You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een Natuurbehoud & Milieu project - Regenwoud in Madagaskar

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Andasibe
 • Type projecten: Natuurbehoud & Milieu
 • Jouw rol binnen dit project: Diersoorten observeren, onderzoek doen naar de biodiversiteit en omgevingsinvloeden, herbebossing, voorlichting geven over natuur en milieu
 • Accommodatie: Bij een gastgezin of in een guesthouse
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: Vanaf 1 week
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar

Je kunt deelnemen aan Natuurbehoud & Milieu project in Madagaskar gericht op het behoud van het regenwoud dat gelegen is aan de kust van de Indische Oceaan. Dit is een unieke kans om te werken en te wonen op één van de grootste eilanden van de wereld dat bijna 90 miljoen jaar geleden los raakte van het vaste land van India.

De Ringstaartmaki is één van de diersoorten die alleen op Madagaskar voorkomt

Met meer dan 90% van de diersoorten en 89% van de plantsoorten die nergens anders in de wereld voorkomen heeft Madagaskar één van de hoogste percentages inheemse dier- en plantensoorten op onze planeet. Deze unieke diversiteit heeft er toe geleid dat sommige mensen vinden dat Madagaskar als achtste continent beschouwd zou moeten worden en het land wordt erkend als een wereldwijde hotspot voor biodiversiteit.

Op het eiland leven bijna 103 soorten lemuren ofwel maki’s, de meest bedreigde groep gewervelde dieren van de planeet, 283 soorten vogels, 346 soorten reptielen en 238 soorten amfibieën. De fauna van het eiland wordt echter ernstig bedreigd door de 22 miljoen mensen die er leven en waarvan de meesten aan zelfvoorzienende landbouw doen, waarbij ze veel van het regenwoud vernietigen.

Naar schatting is al 90% van het regenwoud van Madagaskar verloren gegaan, maar desondanks hebben wetenschappers in de afgelopen 10 jaar alsnog 600 nieuwe soorten ontdekt en geïdentificeerd, waaronder 41 soorten zoogdieren en 61 soorten reptielen.

Jouw rol als vrijwilliger op het natuurbehoud project in Madagaskar

Projects Abroad vrijwilligers helpen mee aan het behoud van de prachtige natuur in Madagaskar op het natuurbehoud project

Als vrijwilliger van Projects Abroad krijg je de kans om te helpen bij het behoud van één van de meest unieke ecosystemen van deze planeet. Je gaat meewerken binnen een lokaal nationaal park dat zelf niet genoeg middelen heeft om het park te onderhouden en onderzoek uit te voeren. Ook zetten vrijwilligers zich in voor het 'groener' maken van de stad Andasibe. 

Je activiteiten bestaan onder andere uit:

 • constante monitoring van dieren en planten in het park
 • meewerken aan herbebossing, door middel van een bomenkwekerij
 • het verwijderen van uitheemse planten en onkruid
 • voorlichtingsprogramma's en educatieve initiatieven in de lokale gemeenschap
 • afval verzamelen
 • het bouwen van hutten in de jungle, waar uiteindelijk in moet kunnen worden geslapen
 • Engelse les geven aan lokale gidsen
 • schrijven van rapporten omtrent de activiteiten, de uitdagingen en de successen van het park

Na je aankomst op het vliegveld van Ivato, dichtbij de hoofdstad Antananarivo, zal je van de centrale hooglanden afreizen naar het regenwoud dat grenst aan de Indische Oceaan. Je zult hier helpen bij het doen van onderzoeksprojecten en het monitoren van diersoorten terwijl je je inzet voor het beschermen van de steeds kleiner wordende jungle.

Je kunt al vanaf 1 week deelnemen aan het Natuurbehoud & Milieu project in Madagaskar, mocht je niet de tijd hebben om langer deel te nemen. Dit project is door onze lokale collega’s als geschikt bevonden om ook tijdens een kortere periode waardevol te zijn voor zowel de vrijwilliger als de lokale gemeenschap. Je werkt actief mee aan verschillende natuurbehoud activiteiten, maar wees je er van bewust dat je misschien niet dezelfde impact kan maken als vrijwilligers die voor langere tijd deelnemen.

Stage Madagascar Conservation Management Plan
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲