You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Sociaal & Samenlevingsproject in Kenia

Overzicht

2
weken
  • zondag 8 december 2019 t/m zaterdag 21 december 2019
  • zondag 12 juli 2020 t/m zaterdag 25 juli 2020
  • zondag 26 juli 2020 t/m zaterdag 8 augustus 2020
  • zondag 9 augustus 2020 t/m zaterdag 22 augustus 2020

  • Waar: Nanyuki
  • Type projecten: Sociale zorg
  • Jouw rol: Tijdens dit project ga je werken in een kleuterschool of kinderdagopvangcentra waar je onder andere educatieve activiteiten organiseert voor de kinderen en daarnaast helpt bij renovatiewerkzaamheden
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen de Sociale Zorg van Kenia

Als je kiest voor het sociaal & samenlevingsproject in Kenia deze zomer dan kom je te wonen in het hart van de Laikapia regio, namelijk in de stad Nanyuki. Als vrijwilliger tijdens deze jongerenreis krijg je de kans om je te laten onderdompelen in de lokale cultuur en een positieve impact te hebben op de kinderen uit de lokale gemeenschap.

Jongerenreis sociaal project Kenia

Tijdens jouw verblijf in Kenia werk je als vrijwilliger in een kleuterschool of een kinderdagopvangcentrum. Je gaat allerlei activiteiten doen, zoals het organiseren van educatieve activiteiten voor de kinderen. Maar Keniaanse kinderen zijn ook gek op sport, dus als vrijwilliger zal je dan ook verschillende buitenactiviteiten organiseren zoals een sportdag of voetbalwedstrijdje. Daarnaast zal je activiteiten doen zoals het bouwen, renoveren of schilderen en decoreren van gebouwen.

In kinderopvangcentra in Kenia is er een gebrek aan personeel en middelen. Daarom is jouw hulp ook hard nodig en meer dan welkom. Samen met je collega’s krijg je alle ruimte om leuke, interactieve en educatieve activiteiten te organiseren voor de kinderen zodat zij de aandacht krijgen die ze nodig hebben.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 of 4 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een sociaal project in Kenia als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf bij een gastgezin

In Nanyuki zal je met de andere vrijwilligers verblijven bij een gastgezin, wat jou de mogelijkheid biedt om je totaal onder te laten dompelen in de lokale cultuur en al het lekkere eten te proeven dat de lokale Keniaanse keuken te bieden heeft.

Weekendactiviteiten in Kenia

In het weekend nemen we je mee om meer van Kenia te zien. Natuurlijk kan de spectaculaire natuur in een van Kenia’s Nationale parken niet ontbreken aan je reis. Daarnaast zullen we doordeweeks ook leuke avondactiviteiten organiseren zodat jij je geen moment hoeft te vervelen. Voor de vrijwilligers die gedurende 4 weken blijven, worden er tijdens de overige weekenden en doordeweekse avonden extra activiteiten en uitstapjes georganiseerd. 

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: sociale projecten in Kenia.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲