You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een mensenrechten project in Mongolië

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Ulaanbaatar
  • Type Project: Mensenrechten
  • Jouw rol binnen dit project: Als vrijwilliger wordt je betrokken binnen alle aspecten waar je mee te maken hebt als je werkt bij een mensenrechten organisatie
  • Accommodatie: Gedeelde accommodatie voor vrijwilligers
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: Vanaf 4 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder

Het mensenrechten project in Mongolië is gevestigd in de intrigerende stad Ulaanbaatar, geografisch gezien de meest afgelegen stad in de wereld! Hier zal je leven en werken op korte afstand van het stadscentrum, maar zal de dagelijkse wandeling naar je werk je langs een verscheidenheid aan leefgebieden voeren, van grote flatgebouwen tot districten waar de mensen nog in ‘ger’ tenten leven. Dit is een rechten stage als geen ander!

Vrijwilligerswerk rechten project in Mongolië

We werken met een aantal verschillende mensenrechten organisaties samen. Deze organisaties zijn actief binnen vakgebieden die constant in ontwikkeling zijn, om het voor Mongolië mogelijk te maken om de rest van de wereld bij te houden. Nog geen 25 jaar geleden werd het land nog geregeerd door een regering die beleidsmatig gezien veel overeenkomsten vertoonde met het communistische model. Het juridische kader was voor het grootste gedeelte gebaseerd op dat van de voormalige Sovjet Unie, maar kwam ten einde toen in 1990 de Sovjet Unie werd opgeheven. 2 jaar later werd de nieuwe democratische staat tot stand gebracht.

Ons mensenrechten project in Mongolië zal een waardevolle toevoeging zijn op jouw CV en zou jou wel eens kunnen helpen bij het vinden van een baan in dit zeer competitieve vakgebied, wanneer je bent afgestudeerd. Een stage bij een van onze partnerorganisaties geeft jou gegarandeerd een fantastisch onderwerp om over te praten tijden een sollicitatiegesprek.

Vrijwilligers op het mensenrechten project kunnen verwachten op maandag tot met vrijdag van 9u tot 17u te werken, met de mogelijkheid om meer uren te maken als je dat wilt. Alle vrijwilligers op dit project moeten bereid zijn zelf veel initiatief te nemen, onze projecten hebben een hoog tempo en vrijwilligers die proactief zijn, werk zoeken, vragen stellen en indruk maken op hun supervisors zullen een eersteklas ervaring opdoen.

Jouw rol als vrijwilliger op het mensenrechten project in Mongolië

Mensenrechten vrijwilliger in Mongolië

Als vrijwilliger op het mensenrechten project zal je je voornamelijk bezig houden met het doen van onderzoek. Daarnaast krijg je mogelijk de kans om enkele dagen deel te nemen aan trainingssessies in de landelijke gebieden.

We werken samen met verschillende organisaties waar vrijwilligers zich zullen richten op mensenrechten, waaronder menselijke waardigheid, veiligheid en soevereiniteit. Bij deze organisatie zal je betrokken worden bij verschillende programma’s die zich richten op onder andere kinderbescherming, lokale ontwikkeling van de gemeenschap en wettelijke hervormingen in Mongolië.

Als mensenrechten vrijwilliger zal je je richten op onderwerpen zoals het bestrijden van mensenhandel, waarbij je wellicht met het centrum voor mensenrechten en ontwikkeling (Centre for Human Rights and Development) kunt werken aan verschillende mensenrechten programma’s. Ook krijg je misschien de kans samen te werken met een grote internationale organisatie die campagne voert voor de rechten van de mens.

Van alle mensenrechten vrijwilligers wordt verwacht dat ze reeds enige ervaring hebben binnen mensenrechten. De meeste vrijwilligers die deelnemen zijn al met hun rechten studie bezig of hebben deze afgerond en zijn op zoek naar praktische werkervaring bij een mensenrechtenorganisatie in het buitenland.

Mochten vrijwilligers geinteresseerd zijn om Engelse les te geven bij de organisaties waarmee wordt samengewerkt, dan is dit ook mogelijk.

Jouw verblijf in Mongolië

Als vrijwilliger in Mongolië verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Mongoolse cultuur.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Het is voor dit project geen vereiste om Mongools te spreken, maar als je een basiskennis van de taal hebt kun je wel gemakkelijker met de lokale bevolking communiceren. Het is dan ook mogelijk om een taalcursus Mongools te volgen tijdens je project. 

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲