You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een lesgeef project in Jamaica

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Mandeville
 • Soort scholen: Basisschool, middelbare school en alfabetisering voor volwassenen
 • Leeftijd van scholieren op het project: 6-18 jaar en volwassenen
 • Gemiddelde grootte van de klas: 30-40 scholieren
 • Jouw rol binnen dit project: Leraar of klassenassistent (Engels, Spaans, geografie, geschiedenis, wiskunde en sport)
 • Extra vakken die je kunt geven: Kunst, dans, drama, muziek, Nederlands, Duits en IT
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 3 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk. Tijdens schoolvakanties zijn er "summer schools"
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Het aanleveren van een Verklaring omtrent Gedrag en een medische verklaring. Blijf je langer dan 4 weken dan raden we je aan ook een workpermit exemption aan te vragen

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar op diverse lesgeef projecten in Jamaica. In ruil voor jouw energie en motivatie om les te geven, geven de leerlingen graag blijk van hun enthousiasme en leergierigheid. Hoewel in Jamaica Engels de officiële taal is, spreken veel Jamaicaanse jongeren voornamelijk Creools. Het Engels wordt op scholen onderwezen en is dé manier om later een interessante baan te krijgen; de kinderen willen het daarom graag leren. Of je nu klassenassistent bent of zelfstandig een klas begeleidt, jouw hulp is meer dan welkom.

Werkplekken binnen het onderwijs voor vrijwilligers in Jamaica

Vrijwilligerswerk lesgeef project in Jamaica

Als vrijwilliger werk je op lokale scholen in en rondom Mandeville. Je helpt de plaatselijke leraren bij hun Engelse lessen en je moedigt de jongeren aan om hun Engelse spreekvaardigheid te oefenen. Ze zullen staan te springen om te weten te komen waar je vandaan komt en zullen jou met veel plezier wegwijs maken in hun cultuur en leefwijze.

Wil je langer dan een maand in Jamaica verblijven (inclusief zelfstandig reizen), dan raden we je aan om een work permit aanvragen. Deze procedure is niet ingewikkeld maar het kost wel ongeveer vijf maanden vanaf het moment dat je je inschrijft tot dat je aankomt in Jamaica. Je krijgt van ons de benodigde instructies hiervoor wanneer je bent ingeschreven. Kijk voor meer informatie bij Goed voorbereid op reis en klik op visum.

Je taalvaardigheden zijn onmisbaar om de kinderen te helpen met het oefenen en verbeteren van hun niveau van de Engelse spreekvaardigheid. Door middel van rollenspellen, liedjes en andere creatieve methodes kun je ervoor zorgen dat het leren van de Engelse taal een plezier wordt. Naast Engels kun je, in overleg, ook lesgeven in andere vakken zoals,drama, sport, dans of handarbeid. Je kunt je lessen combineren met extra lessen in lezen en schrijven voor scholieren die meer aandacht en oefening nodig hebben. Deze groepjes zijn tot zes scholieren.

In Mandeville werken we daarnaast ook met een school voor dove kinderen. Hier zijn scholieren tussen de 4 en 20 jaar en jij kunt ze lessen geven in Engels, rekenen, handenarbeid en bijvoorbeeld sport. De kinderen vinden het heel interessant om dingen van je te weten te komen en jouw cultuur en land te leren kennen. Hierbij is het wel belangrijk dat je Amerikaanse gebarentaal beheerst om zo optimaal te kunnen communiceren met de leerlingen.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Jamaica Teaching Management Plan.

Werken met analfabeten

Lesgeven op een school in Jamaica

Naast het lesgeven op een lokale school is er ook de mogelijkheid om te helpen bij een project met analfabeten, het Community Literacy Project. In Jamaica is dit een groot probleem: nog steeds is ongeveer 21 procent van de oudere bevolking analfabeet. Als vrijwilliger kun je hier dus echt een verschil maken. Vrijwilligers zullen gaan werken met individuen of groepen tot 15 personen. Je zult voornamelijk volwassen mensen helpen door ze de basis te leren van schrijven, lezen en rekenen.

Bij dit project is het niet verplicht om een opleiding te hebben gedaan, maar dit zal je zeker wel helpen. Dit project is echt een uitdaging en vergt veel eigen inzet, initiatief en creativiteit. Houd er wel rekening mee dat je bij dit project vloeiend Engels moet spreken.

Hoe ziet een werkdag in het Jamaicaanse onderwijs eruit?

Lesgeven aan kinderen in Jamaica

De scholieren zijn tussen de drie en 18 jaar oud. Jij kunt zelf aangeven welke leeftijdsgroep het beste bij je past. Er zijn meestal 30 tot 40 scholieren in een klas met een breed scala aan taalvaardigheden. Vrijwilligers zullen naar verwachting ten minste vijf uur per dag werken in de klas. Daarnaast zul je ook de lessen voorbereiden en bijvoorbeeld Engelse spellingstoetsen nakijken.

Als vrijwilliger werk je voornamelijk mee aan taallessen. Laat het ons weten wanneer je over andere vaardigheden beschikt, zodat we samen kunnen kijken of jij deze ook kunt inzetten. Houd er rekening mee dat de scholen in juli en augustus dicht zijn. Alleen het Community Literacy Project is beschikbaar in deze periode.

Onze lesgeef vrijwilligers kunnen regelmatig workshops bijwonen, die worden gegeven door de project coördinator. De workshops zullen je tips en instrumenten aanreiken die je helpen het werk op de school waar je geplaatst bent beter te organiseren. Er zal ook informatie verstrekt worden over de belangrijkste aspecten binnen het onderwijs, ideeën om eventuele problemen op te lossen en de mogelijkheid voor het geven en krijgen van feedback. Je zal ook nieuwe onderwijs activiteiten en lesmethodes leren om toe te passen tijdens je project.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

IT en social media lesgeven in Jamaica

Beschik jij over goede computervaardigheden dan is het ook mogelijk om je in te zetten voor het geven van IT lessen. Kunnen omgaan met een computer wordt steeds belangrijker en jij kan een rol spelen in de ontwikkeling hiervan. Klik op IT project als je meer wilt lezen over wat jouw mogelijkheden zijn op dit project.

Jamaica Teaching Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲