You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een disaster management project in Jamaica

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Manchester Parish en St. Elisabeth parish
 • Type projecten: Disaster Management project
 • Jouw rol binnen dit project: Je geeft educatieve lessen aan de gemeenschap, scholen en bedrijven over rampen management
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 4 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Minimaal één jaar een relevante studie gevolgd hebben.

Projects Abroad verwelkomt in Jamaica op het Disaster Management Project vrijwilligers die minimaal één jaar een relevante studie hebben gevolgd. Door de verschillende natuurrampen in Jamaica is het belangrijk dat de lokale bevolking goed voorbereid wordt op de toekomst. Jij kunt als vrijwilliger in Manchester en St. Elisabeth aan de slag om voorlichting te geven op scholen en evacuatieplannen te schrijven. Daarmee ondersteun je bedrijven, leraren en boeren. Ga dus het avontuur aan op dit bijzondere project! 

Waar werk je als vrijwilliger in Jamaica op het Disaster Management Project?

Vrijwilligerswerk internationale ontwikkelingsproject in Jamaica

Hoewel de meeste rampen niet te voorkomen zijn, is het erg belangrijk om goed voorbereid te zijn. Het Office of Disaster Preparedness and Emergency Management agency (ODPEM) houdt zich daarom bezig met het coördineren van werkzaamheden rondom rampen. Vooral kwetsbare groepen zoals kinderen, vrouwen, gehandicapten, boeren en vissers worden betrokken in diverse programma's. Jij kunt daar als vrijwilliger aan bijdragen.

Wanneer een ramp plaatsvindt in een bepaald gebied, heeft dit vrijwel altijd vergaande gevolgen voor veel mensen. Vrijwilligers leveren een waardevolle bijdrage aan de voorbereiding van de lokale bevolking op een volgende ramp. Zo is de kans dat mensen een ramp overleven groter.

Als vrijwilliger van Projects Abroad op het Disaster Management project doe je vrijwilligerswerk in Mandeville, Manchester Parish waar je onder andere voorlichting geeft op scholen, evacuatieplannen schrijft en ondersteuning biedt aan bedrijven, leraren en boeren. Vooral vrijwilligers met een achtergrond in bijvoorbeeld ruimtelijke ordening, internationale ontwikkeling of milieu zijn welkom om deel te nemen aan dit bijzondere project.

Je kan meer lezen over de doelstellingen van dit project in het Jamaica Disaster Management Plan.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Simone Theunen op het Internationale ontwikkeling project in Jamaica
Simone Theunen
Ik was in Jamaica bij de start van het project ‘Operation Get Ready’, wat ieder jaar loopt. Omdat het van 1 juni tot 31 november orkaanseizoen is in de Cariben is dit project gericht op de voorbereiding hiervan. De eerste stap van het project is een assessment van de huidige situatie, ik had hierdoor de mogelijkheid om naar diverse gemeenschappen te gaan, met leiders te praten en door middel van een checklist te kijken hoe voorbereid de gemeenschap daadwerkelijk is. Lees meer...

Jouw rol als vrijwilliger op het Disaster Management project

Internationale ontwikkelingsproject in Jamaica

Je werkt met de Disaster Management Project Officer aan huisinspecties en presentaties over disaster management op scholen en bedrijven en in gemeenschappen door middel van het Community Disaster Management project. Het Community Disaster Management project (Operation Get Ready) is ontstaan uit bezorgdheid dat de meeste gemeenschappen in Manchester en St. Elizabeth niet voldoende voorbereid zijn op het orkaan seizoen en ook kwetsbaar zijn voor andere rampen, zowel natuurrampen als door de mens veroorzaakte rampen. Het project heeft als doel om de meest kwetsbare gemeenschappen te betrekken bij een paraatheidscampagne om zo de gevolgen van een natuurramp  in te perken en om de kennis van de lokale bevolking over natuurrampen te vergroten.

Vrijwilligers worden betrokken bij het beoordelen van kwetsbare gemeenschappen, het uitvoeren van onderzoek naar de achtergrond van de geselecteerde gemeenschappen, het ontwikkelen van een gemeenschapsplan, het voorbereiden van presentaties voor workshops, het uitvoeren van een jaarlijks rampen bewustwordingsworkshop in gekozen instellingen, het uitvoeren van aardbeving/brand oefeningen, het creëren van disaster management grafieken en het voorzien van minstens een rampenbeheer workshop in een gemeenschap.

Vrijwilligers werken samen met de Disaster Management Project Officer aan verschillende taken zoals:

 • Bewustwordingscampagnes voor het openbaar onderwijs om een cultuur van respect voor het milieu te bevorderen

 • Samenstellen van projecten voor het openbaar onderwijs over disaster management

 • Trainen van studenten, leerkrachten en gemeenschapsgroepen in basis rampenbeheer

 • Ontwikkelen van evacuatie plannen en het plannen/coördineren van rampoefeningen en evacuatie strategieën

 • Voorzien van een recyclage project in lagere scholen

 • Plannen en coördineren van workshops in gemeenschappen om bewustwording te creëren

Je werkt minimaal vier tot vijf uur per dag, maar als het nodig is en in overleg werk je meer. Je supervisor neemt per dag de taken door; zo kun je in goed overleg de werkzaamheden vastleggen.

Vrijwilligers verblijven bij een lokaal gastgezin in Mandeville. In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Wil je langer dan een maand in Jamaica verblijven (inclusief zelfstandig reizen), dan raden we je aan om een work permit aan te vragen. Deze procedure is niet ingewikkeld maar het kost wel ongeveer vijf maanden tijd vanaf het moment dat je je inschrijft tot dat je aankomt in Jamaica. Je krijgt van ons de benodigde instructies hiervoor wanneer je bent ingeschreven. Kijk voor meer informatie bij Goed voorbereid op reis en klik op visum.

StageDisaster Management Plan
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲