You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor ervaren economen in Mongolië

Overzicht
 • Waar: Ulaanbataar
 • Type projecten: Diverse overheden en bedrijven
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers helpen de lokale medewerkers. Afhankelijk van jouw kennis en vaardigheden, werk je aan het adviseren van bedrijven over lokale investeringsmogelijkheden, het evalueren van nieuwe projecten in de stad en overheden in contact brengen met (internationale) banken en financiële instellingen.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 4 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Vereisten: Minimaal een relevante bachelor opleiding (bijvoorbeeld economie) en goede Engelse taalvaardigheden

Dit Business vrijwilligersproject werkt samen diverse bedrijven en overheidsinstellingen in de Mongoolse hoofdstad Ulaanbaatar.

Verschillende factoren hebben de Mongoolse economie beïnvloed sinds het land in 1997 toetrad tot de World Trade Organisation. Het uiteenvallen van de voormalige Sovjet-Unie en een zekere terughoudendheid m.b.t. het invoeren van belangrijke economische hervormingen hebben de noodzaak om te diversifiëren duidelijk aan het licht gebracht. De recente regeringen hebben echter een meer liberale kijk op de binnenlandse en internationale handel getoond en staan open voor vrije markt economieën.

Dit project is geschikt voor gekwalificeerde professionals die vrijwilligerswerk in het buitenland overwegen, of voor economen die een nieuwe uitdaging zoeken in een ontwikkelingsland. Je kunt zowel bedrijven als ministeries helpen op het gebied van secundair transport, toerisme en nutsbedrijven. Ze hebben advies en expertise nodig om de economische groei in Mongolië te vergroten.

Hoe kunnen economen bijdragen aan business vrijwilligersprojecten in Mongolië?

Vrijwilligerswerk econoom in Mongolië

Als vrijwilliger kun je jouw kennis en ervaring als econoom gebruiken om lokale bedrijven te helpen. Zo kun je jouw deskundigheid en vaardigheden inzetten bij het uitvoeren van belangrijke taken, bijvoorbeeld:

 • Het helpen van professionals in de secundaire sector en de banksector.
 • Bedrijven adviseren over lokale investeringsmogelijkheden.
 • Samenwerken met het ontwikkelingsinstituut van Ulaanbaatar:
  • Plannen voor nieuwe projecten in de stad evalueren.
  • Business plannen maken voor toekomstige economische ontwikkeling.
 • Ministeries in contact brengen met internationale banken en financiële instellingen.

Het project werkt met verschillende organisaties in Ulaanbaatar. Je werkt met een lokale medewerker die samen met jou het tijdschema bepaalt.

Neem contact met ons op en vertel ons over jouw vaardigheden, verwachtingen en wat jij denkt bij te kunnen dragen aan dit project. Op die manier kunnen wij beoordelen welk project in ons partner-netwerk het meest geschikt is.

Wat kan dit project voor mij als econoom betekenen?

Econoom als vrijwilliger in Mongolië

Je doet waardevolle ervaring op in het ontwikkelen van de economie in het buitenland. Je vervult een verantwoordelijke functie en zult creatief moeten denken. Ook krijg je de kans om ideeën uit te wisselen met ervaren professionals in Mongolië en van hen te leren.

Je brengt tijd door in een nieuwe omgeving die je nog niet kent en leert een andere cultuur en levenswijze kennen. Dit project biedt een unieke leer-ervaring in een uitdagende werkomgeving. Maar je zult vooral een breder perspectief krijgen en een nieuwe kijk op deze minder bekende markt en hoe die in de wereldeconomie past.

Waar zorgt Projects Abroad PRO voor tijdens mijn vrijwilligersproject?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor support en begeleiding zodat je verblijf in Mongolië zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie bij een Mongools gastgezin, dicht bij jouw vrijwilligersproject.
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Als je denkt dat jouw kennis en ervaring dit business project van nut kunnen zijn, maar niet over de gevraagde kwalificaties beschikt, neem dan contact met ons op. Of lees meer over ons reguliere business project in Mongolië.

Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲