You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Stage sociaal werk in Mongolië

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Ulaanbaatar
 • Type projecten: Sociale zorg
 • Jouw rol: Werk samen met een lokale sociaal werker bij lokale NGO’s, zorgcentra voor kinderen die moeilijk leren of openbare scholen en help bij de zorg voor de lokale gemeenschap
 • Accommodatie: Gastgezin
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
 • Mogelijk vanaf: 4 weken
 • Startdata: Flexibel
 • Specifieke eisen: Je moet minimaal 2 jaar van een opleiding tot sociaal werker of een vergelijkbare opleiding hebben afgerond.

Stage binnen de sociale zorg van Mongolië

Als je stage gaat lopen in Mongolië werk je in Ulaanbaatar. Deze stad heeft meer dan 1 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van het land en tevens de hoofdstad. Mongolië kampt met een hoge werkeloosheid, waardoor veel mensen in armoede leven. Kinderen zijn hier vaak het slachtoffer van. Stagiaires zijn nodig om de lokale medewerkers te helpen in de zorgcentra en om hun kennis te delen met collega’s en de lokale gemeenschap. 

Jouw werkzaamheden vinden plaats onder toeziend oog van een gekwalificeerde sociaal werker. Je begeleider zal je aanmoedigen om in eerste instantie voornamelijk te observeren om zo een beter begrip te krijgen van jouw taken en verantwoordelijkheden. Daarna krijg je de kans om praktijkervaring op te doen, die jouw opleiding van je vraagt. 

Hoe kan jij als stagiair sociaal werk helpen in Mongolië?

In Ulaanbaatar kun je je studiekennis over sociaal werk in de praktijk brengen tijdens een stage in zorgcentra.

Tijdens je stage help je de lokale medewerkers bij hun taken en deel je de kennis en ervaring die jij hebt opgedaan tijdens je opleiding. Je kunt bijvoorbeeld meehelpen bij de volgende taken:

 • Toepassen van theoretische kennis in de praktijk;
 • Delen van jouw kennis met de professionele sociaal werkers waar je mee samenwerkt om zo de huidige methoden te verbeteren;
 • Helpen opzetten van bewustwordingscampagnes;
 • Creëren van workshops en presentaties;
 • Verlichten van de werkdruk voor de lokale medewerkers.

Als stagiair sociaal werk help je mee om de lange termijndoelen uit het Care Management Plan te bereiken. Dankzij deze plannen is het mogelijk om een meetbare, langdurige en positieve verandering te bewerkstelligen binnen dit sociale project.

Wat levert de stage sociaal werk jou op?

Door stage te lopen in Mongolië krijg je de kans om de theorie van je opleiding in de praktijk te brengen in een ontwikkelingsland. Je werkt van maandag tot en met vrijdag ongeveer 6 uur per dag. Dagelijks krijg je van je begeleider te horen wat je taken zijn. Achteraf ontvang je van je begeleider een referentiebrief, die je kunt gebruiken voor je universiteit en als je later gaat solliciteren. De ervaring die je opdoet tijdens je stage is niet alleen voordelig voor jou, maar ook voor de kinderen en de mensen met wie je samenwerkt.

Tijdens je project woon je bij een gastgezin, waardoor je de kans krijgt om het dagelijks leven in Mongolië te beleven. Zo leer je het land zowel op professioneel als op cultureel gebied goed kennen. Dit is een onvergetelijke ervaring!

Welke vaardigheden en kwalificaties heb je nodig voor de stage sociaal werk?

Om deel te nemen aan de stage sociaal werk moet je ingeschreven staan bij een opleiding tot sociaal werk of een vergelijkbare opleiding volgen en minimaal twee jaar hebben afgerond.

Ben je geïnteresseerd in dit project maar studeer je geen sociaal werk? Dan kun je deelnemen aan het standaard sociaal project in Mongolië.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Past de stage sociaal werk binnen jouw studieplan? Neem dan contact met ons op zodat we de eisen van je opleiding af kunnen stemmen met onze collega’s op de bestemming. Hier kun je alvast informatie vinden voor stagebegeleiders.

Alles geregeld? Meld je dan aan via het aanmeldformulier.

Mongolia Care Management Plan
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲