You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een landbouw project in Jamaica

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Mandeville
 • Type projecten: Landbouw
 • Jouw rol binnen dit project: Help mee op verschillende soorten boerderijen, assisteer bij het oogsten en ondersteun boeren bij het werken op het land  
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk (behalve in december)
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij het landbouwproject in Jamaica. In Jamaica zijn 160.000 gezinnen direct afhankelijk van de landbouw en daarom is het erg belangrijk dat er efficiënt wordt gewerkt. Iedereen met een interesse op het gebied van landbouw en duurzaamheid is welkom om een bijdrage te leveren aan dit vrijwilligersproject.

Vrijwilligerswerk landbouw project in Jamaica

Vrijwilligerswerk binnen de landbouw op Jamaica

Vrijwilligers kunnen bij dit project aan de slag bij verschillende soorten boerderijen. Zo kun je bijvoorbeeld meehelpen bij een Community farming project, waar lokale boeren samenwerken en kennis uitwisselen om zo een grotere oogst te krijgen, of helpen bij het opzetten van nieuwe landbouwgronden. Tevens kun je helpen op organische of non-organische boerderijen, beschermde boerderijen of boederijen die zich richten op onderzoek. 

Jouw werkzaamheden als vrijwilliger op Jamaica

Als je al meer kennis en ervaring hebt, dan kun je veel voor dit landbouw project betekenen, maar ook zonder veel ervaring kun je hier de handen flink uit de mouwen steken. Zo bestaan je taken o.a. uit:

 • Het helpen bij binnenhalen van de oogst;
 • Het helpen van oudere, zieke of boeren met een beperking bij het onderhoud van hun landbouwgrond;
 • het onderwijzen van jongeren over de mogelijkheden om een succesvolle agrarische carriere te hebben.

Dit project geeft je de mogelijkheid om meer te leren over de verschillende agrarische technieken in een tropisch land als Jamaica. Ook is het een unieke kans om kennis uit te wisselen met lokale boeren en studenten.

Moestuin aanleggen bij het natuurbehoud project

Je verblijft bij een gastgezin in Mandeville, waardoor je nog beter het land en de cultuur leert kennen. In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Wil je langer dan een maand in Jamaica verblijven (inclusief zelfstandig reizen), dan raden we je aan om een work permit aanvragen. Deze procedure is niet ingewikkeld maar het kost wel ongeveer vijf maanden vanaf het moment dat je je inschrijft tot dat je aankomt in Jamaica. Je krijgt van ons de benodigde instructies hiervoor wanneer je bent ingeschreven. Kijk voor meer informatie bij Goed voorbereid op reis en klik op visum.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲