You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een verpleegkunde project in Marokko

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

  • Waar: Rabat
  • Type projecten: Verpleegkunde
  • Jouw rol binnen dit project: Jouw exacte rol binnen het ziekenhuis zal worden bepaald aan de hand van jouw medische ervaring evenals het enthousiasme en de inspanning die je toont aan de lokale medewerkers. Je krijgt de kans om artsen en verpleegkundigen te observeren op verschillende afdelingen en zo te leren over veel verschillende aandoeningen en behandelingen. Als je initiatief toont en energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk meer verantwoordelijkheden
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 3 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten de Franse of Arabische taal goed kunnen spreken en minimaal 1 jaar een relevante studie hebben afgerond in de gekozen richting

Als vrijwilliger op het verpleegkunde project in Marokko is een bijzondere ervaring. Je kunt kennis maken met de medische behandelmethoden in een andere cultuur, terwijl je ondertussen de lokale bevolking helpt, die voor hun medische zorg afhankelijk zijn van de diensten van de instelling waar je aan de slag gaat. Het is voor dit project vereist dat je minimaal 1 jaar van de studie verpleegkunde of een andere medische studie hebt afgerond.

Als verpleegkunde vrijwilliger in Marokko krijg je de mogelijkheid om op verschillende afdelingen mee te lopen, binnen de ziekenhuizen en klinieken waar we mee samenwerken. Waar je precies komt te werken, zal afhangen van jouw kennis en ervaring, maar ook van de behoefte binnen de projecten. Afdelingen waar je mogelijk komt te werken zijn dermatologie, gynaecologie, de kinderafdeling en chirurgie. Denk er wel aan dat het belangrijk is dat je goed Frans of Arabisch spreekt en verstaat, om volledig te kunnen meedraaien in de medische projecten in Marokko.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het verpleegkunde project in Marokko

Vrijwilligerswerk verpleegkunde project in Marokko

Als vrijwilliger in een ziekenhuis in Marokko loop je altijd mee met de lokale arts of verpleegkundige waar je aan bent toegewezen. Door te observeren en vragen te stellen leer je alles over de verschillende aandoeningen en behandelmethoden en vergroot je je medische kennis. Als jij jouw enthousiasme en verpleegkundige vaardigheden laat zien, krijg je mogelijk het vertrouwen om meer zelf te mogen doen.

Je werkt meestal van 8u tot 16u in het ziekenhuis samen met de supervisor van het project. Soms kan het goed zijn om nauw om één-op-één tijd door te brengen met een patiënt, onder de supervisie van een verpleegkundige. Heb je speciale interesses of vaardigheden, laat ons dit dan weten bij jouw aanmelding.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Morocco Medicine & Healthcare Management Plan.

Jouw verblijf in Marokko

Als vrijwilliger in Marokko verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Marokkaanse cultuur. Hier kun je je Frans of Arabisch oefenen en zijn er volop mogelijkheden om met andere vrijwilligers contact te leggen.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Morocco Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲