You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een lesgeef project in Marokko

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

 • Waar: Rabat
 • Soort scholen: Kleuterschool, basisschool, middelbare school en scholen voor talen
 • Leeftijd van scholieren op het project: 6-20 jaar
 • Gemiddelde grootte van de klas: 10-15 scholieren
 • Jouw rol binnen dit project: Leraar (Engels, Frans, Duits en Italiaans)
 • Extra vakken die je kunt geven: Drama, Engels
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 3 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk. Tijdens schoolvakanties zijn er "summer schools"
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

In de hoofdstad van Marokko, Rabat, kun je als vrijwilliger vanaf 16 jaar met Projects Abroad aan de slag op één van onze lesgeef projecten. Ervaring is hiervoor geen vereiste, enthousiasme daarentegen wel. Als vrijwilliger ben je werkzaam op basisscholen, middelbare scholen of hogescholen waar kinderen en jongeren graag van jou leren. Vanaf 10 jaar krijgen Marokkaanse kinderen op de basisschool Engelse les om hun taalvaardigheid te verbeteren. Dit vergoot hun kansen op een baan in bijvoorbeeld het toerisme of het bedrijfsleven. Naast het geven van Engelse les in Marokko is het ook mogelijk om Franse les te geven. Ook kun je meewerken op ons IT-project.

Engelse les op lokale scholen

Vrijwilligerswerk lesgeef project in Marokko

Op de scholen ben je vooral bezig met de kinderen vanaf 10 jaar om hun Engelse spreekvaardigheid te verbeteren. Naast het lesgeven op scholen kun je ook meewerken aan buitenschoolse activiteiten of andere vakken. De basis ligt wel bij het verbeteren van de Engelse taal. Je begint in principe altijd naast een lokale docent om eerst te wennen aan de manier van lesgeven. Natuurlijk kun je al wel gelijk meehelpen met bijvoorbeelden toetsen nakijken, de uitspraak oefenen en vragen beantwoorden van individuele leerlingen. Daarna is er een mogelijkheid om alleen voor de klas te staan.

Ons lokale team in Marokko nodigt eens per maand een trainer uit, die op het lokale kantoor in Rabat, workshops verzorgt voor alle lesgeef vrijwilligers. Tijdens deze workshops krijg je nuttige tips en advies over hoe je een klas leidt en hoe je les kan geven aan leerlingen met verschillende niveaus. Dit zal jouw mogelijkheden vergroten om lessen te verzorgen van goede kwaliteit en zorgen dat je met zelfvertrouwen voor de klas staat.

Franse les geven op scholen

Lesgeef project in Marokko

Kinderen en studenten die thuis alleen maar Arabisch spreken hebben vaak te weinig zelfvertrouwen om de tweede taal van het land, Frans, op school te spreken. Dit komt doordat zij de Franse taal vaak niet voldoende in praktijk kunnen brengen. Spreek jij dus voldoende Frans, dan hebben de kinderen veel baat bij jouw lessen. Door jouw enthousiasme, creativiteit en ervaring zul je de kinderen, scholieren en studenten motiveren en helpen en kun je tevens de leraren ondersteunen. Wederom ligt de basis bij het verbeteren van de gesproken taal, maar is er in overleg ook ruimte voor andere vakken en eigen inbreng.

Jouw taalvaardigheden zijn onmisbaar om de kinderen en volwassenen te helpen met het oefenen en verbeteren van hun Engelse of Franse spreekvaardigheid. Door middel van rollenspellen, liedjes en andere creatieve methodes kun je ervoor zorgen dat het leren van deze talen een plezier wordt.

Ontdek zelf het onderwijs in Marokko

Het maakt niet uit of je met of zonder ervaring wilt gaan lesgeven. Wij hebben altijd een passend project voor je waar jij jouw CV mee kunt uitbreiden. Daarnaast is leven en werken in een land als Marokko een geweldige ervaring.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Morocco Teaching Management Plan.

Morocco Teaching Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲