You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Sociaal & Samenlevingsproject in Madagaskar

Overzicht

Binnenkort nieuwe data verwacht!sss

  • Waar: Andasibe
  • Type projecten: Sociaal & Samenlevingsproject
  • Jouw rol: Als vrijwilliger help je bij een zomerkamp voor kinderen tijdens de schoolvakantie
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk op het Sociaal & Samenlevingsproject in Madagaskar

Help tijdens de jongerenreis naar Madagaskar mee met een zomerkamp voor lokale schoolkinderen.

Als je deze zomer deelneemt aan de jongerenreis naar Madagaskar voor 2 weken, dan staat je een bijzondere reis te wachten. Het Sociaal & Samenlevingsproject is een geweldige kans om een positief verschil te maken in de lokale gemeenschap van Andasibe en tegelijkertijd een nieuwe cultuur te ontdekken.

Dit project vindt plaats als de kinderen in Madagaskar schoolvakantie hebben en jij helpt als vrijwilliger bij het organiseren van een zomerkamp. Dit houdt onder andere in dat je leuke en educatieve activiteiten organiseert voor de kinderen, zoals knutselen, spelletjes en sportdagen.

Ook help je bij renovatiewerkzaamheden, zoals het schilderen van muren of educatieve muurschilderingen op scholen, het bouwen van een speelplaats of het aanleggen van een groentetuin.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale vrijwilligers zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen het Sociaal & Samenlevingsproject in Madagaskar als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf in Madagaskar

Gedurende jouw tijd in Madagaskar verblijf je samen met andere vrijwilligers bij een gastgezin. Zo kan jij je volledig onderdompelen in de lokale cultuur en ervaren hoe het is om te leven in Madagaskar. Dit is ook de ideale manier om de lokale keuken te leren kennen en misschien pik je wel wat Franse woordjes op of iets van de lokale taal, Malagassisch.

Weekendactiviteiten in Madagaskar

In het weekend hebben we verschillende uitstapjes en sociale activiteiten voor je gepland. Samen met de andere vrijwilligers en onze Projects Abroad medewerkers ontdek je zo meer van het prachtige Madagaskar. Op deze manier leer je de groep ook beter kennen en maak je samen plezier terwijl je tijd doorbrengt in een nieuw land en nieuwe cultuur.

Tijdens het weekend breng je met de groep onder andere een bezoek aan het Rasoabe Meer, waar je per boot het meer en de prachtige stranden kunt verkennen. Daarnaast organiseren we bijvoorbeeld danslessen, spelletjesavonden, picknicks en een bezoek aan het nationale park. Natuurlijk organiseren we ’s avonds doordeweeks ook verschillende activiteiten zodat je je geen moment hoeft te vervelen.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor het reguliere project naar: Sociaal project in Madagaskar.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲