You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een Public Health project in Madagaskar

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Andasibe
  • Type projecten: Public Health
  • Jouw rol binnen dit project: Het verbeteren van de bewustwording omtrent belangrijke gezondheidsproblemen die binnen de gemeenschap op het platteland voorkomen.
  • Accommodatie: Gastgezin of guesthouse
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 1 week
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Jij kunt in Madagaskar een belangrijke impact maken door te helpen bij het verbeteren van de basisgezondheidszorg. Veel mensen die in de dorpen op het platteland wonen hebben maar beperkt toegang tot medische faciliteiten en families hebben vaak geen geld om hun kinderen te laten vaccineren. Door deel te nemen aan het Public Health project in Madagaskar richt je je op het verbeteren van de bewustwording en kennis over het belang van vaccineren, basis hygiëne en het laten behandelen van klachten wanneer je ziek bent.

Jouw werkzaamheden op het Public Health project in Madagaskar

Vrijwilligers op het Public Health project in Madagaskar verblijven in Andasibe

Wanneer je start op het Public health project zal je eerst een training krijgen van het lokale medische personeel, waar je mee gaat samenwerken binnen de kliniek. Deze kliniek is uitgerust met een kraamafdeling en een lokale apotheek. De ziekten en aandoeningen die je kan tegenkomen bij patiënten variëren, maar je zal in elk geval vaak tropische ziekten zoals malaria en dengue zien.

Om de bewustwording over gezondheid te vergroten binnen de gemeenschap, vragen we je om voorlichtingsmateriaal te maken, zoals posters en flyers, presentaties te geven en te praten met lokale bewoners tijdens de outreaches en vaccinatiecampagnes op het platteland. Ook zal je helpen bij het updaten van outreach rapporten en het analyseren van de verzamelde data, om zo belangrijke verbeterpunten binnen de gemeenschap te kunnen bepalen.

Als vrijwilliger zal je het leven binnen een gemeenschap op het platteland ervaren en leren van de patiënten en het lokale gezondheidszorgpersoneel. Het medische team is er om jou te ondersteunen en te helpen tijdens jouw deelname aan het project, maar ze leren ook graag van jou. Vaak zijn de Engelse vaardigheden beperkt op het platteland, dus de kans bestaat dat je gevraagd wordt om ook eenmaal per week een basis les Engels te geven.

Jouw verblijf in Madagaskar

Tijdens je vrijwilligerswerk in Madagaskar verblijf je in een guesthouse of bij een van onze gastgezinnen, waardoor je tijd hebt om het échte Madagaskar te ervaren.

In de avonden en in de weekenden ben je meestal vrij en kun je met de andere vrijwilligers die je ontmoet hebt de omgeving verkennen. Breng een bezoek aan het regenwoud, de prachtige kust en de vele nationaal parken en ontdek planten en dieren die nergens anders op de wereld voorkomen. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Madagascar Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲