You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Journalistiek vrijwilligerswerk in Mongolië

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Ulaanbaatar
  • Type projecten: Print media, tv en radio
  • Jouw rol binnen dit project: Samenwerken met kleine teams van lokale journalisten, je krijgt een aantal verantwoordelijkheden, zoals onderzoek doen naar verhalen en het interviewen van mensen tot het schrijven van artikelen en het helpen om het design voor de webpagina's te ontwerpen tot het bijwonen van de opnames van een televisieshow.
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 3 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 bij diverse journalistieke projecten in Mongolië. Al onze journalistieke projecten zijn gevestigd in de hoofdstad van Mongolië, Ulaanbataar. Je krijgt niet alleen een goed beeld van hoe de publicatie van een krant of een televisie show tot stand komt, maar je werkt ook aan je eigen portfolio in een internationale omgeving. Dit verbetert ongetwijfeld jouw kansen op de arbeidsmarkt. Ook is het mogelijk om vrijwilligerswerk als professional te verrichten. Iedereen is welkom!

Ontdek de journalistieke wereld in Mongolië bij de krant

Vrijwilligerswerk journalistiek project in Mongolië

Als vrijwilliger kun je voor een van de vele kranten van Ulaanbaatar werken. Wij bieden je de mogelijkheid om voor een Engelstalige krant te werken of voor een Mongoolse krant met behulp van een tolk. In beide gevallen zullen je taken afhankelijk zijn van jouw capaciteiten en interesses, waardoor je ons gerust kunt laten weten op welk deel van de journalistiek jij je wilt richten. Eén van onze vrijwilligers heeft de eer gehad om een Mongools popidool en een paar ambassadeurs te interviewen.

Ontdek de journalistieke wereld in Mongolië bij de radio of televisie

Journalistiek project in Mongolië

Naast het werken bij een krant kun je ook journalistieke ervaring opdoen bij Engelstalige televisie- of radiozenders in Ulaanbaatar. Vrijwilligers worden betrokken bij de productie en bij de uitzending zelf. Ook krijg je de kans om zelf op zoek te gaan naar verhalen voor de uitzending. Je werkt bij de televisie – of radiozenders samen met het lokale en ervaren personeel, die jou alle fijne kneepjes van het radio of televisievak leert. Mongolië heeft meer dan 90 lokale televisiezenders, dus je ervaart als geen ander hoe het is om te werken in een zeer competatief werkveld.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Het is voor dit project geen vereiste om Mongools te spreken, maar als je een basiskennis van de taal hebt kun je wel gemakkelijker met de lokale bevolking communiceren. Het is dan ook mogelijk om een taalcursus Mongools te volgen tijdens je project. 

Vrijwilligerservaring De ervaring van Sven Betjes op het Journalistieke project in Mongolië
Sven Betjes
Hoewel mij van tevoren duidelijk was gemaakt dat ik waarschijnlijk als niet meer zou dienen als een assistent van de journalisten daar, mocht ik mij – in mijn eentje – bezighouden met de internationale pagina. Met twee edities per week was dit uitstekend vol te houden, al deed ik er goed aan ook op zondag te werken om eventuele tijdnood te voorkomen. Lees meer...
Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲