You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een farmacie project in Kenia

Overzicht
  • Waar: Nanyuki & Laikipia district
  • Type project: Gezondheidszorg
  • Jouw rol: Werk samen met professionele apothekers in een ziekenhuis of gezondheidscentrum en neem deel aan medische outreaches naar lokale gemeenschappen.
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel

Als vrijwilligers op het farmacie project in Kenia krijg je de kans om meer te weten te komen over de uitdagingen waar lokale apotheken in een ontwikkelingsland voor staan. Hoewel veel apotheken slechts over eenvoudige middelen beschikken, kun je veel leren door mee te kijken met apothekers en betrokken te zijn bij verschillende activiteiten en outreaches op het gebied van farmacie.

Jouw werkzaamheden als vrijwilliger op een farmacie project in Kenia

Doe vrijwilligerswerk op het farmacie project in Kenia en leer meer over gezondheidzorg in het buitenland.

Als vrijwilliger kijk je mee met en help je de lokale medewerkers bij het verbeteren van de gezondheidszorg die de patiënten wordt geboden. Hierbij staat centraal dat de patiënten de juiste medicatie krijgen. Ook werk je in de apotheek als daar hulp nodig is. Zo heb je de mogelijkheid om met patiënten met verschillende achtergronden in aanraking te komen.

Tijdens het project word je begeleid door een ervaren lokale apotheker en werk je nauw samen terwijl je beter inzicht krijgt in het vak. Je zult tijdens het project voornamelijk meekijken, maar je zult - onder begeleiding - van je supervisor kunnen helpen bij o.a. het klaarmaken van medicatie door het opvolgen van instructies van de arts, het klaarzetten van medicijnen, Het verstrekken van farmacologische informatie door het beantwoorden van vragen en het adviseren van patiënten over het gebruik van hun medicatie.

Outreach projecten in Kenia

Tijdens je project neem je ook deel aan wekelijkse en maandelijkse medische outreaches en voorlichtingsdagen. Deze waardevolle outreaches geven jou de kans in contact te komen met afgelegen gemeenschappen en geven je een beter beeld van de uitdagingen waar de lokale bevolking mee te maken heeft. Onder begeleiding assisteer je bij het pakken, labelen en uitdelen van medicijnen aan patiënten.

Jouw verblijf in Kenia

Als vrijwilliger logeer je tijdens je project bij een gastgezin, waardoor je de Keniaanse cultuur op een unieke manier van dichtbij leert kennen. Wanneer je niet aan het werk bent of geen tijd met je gastgezin doorbrengt, kun je samen met andere vrijwilligers verder het land verkennen.

Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲