You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Sociaal vrijwilligerswerk in Mexico

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Guadalajara en Guzman
 • Type projecten: Weeshuizen, kinderbeschermingsorganisaties, dagopvangcentra voor kinderen en verzorgingstehuizen voor ouderen
 • Leeftijd van kinderen op het project: Baby’s, kinderen en ouderen
 • Aantal kinderen waarvoor gezorgd wordt: 10+
 • Jouw rol binnen dit project: Het assisteren van de lokale medewerkers, spelen met kinderen, eenvoudige educatieve activiteiten en algemene ondersteuning geven
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Projects Abroad verwelkomt in Mexico vrijwilligers vanaf 16 jaar bij diverse sociale projecten. In de stad Guadalajara en Guzman werken we samen met verschillende instellingen die kinderen opvangen. Zo kun je bijvoorbeeld werken in een kinderdagverblijf of tehuis voor gehandicapte kinderen, een weeshuis of een opvangcentrum voor jongeren die drugsproblemen hebben gehad of op straat hebben geleefd. Hier kan jij helpen door de toegewijde lokale medewerkers te ondersteunen bij het herintegreren van deze kinderen en jongeren door middel van het bieden van onderwijs en het organiseren van verschillende activteiten. Sociaal vrijwilligerswerk in Mexico vergt veel energie, maar is tegelijkertijd een ideale manier om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van lokale kinderen. 

Waar werk je als sociaal vrijwilliger in Mexico ?

Vrijwilligerswerk sociaal project in Mexico

Als sociaal vrijwilliger in Mexico kun je werkzaam zijn bij verschillende instellingen die erg uiteenlopen. Zo kun je werken met kinderen die in een tijdelijk huis zitten of in een centrum met kinderen die beperkt zijn en die extra zorg nodig hebben. Ook bieden wij de mogelijkheid om te werken met straatkinderen.

We raden je sterk aan om minimaal een basiskennis van het Spaans te hebben, want dit maakt het gemakkelijker om met de kinderen, je begeleiders en je gastgezin te communiceren, Het is echter geen vereiste.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Care Management Plan - Mexico.

Wat zijn jouw werkzaamheden bij de sociale projecten in Mexico ?

Sociaal project in Mexico

Over het algemeen ondersteun je het vaste personeel bij hun dagelijkse werkzaamheden. Je helpt de kinderen zich klaar te maken en geeft ze te eten. Je aanwezigheid en betrokkenheid alleen al, geven de kinderen een goed gevoel en dit helpt bij hun ontwikkeling. Afhankelijk van jouw ervaring, enthousiasme en inzet ga je activiteiten voor de kinderen opzetten en uitvoeren. Op deze manier bouw je een leuke band op met je lokale collega’s en de kinderen. Daarnaast help je oudere kinderen met hun huiswerk of introduceer je een nieuw spel om kinderen te leren samenwerken.

Als je al bepaalde ervaring hebt, kun je niet alleen de kinderen helpen, maar ook je nieuwe collega’s die niet de kans hebben gehad om te studeren. Ook zonder ervaring kun echter je al veel betekenen door persoonlijke aandacht te geven aan de kinderen, iets waar normaal gesproken weinig of geen tijd voor is. Enthousiasme en inzet zijn twee heel belangrijke kenmerken voor de vrijwilligers van Projects Abroad.

Het Projects Abroad team ter plaatse organiseert regelmatig workshops voor alle vrijwilligers op sociale projecten. Deze workshops zullen je extra ondersteuning bieden tijdens jouw verblijf. Ze zullen je ook helpen een goed inzicht te verkrijgen in het sociale zorgstelsel van Mexico en de achtergrond van de instelling waar je werkt. Je krijgt tips en advies over activiteiten die je op je project kunt uitvoeren.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Maaike van Gemert op het sociale project in Mexico
Maaike van Gemert
Dit werk heeft me echt heel goed gedaan. Het was soms wel moeilijk om al die lieve kleine kinderen te zien en dan te beseffen dat ze hun ouders niet kennen of dat ze geen ouders meer hebben. Maar als je ziet hoe blij je een kind kunt maken door gewoon met ze te spelen en aandacht en liefde te geven en dat ze dan met een grote glimlach op hun gezicht op je af komen - dat is toch heel erg leuk. Je kan die kinderen hun ellende even laten vergeten. Lees meer...

Wanneer ga jij dit bijzondere avontuur aan ?

Werk met kinderen in Mexico

Als vrijwilligers kun je dit bijzondere avontuur aangaan door tijdens een tussenjaar voor een van onze sociale projecten in Mexico te kiezen, zodat je na jouw periode op de middelbare school lesgeefervaring opdoet en je op deze manier alvast een waardevolle basis voor je vervolgopleiding legt.

Ook voor afgestudeerden die werk zoeken, is dit een ideale manier om ervaring op te doen in de onderwijswereld. Deze ervaring levert je praktische vaardigheden op en zorgt tegelijkertijd voor de waardevolle toevoeging op je CV.

In de avonden en weekenden ben je vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.


Alle vrijwilligers die deelnemen aan een vrijwilligersproject of intensieve taalcursus in Mexico krijgen de mogelijkheid om na afloop 7 extra dagen deel te nemen aan het Natuurbehoud project- Zeeschildpadden & Kustgebied.

Mexico Care Management Plan Stage
Als student kun je je studiekennis van de gezondheidszorg uitbreiden tijdens een stage in het buitenland

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲