrijk dat je tijdens het project initiatief durft te tonen om zoveel mogelijk te ondernemen. Zodra je aan onze begeleiders ter plaatse vertelt dat je actief wilt worden ingezet naast de huidige werkzaamheden, dan wordt dit gewaardeerd en wordt het een bijzonder project.

Veiligheid
Wij raden vrijwilligers aan om niet alleen 's avonds buiten te zijn, maar altijd met andere vrijwilligers 's avonds activiteiten te ondernemen. Zo ontwikkel je jezelf niet alleen op sociaal vlak, maar is het ook voor jouw veiligheid verstandig. Daarnaast geeft Projects Abroad je het advies om kopieën van waardevolle documenten te maken en deze zorgvuldig op te bergen.

Verantwoordelijkheid en respect
Als je kiest voor vrijwilligerswerk, betekent het niet dat je zonder geldige reden van het vrijwilligerswerk af kunt zien. De mensen waar jij mee werkt, rekenen op jouw inzet en aanwezigheid. Daarnaast is het belangrijk is dat er respect wordt getoond voor de cultuur en de omgeving. Je wordt in de meeste gevallen gehuisvest in een gastgezin. Dit gezin doet moeite om zich in te lezen in de westerse cultuur. Zo verlangen ook zij van jou dat je rekening houdt met de gewoontes van het gezin.

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Voor alle sociale projecten, lesgeefprojecten en sportprojecten geldt dat je als vrijwilliger van 21 jaar en ouder verplicht bent een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen. Nadat je bent ingeschreven en geaccepteerd voor je project, kun je dit via de gemeente waar je woont aanvragen. Woon je in Nederland, dan moet Projects Abroad een deel van het aanvraagformulier invullen. Je krijgt dit deels ingevulde formulier thuis gestuurd. Zelf vul je de rest in en lever je het in bij de gemeente. Woon je in België dan kun je zelf de hele aanvraag doen.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲