You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een HIV/AIDS project in Mexico

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Guadalajara
  • Type projecten: HIV/AIDS
  • Jouw rol binnen dit project: Je helpt een lokale NGO bij voorlichting over HIV/AIDS, de creatie van bewustzijn over het virus, fondsenwerving en ontwikkelingsprogramma’s.
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 4 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

In Mexico worden mensen met HIV en AIDS steeds meer gestigmatiseerd en de situatie is inmiddels kritiek: Het land heeft het één na hoogste aantal bewoners met het virus in Latijns-Amerika, lokale gezondheidsinstanties hebben niet genoeg capaciteit om het groeiende aantal patiënten te behandelen en steeds minder mensen laten zich testen of behandelen vanwege de toenemende discriminatie. Door vrijwilligerswerk te doen op het HIV/AIDS project in Mexico kun je deze mensen helpen en bewustwording creëren over de ziekte, hetgeen van vitaal belang is om de nationale pandemie te verlichten.

Vrijwilligerswerk op dit project zal een uitdagende ervaring zijn die je ogen zal openen; niet alleen leer je over het sociale stigma dat op dit virus rust, ook ben je direct getuige van de impact dat dit heeft op HIV/AIDS patiënten en de lokale gemeenschap waarin zijn leven. Iedereen die op zoek is naar een waardevol vrijwilligersproject – of je nu student bent, pas afgestudeerd of een tussenjaar neemt – is welkom om een bijdrage te leveren.

Jouw rol als vrijwilliger op het HIV/AIDS project

Doe vrijwilligerswerk op het HIV/AIDS project in Mexico

Als vrijwilliger werk je in Guadalajara bij een lokale NGO die zich vooral focust op fondsenwerving, onderwijs en ontwikkelingsprogramma’s. Dit project is voornamelijk gericht op het bieden van ondersteuning aan mensen die besmet zijn met HIV/AIDS en wil hun manieren te geven om op de juiste manier met hun ziekte om te gaan. Als vrijwilliger help je ook om onderzoek te doen naar programma’s en financiële middelen die beschikbaar zijn voor mensen die met het virus besmet zijn.

Een belangrijk deel van het project is eveneens het creëren van bewustzijn over het virus en het onderwijzen van de lokale gemeenschappen over de verspreiding en preventie van HIV/AIDS. Dit doe je onder andere door middel van onderzoek, educatieve projecten en bezoeken aan de gemeenschappen, waar je bijvoorbeeld workshops organiseert over condoomgebruik. Onderwijs is een integraal onderdeel van het werk van de NGO, die gelooft dat het begrijpen van de ziekte de eerste stap is in de bestrijding.

Elke vrijwilliger die deelneemt aan het project krijgt training die specifiek is toegespitst op de huidige HIV/AIDS pandemie in Mexico. Behalve deze training biedt dit project je de mogelijkheid om je eigen kennis over de ziekte uit te breiden en nieuwe vaardigheden op te doen. Jouw inzet is van onschatbare waarde en levert een bijdrage aan een poging om deze nationale pandemie te bestrijden.

Het is voor dit project geen vereiste om Spaans te spreken, maar we raden sterk aan om in ieder geval een basiskennis van de taal te hebben. Zo kun je gemakkelijker communiceren met je begeleiders en gastgezin. 

Jouw verblijf in Mexico

Tijdens jouw project verblijf je bij een gastgezin. Zij zullen je verwelkomen in hun huis en je snel thuis laten voelen binnen de gemeenschap. Het verblijf in een gastgezin is een geweldige gelegenheid voor culturele uitwisseling, om de lokale cultuur beter te leren kennen en om je Spaans te verbeteren.

In de avonden en weekenden ben je vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲