You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Public health project in Jamaica

Overzicht

2
weken
  • zondag 10 juni 2018 t/m zaterdag 23 juni 2018
  • zondag 1 juli 2018 t/m zaterdag 14 juli 2018
  • zondag 15 juli 2018 t/m zaterdag 28 juli 2018
  • zondag 5 augustus 2018 t/m zaterdag 18 augustus 2018

  • Waar: Mandeville
  • Type projecten: Public health
  • Jouw rol: Je gaat lokale zorgverleners en verpleegkundigen observeren en volgen in een ziekenhuis of gezondheidscentrum. Hier krijg je verschillende afdelingen te zien
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16-19 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen de Gezondheidszorg van Jamaica

Dit public health project in Mandeville, is een uitdagende en spannende ervaring. Als medische vrijwilliger doe jij tijdens dit project veel ervaring op en werk je samen met een van de meest getalenteerde en inspirerende zorgverleners van het land.

De faciliteiten in Jamaica zijn van goede standaard, sterker nog, Jamaica was een van de eerste landen die een nationale gezondheidsservice heeft opgericht. Maar het blijft een ontwikkelingsland waar je ziektes zal tegenkomen die minder vaak in Noord-Amerika en Europa voorkomen.

Leer meer over de gezondheidszorg in Jamaica tijdens de jongerenreis geneeskunde.

Als vrijwilliger krijg je de mogelijkheid om workshops bij te wonen, geleid door een medische zorgverlener of verpleegkundige, een EHBO training te volgen, waarvoor je ook een certificaat ontvangt, en deel te nemen aan verschillende outreach activiteiten. Daarnaast krijg je ook een volledige rondleiding in het Regional Hospital in Mandeville.

Gedurende deze 2 weken zal je als medische vrijwilliger ook deelnemen aan een workshop in een gezondheidskliniek. Tijdens deze workshop worden er presentaties en trainingen gegeven. Je leert een aantal basis procedures zoals het meten van de lengte, het gewicht, de bloeddruk, het suikergehalte controles van patiënten en eerste hulp vaardigheden. De gezondheidskliniek geeft je ook de mogelijkheid om de professionals te assisteren bij het geven van gezondheidsvoorlichtingen, het maken van testen en het controleren van de patiënten in buurten waar gezondheidszorg niet gemakkelijk toegankelijk is. Dit geeft je als vrijwilliger de kans om je pas verworven kennis uit de workshops en trainingsessies in praktijk om te zetten.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreis is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een public health project in Jamaica als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf bij een gastgezin

Je komt te wonen in een lokaal gastgezin, dit geeft jou de kans om meer dan ooit de lokale cultuur en tradities van dichtbij te zien. En aangezien je ook maaltijden nuttigt bij je gastgezin, kun je ook genieten van alle lokale delicatessen die Jamaica te bieden heeft.

Weekendactiviteiten in Jamaica

In het weekend maak je een trip naar één van de mooiste stranden of grotten van het eiland. Deze trip zal gecombineerd worden met een rijke onderdompeling van muziek, dans, eten en andere culturele aspecten waar Jamaica bekend om staat. Doordeweeks worden er ’s avonds ook activiteiten georganiseerd zoals reggae danslessen en een Patois taalles.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 19 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 16 t/m 19 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 19? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: gezondheidszorg projecten in Jamaica.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (078-6131356).

Veel reisplezier!

Bestemmingen Voor Vrijwilligerswerk

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲