You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een HIV/AIDS project in Jamaica

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Mandeville
  • Type projecten: HIV/AIDS
  • Jouw rol binnen dit project: Je zal bij een lokale stichting aan de slag gaan en voorlichting geven over HIV/AIDS binnen de lokale gemeenschap, maar ook meehelpen met Outreaches, onderzoek door naar de ontwikkeling van HIV/AIDS, training volgen en geven over de HIVAIDS situatie in Jamaica
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Vrijwilligers die deelnemen aan het HIV/AIDS project in Jamaica zullen aan de slag gaan in een lokale non-profit organisatie die zich richt op het bieden van hulp aan de gemeenschap door middel van een outreach programma. De stichting is de oudste en grootste HIV/AIDS stichting in Jamaica en bestaat sinds 1991. Vrijwilligers zullen werkzaam zijn in het kantoor in Mandeville.

Projects Abroad vrijwilliger bezoekt school voor een voorlichting samen met lokale medewerker

Het doel van het project is om ondersteuning te bieden aan de meest kwetsbare mensen die leven met HIV/AIDS binnen de lokale gemeenschappen, met betrekking tot behandeling en zorg. Daarnaast heeft een belangrijk aspect van het project betrekking op het geven van voorlichting, om het bewustzijn en de kennis over HIV/AIDS onder jongeren en jonge volwassenen te bevorderen.

Er wordt geschat dat in Jamaica zo’n 32.000 mensen leven met HIV, wat neer komt op een prevalentie van 1,7% van de totale bevolking. 50% van deze mensen is zich niet bewust van hun situatie. Hoewel het aantal infecties en sterfgevallen onder de volwassen bevolking is afgenomen, stijgt het aantal infecties onder jongeren en jongvolwassenen.

Wil je langer dan 4 weken in Jamaica verblijven (inclusief zelfstandig reizen), dan raden we je aan om een work permit aanvragen. Deze procedure is niet ingewikkeld maar het kost wel ongeveer vijf maanden vanaf het moment dat je je inschrijft tot dat je aankomt in Jamaica. Je krijgt van ons de benodigde instructies hiervoor wanneer je bent ingeschreven. Kijk voor meer informatie bij Goed voorbereid op reis en klik op visum.

Vrijwilligerswerk op het HIV/AIDS project in Jamaica

Vrijwilliger geeft presentatie tijdens wereld aids dag samen met en Projects Abroad medewerker in Jamaica

Vrijwilligers die zich aansluiten bij het HIV/AIDS project zullen eerst een training krijgen over HIV/AIDS en alle aspecten die specifiek zijn voor de huidige situatie in Jamaica.

Op het gebied van voorlichting zullen vrijwilligers de lokale gemeenschappen bezoeken en informatie verstrekken aan de inwoners over HIV en AIDS; dit houdt bijvoorbeeld in dat je informatieve flyers uitdeelt en praktische demonstraties geeft over het juiste gebruik van condooms. Daarnaast zal je lokale middelbare scholen en universiteiten bezoeken om presentaties te geven. Heb je talent voor toneelspelen, dan kun je je tevens inzetten voor het verzinnen van toneelstukjes en sketches die op een leuke en interactieve manier de bewustwording creëren en die juist jongeren en jongvolwassen zullen aanspreken.

Op het gebied van ondersteuning zullen vrijwilligers nauw samenwerken met mensen die leven met HIV/AIDS en die wekelijks de stichting bezoeken. Deze mensen worden voorzien van de juiste informatie om met het virus om te gaan. Je krijgt ook de kans om te onderwijzen, te ondersteunen, onderzoek te doen naar trends binnen de lokale gemeenschap en te helpen bij de ontwikkeling van programma’s met betrekking op de sociaal economische behoeften en middelen die van nut kunnen zijn voor geïnfecteerde mensen.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Je kunt al vanaf 2 weken deelnemen aan het HIV/AIDS project in Jamaica, mocht je niet in de gelegenheid zijn om langer deel te nemen. Dit project is door onze lokale collega’s als geschikt bevonden om ook bij een kortere periode waardevol te zijn voor zowel de vrijwilliger als de lokale gemeenschap. Je krijgt een bijzondere kijk op de culturele kenmerken en werkt nauw samen met de lokale gemeenschap, maar bedenk wel dat je misschien niet de zelfde impact kunt maken als vrijwilligers die voor langere tijd deelnemen.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲