You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een Nomaden project in Mongolië

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Mongoolse Steppe 
  • Type projecten: Cultuur & Samenleving
  • Jouw rol binnen dit project: Leven en werken met een Mongoolse Nomaden familie 
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: Vanaf 1 week
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar op een bijzonder cultuur en samenleving project in Mongolië. Het is bijzonder, omdat je als vrijwilliger in een compleet andere omgeving gaat leven. 40 Procent van de Mongoolse bevolking behoort tot de Nomaden families; mensen die op kamelen of paarden met hun vee over de eindeloze steppe zwerven. Vrijwilligers die voor dit bijzondere project kiezen, zullen gaan wonen bij een Nomaden familie en leren over een levenswijze die in de afgelopen duizend jaar nauwelijks is veranderd. Als je van avontuur houdt, dan ben je hier meer dan welkom!

Leef samen met een Mongoolse Nomaden familie

Het cultuur project in Mongolië is een unieke vrijwilligerservaring: door te wonen en te werken met deze Nomaden zal je veel leren over deze unieke groep mensen en zal je persoonlijk ervaren over hun oeroude levenswijze. Je zal daarbij ook goede ervaring opdoen op het gebied van de zorg voor vee zoals geiten, koeien, jaks en paarden.

Vrijwilligers verblijven in een grote, ronde tent, een “ger”, die verbazingwekkend comfortabel is. De dagelijkse activiteiten bestaan uit paardrijden, om zo de kuddes jaks en runderen te drijven, het verzorgen van vee, het helpen bij de productie van zuivelproducten zoals boter en kaas, tijd besteden met de kinderen van het gezin en eventueel Engelse les geven. Het is een uitstekende manier om te leren over deze oeroude levensstijl en de wijze waarop deze door het moderne Mongoolse leven wordt beïnvloed. In ruil voor jouw inzet en hulp met de verzorging van de dieren en de tijd die jij met de kinderen doorbrengt zal het gezin jou volledig bij het dagelijks leven betrekken.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Laura Vorsteveld op het Cultuur & Samenleving project in Mongolië
Laura Vorsteveld
Mongolië is een prachtig land met ontzettend aardige mensen. De bevolking in Mongolië, en dan voornamelijk de nomaden, zijn oprecht, aardig en warme mensen die alles met je delen. Ze zijn bereid om hun tradities en hun manier van leven met je te delen zodat je het zelf kan ervaren. Ik kan heel eerlijk zeggen dat dit tot nu toe de mooiste ervaring van mijn leven is geweest. Lees meer...

Vrijwilligerswerk nomaden project in Mongolië

Als je interesse hebt in sport zal je merken dat je populariteit groeit als je mee doet met een potje basketbal of volleybal. Je kunt je Nomaden familie ook beter leren kennen door mee te doen met traditionele Mongoolse spelletjes, hen basis Engelse vaardigheden te leren of juist zelf de Mongoolse taal te leren. Daarnaast zal je zeker weten worden betrokken bij het melken van het vee, het bereiden van eten en schoonmaken, terwijl je ondertussen zal je kunnen genieten van de spectaculaire omgeving op de uitgestrekte Mongoolse steppe!

In weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan overwegen om terug te reizen naar de stad. Je kunt natuurlijk ook na je deelname aan het Nomaden project verder reizen om meer van Mongolië te zien. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Het is voor dit project geen vereiste om Mongools te spreken, maar als je een basiskennis van de taal hebt kun je wel gemakkelijker met de lokale bevolking communiceren. Het is dan ook mogelijk om een taalcursus Mongools te volgen tijdens je project. 

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲