You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een IT project in Jamaica

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Mandeville
  • Type projecten: IT project
  • Jouw rol binnen dit project: Binnen dit project zal je computerlessen geven aan kinderen in de leeftijd van 6 tot 15 jaar op lokale basisscholen en middelbare scholen.
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, niet mogelijk tijdens de lokale schoolvakanties
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Het aanleveren van een Verklaring omtrent Gedrag en een medische verklaring. Blijf je langer dan 4 weken dan raden we je aan ook een workpermit exemption aan te vragen

In de 21ste eeuw zijn computervaardigheden bijna net zo van belang als kunnen lezen en schrijven. Ook in Jamaica, een populaire toeristenbestemming, is dit het geval en het beschikken over enige computervaardigheden is nu een vereiste voor veel banen. Basisscholen en middelbare scholen zien daardoor steeds meer het belang in van het geven van computerlessen aan kinderen en jongeren en nemen dit op in het onderwijsprogramma. Projects Abroad biedt je de kans om de leerlingen deze vaardigheden bij te brengen en ze zo verder voor te bereiden op de digitale toekomst. Deelname aan dit project is al mogelijk vanaf twee weken.

IT lesgeven in het onderwijs in Jamaica

Vrijwilligerswerk computervaardigheden project in Jamaica

Vrijwilligers op het gebied van IT in Jamaica geven computerlessen aan kinderen in de leeftijd van 6 tot 15 jaar op basisscholen en middelbare scholen in en rondom Mandeville. Je zal op sommige scholen de lokale docenten assisteren, maar op andere scholen hebben de docenten zelf helemaal geen computerkennis en kan het dus voorkomen dat je hier alleen voor de klas staat.

Als je dit project graag wilt combineren met een regulier lesgeef project, dan is dat ook mogelijk. Vertel het ons bij jouw inschrijving.

Jouw taken als vrijwilliger op het IT project in Jamaica

Van alle vrijwilligers op het IT project wordt verwacht dat ze verstand hebben van computers en de basiskennis bezitten van de meest voorkomende computerprogramma’s. Vrijwilligers geven op verschillende gebieden les, zoals het gebruik van de computer zelf tot lessen in specifieke programma’s zoals Microsoft Word, Excel, Publisher, PowerPoint, fotobewerkingsprogramma’s en het gebruik van internet voor research en e-mail.

Computervaardigheden project in Jamaica

Afhankelijk van jouw vaardigheden en ervaring kan jij ook gaan lesgeven op het gebied van webdesign en/of social media zoals Facebook en Twitter. Sommige scholen zelf zullen het óók waarderen om hulp te krijgen. Namelijk op het gebied van het updaten en vormgeven van de schoolwebsite en bij het aanmaken en beheren van Facebook of Twitter accounts voor de school. Het Ministerie van Onderwijs moedigt de scholen aan om zich online te presenteren, dus extra hulp op dit gebied is momenteel hard nodig.

Spreekt vooral lesgeven in webdesign jou aan, dan is het wel wenselijk dat je al bezig bent met een opleiding op het gebied van IT of deze al hebt afgerond. Wil je je richten op het geven van basis lessen computervaardigheden, dan is het belangrijk dat je deze zelf goed onder de knie hebben, maar is het niet nodig dat je al studeert.

Vrijwilligers geven meestal 4 tot 5 uur per dag les, maar als jij meer uren wilt maken, kan dit op verzoek geregeld worden.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲