You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor ervaren verloskundigen in Jamaica

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Mandeville
 • Type projecten: Ziekenhuis
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers helpen de lokale medewerkers. Afhankelijk van jouw kennis en vaardigheden, werk je aan het stellen van diagnoses en begeleiden van vrouwen tijdens hun zwangerschap, assisteren tijdens bevallingen, advies geven over de zorg voor pasgeboren kinderen en meewerken met medical outreach programma’s in de omgeving.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk (houd wel rekening met de registratie bij de Jamaican Medical Council – dit neemt ongeveer 3 maanden tijd in beslag. Projects Abroad helpt je hierbij na jouw inschrijving)
 • Vereisten: Een erkende registratie als verloskundige (+ registratie bij de Jamaican Medical Council - dit neemt ongeveer 3 maanden tijd in beslag. Projects Abroad helpt je hierbij na jouw inschrijving), minimaal 2 jaar relevante werkervaring en goede Engelse taalvaardigheden. Wil je langer dan 30 dagen in Jamaica blijven, dan moet je vooraf een visum aanvragen en - los van het visum - een work permit aanvragen. Hier heb je een aantal documenten voor nodig en hoewel het niet ingewikkeld is, moet je wel uiterlijk 5 maanden voor vertrek beginnen met deze aanvraag. Je krijgt van ons de benodigde instructies

Als vrijwilliger op dit verloskunde-project behandel en verzorg je patiënten in een ziekenhuis in Mandeville, Jamaica. De gezondheidszorg in Jamaica is van redelijk goed niveau, maar er is een gebrek aan gespecialiseerd medisch personeel op belangrijke gebieden, zoals verloskunde. Als gekwalificeerde verloskundige op dit vrijwilligersproject help je met de verzorging en behandeling van (aanstaande) moeders en baby's en help je de werklast van het lokale ziekenhuispersoneel te verlichten.

Dit verloskundige project is perfect geschikt voor iedereen die als vrijwilliger in het buitenland wil werken of bevoegde verloskundigen tijdens een sabbatical. Je draagt bij aan de verbetering van de gezondheidszorg in Jamaica.

Hoe kunnen gekwalificeerde en ervaren verloskundigen bijdragen aan vrijwilligersprojecten in Jamaica?

Vrijwilligerswerk verloskundige in Jamaica

Als vrijwilliger kun je jouw kennis en expertise als gekwalificeerd verloskundige gebruiken om het lokale personeel te ondersteunen. Zo kun je jouw deskundigheid, ervaring en vaardigheden inzetten bij het uitvoeren van belangrijke taken, bijvoorbeeld:

 • Het lokale ziekenhuispersoneel ondersteunen bij de behandeling van patiënten, o.a.:
  • Diagnoses stellen en vrouwen onderzoeken en begeleiden tijdens de zwangerschap.
  • Individuele zorgprogramma's ontwikkelen en evalueren.
  • Zwangere vrouwen begeleiden en assisteren bij de bevalling.
 • Informatiemateriaal samenstellen voor nieuwe ouders met advies over de dagelijkse verzorging van de baby, waaronder:
  • Borstvoeding
  • De baby in bad doen
  • Voedingen (voor)bereiden
 • Medische 'Outreach' programma's coördineren en organiseren in nabij gelegen steden en dorpen.
 • Het werk van de lokale verloskundigen in opleiding observeren en evalueren.

Het Mandevile Regional Hospital (MRH) heeft een capaciteit van 164 bedden. Het is het grootste ziekenhuis in Mandeville en biedt een groot aantal specialistische behandelingen. Als verloskundige op dit vrijwiligersproject werk je minstens vijf uur per dag, van maandag tot en met vrijdag.

Er zijn ook vrijwilligersplekken in andere ziekenhuizen en medische klinieken beschikbaar, mocht je specifieke interesses hebben waar de medische projecten in het MRH niet bij aansluiten.

Het project loopt het hele jaar door, dus je kunt op elk moment beginnen. Jij beslist zelf hoeveel tijd je beschikbaar hebt en wij helpen je om daar het beste uit te halen.

Wat kan dit project voor mij als verloskundige betekenen?

Dit vrijwilligerswerk in het buitenland geeft je de gelegenheid om ervaring op te doen door het werken met medische professionals in een ontwikkelingsland. Je kunt kennis en ideeën uitwisselen met het lokale ziekenhuispersoneel. Je ziet hoe er voor zwangere vrouwen, moeders en baby's wordt gezorgd in Jamaica. Je zult onder druk werken en je eigen vaardigheden als verloskundige verbeteren.

Je brengt veel tijd door met het lokale ziekenhuispersoneel en de patiënten en leert zo de Jamaicaanse cultuur en levenswijze kennen. Zij willen ook graag horen over jouw eigen leven thuis, je familie en vrienden. Wij noemen dit 'culturele uitwisseling' en we denken dat dit onze vrijwilligers inspireert en een nieuwe blik op het leven biedt.

Waar zorgt Projects Abroad PRO voor tijdens mijn vrijwilligersproject?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor support en begeleiding zodat je verblijf in Jamaica zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie bij een Jamaicaans gastgezin, dicht bij jouw vrijwilligersproject.
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Als je denkt dat jouw kennis en ervaring dit medische project van nut kunnen zijn, maar niet over de gevraagde kwalificaties beschikt, neem dan contact met ons op.

Om zelfstandig patiënten te kunnen behandelen en verzorgen heb je als verloskundige op dit vrijwilligersproject een tijdelijke vergunning nodig van de Jamaican Medical Association. Houd er rekening mee dat deze registratie extra kosten met zich mee brengt, momenteel US$50, welke niet is inbegrepen bij de projectprijs. Je kunt deze voor je vertrek aanvragen, waarbij je ondersteuning kunt krijgen van de Projects Abroad, bijvoorbeeld bij het verkrijgen en invullen van de vereiste formulieren. Dit proces neemt ongeveer 3 maanden in beslag, plus eventueel de tijd die nodig is om de vereiste documenten naar het Engels te vertalen.

Wil je langer dan een maand vrijwilligerswerk doen, dan moet je vooraf een visum aanvragen en - los van het visum - een work permit. Hier heb je een aantal documenten voor nodig en hoewel het niet ingewikkeld is, moet je wel uiterlijk 4 maanden voor vertrek beginnen met deze aanvraag. Je krijgt van ons de benodigde instructies.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲