You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Natuurbehoud project - Afrikaanse Savanne in Kenia

Overzicht

2
weken
 • zondag 19 januari 2020 t/m zaterdag 1 februari 2020
 • zondag 28 juni 2020 t/m zaterdag 11 juli 2020
 • zondag 12 juli 2020 t/m zaterdag 25 juli 2020
 • zondag 26 juli 2020 t/m zaterdag 8 augustus 2020
 • zondag 20 december 2020 t/m zaterdag 2 januari 2021
4
weken
 • zondag 12 juli 2020 t/m zaterdag 8 augustus 2020

 • Waar: Soysambu Natuurreservaat
 • Type projecten: Natuurbehoud & Milieu
 • Jouw rol: Binnen dit project kunnen je werkzaamheden verschillen van het verwijderen van uitheemse planten of het repareren van hekken en wegen tot het voorkomen van bodemerosie en het verzamelen van gegevens over verschillende soorten dieren, planten en vogels in het gebied
 • Accommodatie: Groepsaccommodatie
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk op een Natuurbehoud project in Kenia

Als je deze zomer deelneemt aan de jongerenreis naar Kenia voor 2 weken, dan staat je een hele unieke reis te wachten. Samen met andere internationale vrijwilligers reis je af naar Soysambu reservaat. Gedurende de 2 weken krijg jij als vrijwilliger de kans om een van de meest adembenemende landschappen van dichtbij te ervaren in Kenia.

Tijdens de natuurbehoud jongerenreis naar Kenia helpt je bij het monitoren van de bedreigde Rothschild giraffe.

Tijdens het project wordt er heel hard gewerkt, maar natuurlijk wordt er ook veel plezier gemaakt. Als vrijwilligers wordt je betrokken bij verschillende werkzaamheden in het reservaat. Elke dag is anders en het werk is zeer afwisselend. De belangrijkste doelstelling van de projecten is het beschermen van de bedreigde Rothschild giraffe. Dit is een bijzondere ervaring waar je als vrijwilliger ontzettend veel van leert.

Daarnaast biedt je een helpende hand met kleinere projecten, zoals het verwijderen van uitheemse planten of het repareren van hekken en wegen. Ook wordt je als vrijwilliger ingezet bij het voorkomen van bodemerosie en het verzamelen van gegevens over verschillende soorten planten, dieren en vogels in het gebied.

Bij alle projecten is er natuurlijk voldoende begeleiding door het ervaren personeel van het reservaat. Zij willen hun ervaring en enthousiasme graag met je delen, zodat je tijdens de 2 weken zoveel mogelijk leert over de natuurbehoud projecten in Kenia en een bijzondere tijd beleefd deze zomer!

Behalve activiteiten op het gebied van natuurbehoud, neem je ook één dag deel aan een community outreach. Tijdens deze outreach help je de lokale gemeenschap bij taken waar zij op dat moment hulp bij kunnen gebruiken, bijvoorbeeld het geven van Engelse les aan kinderen, voorlichting geven over natuurbehoud, sportactiviteiten of het bouwen van een toilet of een oven.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een natuurbehoud project in Kenia als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf in Kenia

Je verblijft gezellig met de andere internationale vrijwilligers in een kamp op het reservaat. Er zijn slaapzalen voor jongens en voor meisjes. In de gemeenschappelijke ruimte aan de voorzijde van de accommodatie kun je samen eten en bij elkaar komen, waardoor er een hechte groep ontstaat, wat de zomer extra leuk maakt voor iedereen. Vanuit de gemeenschappelijke ruimte heb je een prachtig uitzicht over het mooie landschap binnen het reservaat.

Weekendactiviteiten in Kenia

In het weekend organiseren we leuke uitstapjes, zodat je je buiten de projecten doordeweeks absoluut niet hoeft te vervelen. Je krijgt de mogelijkheid om een van Kenia’s nationale parken te bezoeken, zodat je een onvergetelijke indruk krijgt van andere plekken van het land. Daarnaast kun je in je vrije tijd genoeg activiteiten doen met de andere vrijwilligers binnen het kamp.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor ons reguliere project naar: Natuurbehoud project - Afrikaanse Savanne in Kenia.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲