You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een Maroon cultuur project in Jamaica

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Mandeville
  • Type projecten: Cultuur & Samenleving
  • Jouw rol binnen dit project: Je leeft met een echte Maroon community in Jamaica. De Jamaicaanse Maroons waren weggelopen slaven die vochten tegen de Britten in de 18e eeuw. Je werkt samen met leden van de Maroon Community en je zal o.a. lesgeven aan kinderen van 6-12 jaar oud.
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: Vanaf 3 weken
  • Startdata: Flexibel
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Bijzonderheden: Niet mogelijk in juni tot eind augustus en in december

Wil je graag meer weten over de traditionele cultuur in Jamaica en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de lokale bevolking? Dan is het Maroon Community Project echt een mooie uitdaging voor jou! Vanaf 16 jaar ben je welkom om in de Accompang gemeenschap in de heuvels bij Sint Elizabeth, om mee te werken aan dit bijzondere project.

Cultuurbehoud in Jamaica

Vrijwilligerswerk Maroon cultuur project in Jamaica

Het project is gevestigd in de heuvels van het kleine dorpje St. Elizabeth Parish waar ongeveer 168 gezinnen wonen met in totaal 580 mensen. Naast twee scholen is er ook een opleidingscentrum voor volwassenen. Landbouw is de belangrijkste bron van levensonderhoud waar vooral de mannen het werk doen. Vrouwen blijven vaak thuis om voor de kinderen en soms ook voor hun grootouders te zorgen. Veelvoorkomende problemen zijn bijvoorbeeld werkloosheid, gebrek aan opgeleide leraren, analfabetisme, gebrek aan goede gezondheidszorg en slechte wegen.

Ondanks de soms armoedige omstandigheden waarin deze mensen leven, worden ze door veel Jamaicanen gerespecteerd door hun strijd voor vrijheid tegen de Britten. Als vrijwilliger leer je ook veel van de geschiedenis doordat je bij een lokaal gastgezin verblijft.

Wil je langer dan een maand in Jamaica verblijven (inclusief zelfstandig reizen), dan raden we je aan om een work permit aanvragen. Deze procedure is niet ingewikkeld maar het kost wel ongeveer vijf maanden vanaf het moment dat je je inschrijft tot dat je aankomt in Jamaica. Je krijgt van ons de benodigde instructies hiervoor wanneer je bent ingeschreven. Kijk voor meer informatie bij Goed voorbereid op reis en klik op visum.

Werkzaamheden bij het Maroon Community Project

Maroon cultuur project in Jamaica

De Maroon bevolking heeft een lang verleden in de slavernij totdat ze aan de Britten ontsnapten in de 18e eeuw. Vrijwilligers zullen meehelpen in de gemeenschap van Accompong. Weg van alle drukte van het stadsleven kom je terecht in deze gemeenschap, waar je als vrijwilliger veel werkzaamheden kunt doen. Je zult lesgeven aan kinderen van 6-12 jaar en afhankelijk van jouw interesses en enthousiasme kun je bijvoorbeeld ook computerlessen geven, de kruidentuin verzorgen en Engelse les geven. Daarnaast kun jij actief meewerken in de lokale bibliotheek en zijn er mogelijkheden om lees- en schrijflessen te geven aan volwassenen.

Dit project vindt plaats op een ver afgelegen locatie, op zo’n 3,5 uur rijden van Mandeville, het is daarom belangrijk dat vrijwilligers die aan dit project deelnemen een volwassen instelling hebben en in staat zijn zelfstandig te werken.

Houd er rekening mee dat dit project, net als de meeste lesgeefprojecten, van juni t/m eind augustus en in december niet mogelijk is.

In de avonden en weekenden kun genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲