You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een bouw project in Jamaica

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: In en rondom Manchester
  • Type projecten: Bouwproject
  • Jouw rol binnen dit project: Werkzaamheden variëren per dag van het leggen van funderingen tot metselen en verven van muren.
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit erbij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar in Jamaica om mee te werken binnen het bouwproject. Hier werk je als vrijwilliger mee aan de bouw van sanitaire voorzieningen in scholen in Manchester. Je kunt je handen uit de mouwen steken tijdens een vakantie, tussenjaar of ga bijvoorbeeld de uitdaging aan tijdens een sabbatical. 

Bouwen in Jamaica

Vrijwilligerswerk bouw project in Jamaica

In Jamaica vind je een bijzonder bouwproject. Projects Abroad werkt samen met het Ministerie van Onderwijs om in de regio de sanitaire voorzieningen in lagere scholen veiliger en hygiënischer te maken, aangezien de toiletten daar vaak slechts bestaan uit een gat in de grond. Er zijn 40 scholen in de regio waar nog veel kan worden verbeterd en dit zal honderden kinderen ten goede komen.

Met jouw hulp als vrijwilliger kunnen we voorzien in deze cruciale behoefte op scholen in Manchester. Volgens rapporten van het Ministerie van Onderwijs is het erg belangrijk om deze situatie aan te pakken, aangezien het een erg negatieve impact heeft op de kinderen. Zo krijgen ze huiduitslag, infecties, worden ze ziek door de slechte hygiène en vallen ze soms bijna in de putten.

Het doel is om veilige sanitaire voorzieningen te bouwen zodat de veiligheid van de kinderen wordt gegarandeerd. Sommige scholen hebben zelfs geen stromend water en als ze dat wel hebben, is het bestaande systeem vaak verouderd of moet het dringend gerepareerd worden.

Hoe ziet een werkdag op het bouwproject in Jamaica eruit?

Bouw project in Jamaica

Vrijwilligers op het bouw project in Jamaica werken samen met lokale ervaren bouwvakkers als deel van een toegewijd team. De werkzaamheden variëren per dag van het leggen van funderingen, mengen van mortel, graven van putten en dragen van zand, cement, stenen en water. Enthousiasme en niet bang zijn om zwaar werk te verrichten, zijn erg belangrijk voor dit type vrijwilligerswerk. Je hebt geen specifieke ervaring nodig voor dit project, maar als je wel ervaring hebt in de bouw, dan komt jouw kennis zeker goed van pas. De lokale medewerkers van Projects Abroad  zullen je tijdens dit project helpen om zoveel mogelijk scholen te voorzien van sanitaire voorzieningen.

Vrijwilligers op dit bouw project worden om de drie maanden ook betrokken bij community outreach projecten waar je helpt bij het renoveren van hun huizen die getroffen zijn door brand, overstromingen of orkanen, hier help je bewoners die leven in onmenselijke omstandigheden.

 

De samenwerking tussen Projects Abroad Jamaica en het Ministerie van Onderwijs zal ervoor zorgen dan de levensomstandigeheden van de mensen in nood zal verbeteren.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Pim Overkamp op het Bouw project in Jamaica
Pim Overkamp
Ik had het geluk om aanwezig te zijn bij de afronding van meerdere projecten. Deze projecten werden allemaal gestart met enthousiaste mensen vanuit de hele wereld, maar het werk kwam tijdelijk stil te vallen omdat er even geen vrijwilligers waren. Zo zie je maar: vrijwilligers zijn hard nodig bij dit project! Lees meer...

Wil je langer dan een maand in Jamaica verblijven (inclusief zelfstandig reizen), dan raden we je aan om een work permit aanvragen. Deze procedure is niet ingewikkeld maar het kost wel ongeveer vijf maanden vanaf het moment dat je je inschrijft tot dat je aankomt in Jamaica. Je krijgt van ons de benodigde instructies hiervoor wanneer je bent ingeschreven. Kijk voor meer informatie bij Goed voorbereid op reis en klik op visum.

 
Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲