You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een verpleegkunde project in Mongolië

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Ulaanbaatar
  • Type projecten: Verpleegkunde
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. Als je initiatief toont en energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk de kans om meer te doen. Je krijgt ook de kans om mee te helpen bij Medical Outreaches
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Op het verpleegkunde project kan je waardevolle ervaring opdoen door samen te werken met ervaren verpleegkundigen. De beschikbare faciliteiten zijn over het algemeen vrij eenvoudig en de patiënten komen vaak van ver om de juiste behandeling te krijgen.

De verpleegkunde projecten in Mongolië, zijn gevestigd in hoofdstad Ulaanbaatar. Verpleegkunde vrijwilligers worden voornamelijk geplaatst bij een groot stadsziekenhuis, waar je de kans krijgt om mee te lopen op verschillende afdelingen. De ziekenhuizen in Mongolië zijn vrij westers, maar er is ook de mogelijkheid om een deel van je tijd te besteden bij enkele privé klinieken, om jouw verpleegkundige ervaring verder te verbreden.

Werkzaamheden op het verpleegkunde project in Mongolië

Vrijwilligerswerk verpleegkunde project in Mongolië

Voor alle vrijwilligersprojecten in de gezondheidszorg geldt dat hoe meer kennis, ervaring en enthousiasme je hebt, hoe meer je kunt doen. Ook als je nog studeert en zelfs als je nog met een medische studie moet beginnen, ben je welkom bij op het verpleegkunde project.

Je begint in de eerste plaats met observeren en vragen stellen. Je schaduwt ervaren artsen die jou veel kunnen bijbrengen op medisch gebied en je opgedane kennis ook testen. De wet in Mongolië staat niet doe dat vrijwilligers zelf patiënten behandelen, maar je kunt zeker helpen door te observeren. Je krijgt de kans op verschillende afdelingen in het ziekenhuis aan de slag te gaan. Naast observeren kan je ook helpen bij het klaarleggen van materialen voor operaties, patiënten begeleiden naar de operatiekamer, observeren tijdens operaties en de patiënten opvolgen na hun operatie. Als je proactief bent, belangstelling toont en je inzet om een goede band op te bouwen met de artsen en verpleegkundigen, win je het vertrouwen van je collega’s en zullen ze jou meer verantwoordelijkheden geven. De medische coördinators zullen zeker tijd vrij maken om enthousiaste vrijwilligers nieuwe dingen te leren

Medische outreach in Mongolië

Projects Abroad organiseert ook regelmatig medische outreaches voor de verpleegkunde vrijwilligers. Dit zal je een beter inzicht verschaffen in het medische zorgstelsel van Mongolië. Je kan worden ingezet om basis medische check-ups uit te voeren bij bijvoorbeeld een opvangcentrum voor daklozen of meehelpen aan een hygiëne campagne binnen een lokaal ziekenhuis.

Ook worden er maandelijks workshops georganiseerd waarbij je als vrijwilliger meer leert over traditionele behandelmethoden, de geschiedenis van de gezondheidszorg in Mongolië en daarnaast praktijklessen krijgt over basis medische procedures, zoals het controleren van de bloeddruk.

Jouw verblijf in Mongolië

Als vrijwilliger in Mongolië verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Mongoolse cultuur en gastvrijheid.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Het is voor dit project geen vereiste om Mongools te spreken, maar als je een basiskennis van de taal hebt kun je wel gemakkelijker met de lokale bevolking communiceren. Het is dan ook mogelijk om een taalcursus Mongools te volgen tijdens je project. 

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲