You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor gekwalificeerde artsen in Jamaica

Overzicht
 • Waar: Mandeville
 • Type projecten: Ziekenhuis
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers helpen de lokale medewerkers. Afhankelijk van jouw kennis en vaardigheden, werk je aan het opstellen van diagnoses en behandelplannen en toezicht houden bij, het evalueren en trainen van lokale artsen en meewerken aan medical outreach programma’s.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk (houd wel rekening met de registratie bij de Jamaican Medical Council – dit neemt ongeveer 3 maand tijd in beslag. Projects Abroad helpt je hierbij na jouw inschrijving)
 • Vereisten: Een erkende (BIG)registratie als arts (+ registratie bij de Jamaican Medical Council - dit neemt ongeveer 3 maanden tijd in beslag. Projects Abroad helpt je hierbij na jouw inschrijving), minimaal 2 jaar relevante werkervaring en goede Engelse taalvaardigheden. Wil je langer dan 30 dagen in Jamaica blijven, dan moet je vooraf een visum aanvragen en - los van het visum - een work permit aanvragen. Hier heb je een aantal documenten voor nodig en hoewel het niet ingewikkeld is, moet je wel uiterlijk 5 maanden voor vertrek beginnen met deze aanvraag. Je krijgt van ons de benodigde instructies.

Als vrijwilliger op dit medische project behandel je patiënten in een ziekenhuis in Mandeville, Jamaica. Des te meer gekwalificeerde artsen hulp kunnen bieden, des te beter.

Hoe kunnen gekwalificeerde en ervaren artsen bijdragen aan vrijwilligersprojecten in Jamaica?

Als vrijwilliger kun je jouw kennis en ervaring als arts gebruiken om het lokale ziekenhuispersoneel te ondersteunen. Zo kun je jouw deskundigheid en vaardigheden inzetten bij het uitvoeren van belangrijke taken, bijvoorbeeld:

 • Samen met het lokale personeel patiënten behandelen, bijvoorbeeld:
  • Medische diagnoses stellen en geschikte behandelingen plannen en toepassen.
  • Waar mogelijk chirurgische ingrepen observeren.
  • Preventieve medische programma's samenstellen voor individuele patiënten.
  • Advies geven op het gebied van gezondheidszorg, vaccinatie etc.
 • Medische 'Outreach' programma's coördineren.
 • Het werk van de lokale artsen in opleiding observeren en evalueren.
 • Trainingen organiseren voor Projects Abroad-vrijwilligers die in andere ziekenhuizen en medische instituten werken (facultatief).

Het Mandevile Regional Hospital (MRH) heeft een capaciteit van 164 bedden. Het is het grootste ziekenhuis in Mandeville en biedt een groot aantal specialistische behandelingen. Als arts op dit vrijwiligersproject werk je minstens vijf uur per dag, van maandag tot en met vrijdag.

Er zijn ook vrijwilligersplekken in andere ziekenhuizen en medische klinieken beschikbaar, mocht je specifieke interesses hebben waar de medische projecten in het MRH niet bij aansluiten.

Het project loopt het hele jaar door, dus je kunt op elk moment beginnen. Jij beslist zelf hoeveel tijd je beschikbaar hebt en wij helpen je om daar het beste uit te halen.

Wat kan dit project voor mij als arts betekenen?

Vrijwilligerswerk als arts in Jamaica

Dit vrijwilligersproject in het buitenland geeft je de gelegenheid om waardevolle ervaring op te doen met het werken in de gezondheidszorg in een ontwikkelingsland. Je werkt met beperkte faciliteiten en diagnostische hulpmiddelen. Hierdoor word je gedwongen op je eigen oordeel en ervaring te vertrouwen en leer je goed onder druk te werken. Je komt ook meer te weten over de behandeling van ziekten en aandoeningen die je in je eigen land niet vaak tegenkomt.

Doordat je veel tijd doorbrengt met het lokale medische team en de patiënten leer je de unieke Jamaicaanse cultuur en levenswijze kennen. Zij willen ook graag horen over jouw eigen leven thuis, je familie en vrienden. Wij noemen dit 'culturele uitwisseling' en we denken dat dit onze vrijwilligers inspireert en een nieuwe blik op het leven biedt.

Waar zorgt Projects Abroad PRO voor tijdens mijn vrijwilligersproject?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor support en begeleiding zodat je verblijf in Jamaica zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie bij een Jamaicaans gastgezin, dicht bij jouw vrijwilligersproject.
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Als je denkt dat jouw kennis en ervaring dit medische project van nut kunnen zijn, maar niet over de gevraagde kwalificaties beschikt, neem dan contact met ons op.

Om zelfstandig patiënten te kunnen behandelen heb je als arts op dit vrijwilligersproject een tijdelijke vergunning nodig van de Jamaican Medical Association. Je kunt deze voor je vertrek aanvragen, waarbij je ondersteuning kunt krijgen van de Projects Abroad Desk Officer in Jamaica, bijvoorbeeld bij het verkrijgen en invullen van de vereiste formulieren. Dit proces neemt doorgaans ongeveer 3 maanden in beslag, plus eventueel de tijd die nodig is om de vereiste documenten naar het Engels te vertalen.

Wil je langer dan een maand vrijwilligerswerk doen, dan moet je vooraf een visum aanvragen en - los van het visum - een work permit. Hier heb je een aantal documenten voor nodig en hoewel het niet ingewikkeld is, moet je wel uiterlijk 4 maanden voor vertrek beginnen met deze aanvraag. Je krijgt van ons de benodigde instructies.

Ben je helemaal nog niet gekwalificeerd maar wil je wel graag ervaring op doen in de geneeskunde in Jamaica, lees dan meer over ons reguliere geneeskunde project in Jamaica.

Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲