You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Natuurbehoud project - Zeeschildpadden & Kustgebied & Taalcursus Spaans in Mexico

Overzicht

2
weken
  • zondag 21 juli 2019 t/m zaterdag 3 augustus 2019
  • zondag 11 augustus 2019 t/m zaterdag 24 augustus 2019

  • Waar: Cuyutlan
  • Type projecten: Natuurbehoud & Taalcursus
  • Jouw rol: Naast je Spaanse taallessen ga je helpen met het beschermen van schildpadden. Waar je op nacht patrouilles gaat, schildpadeieren verzamelt en kleine schildpadjes vrij laat in de zee. Ook zal je werken met krokodillen en zal je een aantal bouw- en onderhoudswerkzaamheden verrichten
  • Accommodatie: Groepsaccommodatie
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk op een Natuurbehoud project in Mexico

Als je deze zomer deelneemt aan de jongerenreis naar Mexico voor 2 weken, dan staat je een bijzondere reis te wachten. Samen met andere internationale vrijwilligers reis je af naar de kustplaats Cuyutlan in Mexico. Daar help je samen mee aan verschillende natuurbehoud projecten. Je krijgt onder andere de kans om de zeldzame Olive Ridley schildpad te beschermen. Daarnaast volg je een Spaanse taalcursus, wat het een stuk makkelijker en leuker maakt om te praten met collega’s en bewoners.

Jongerenreis natuurbehoud project in Mexico

Als vrijwilliger krijg je twee uur per dag Spaanse les. In kleine groepen ben je continue bezig met het spreken en oefenen van de Spaanse taal. Het maakt niet uit of je goed Spaans kunt of niet, de lessen worden aangepast op jouw niveau.

’s Nachts worden er patrouilles uitgevoerd tijdens ons schildpadproject. Jij mag hier aan meehelpen! Je gaat mee met het verzamelen van de kostbare schildpadeieren, die vervolgens worden begraven in een veilig gebied waar ze beschermd worden tegen roofdieren en stropers. Ook bij pasgeboren schildpadden help je een handje mee door ze vrij te laten in de zee.

Daarnaast zal je werken met krokodillen, je gaat ze bestuderen in nabij gelegen gebieden. Dit is een unieke ervaring om mee te mogen maken van dichtbij.

Ook ga je tijdens deze 2 weken een aantal bouw- en onderhoudswerkzaamheden verrichten. Je zorgt er ook voor om de beurt dat het kamp netjes blijft. De werkzaamheden tijdens dit natuurbehoud project zijn erg afwisselend, elke dag beleef je een nieuw avontuur.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een natuurbehoud project in Mexico als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf in Mexico

Tijdens je verblijf in Cuyutlan zal je samen met de andere internationale vrijwilligers slapen in de simpele, gedeelde zalen aan de rand van het mooie, Mexicaanse strand. Wij weten zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden en er ontstaat een hechte groep. Tegelijkertijd maak je kennis met de Mexicaanse cultuur en proef je van al de lekkere gerechten uit de Mexicaanse keuken.

Weekendactiviteiten in Mexico

In het weekend organiseren we leuke uitstapjes, zodat je je buiten de projecten doordeweeks absoluut niet hoeft te vervelen. Aangezien het werk van de projecten fysiek zwaar is vanwege het warme en vochtige klimaat van Mexico, breng je in het weekend een bezoek aan verschillende badplaatsen waar je lekker kunt ontspannen en natuurlijk zwemmen in de zee.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor ons reguliere project naar: Natuurbehoud project - Zeeschildpadden & Kustgebied in Mexico en taalcursus Spaans in Mexico.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲