You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Wederopbouw project in Mozambique

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Beira
 • Type projecten: Bouw project
 • Jouw rol binnen dit project: Help met de heropbouw na de verwoestende cycloon Idai.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit erbij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 1 week
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Reis naar Afrika en help als vrijwilliger met disaster relief in Mozambique. Je gaat helpen met de heropbouw van vernielde scholen na de verwoestende cycloon Idai die door Mozambique, Zimbabwe en Malawi raasde in maart 2019.

De cycloon berokkende de meeste schade in Mozambique en liet een spoor aan vernieling na in de verschillende dorpen en gemeenschappen. Bedrijven en scholen overstroomden. De landbouw en infrastructuur werden vernield. Honderd duizenden mensen hebben bijgevolg geen dak meer boven het hoofd.

De eerstehulpverleners zijn momenteel aanwezig om dringende medische zorg te geven aan de lokale bevolking. De volgende stap is de heropbouw van de infrastructuur en het land helpen terug in de juiste koers te brengen. Hier kunnen we jouw hulp gebruiken.

Je gaat de lokale medewerkers helpen met de heropbouw van scholen en klaslokalen om het onderwijs te kunnen behouden voor de kinderen in Mozambique. In de tussentijd ga je ook helpen met het lesgeven aan de kinderen.

Je zult werken in verschillende gebieden vlakbij de Buzi rivier en de kust, waar je samen met de andere vrijwilligers in verschillende accommodatie verblijft. Mozambique blijft een prachtig land met een diverse cultuur en een rijke geschiedenis. Terwijl je inde gemeenschap werkt kun je de lokale bevolking beter leren kennen en meer te weten komen over het dagelijkse leven in Mozambique.

Op dit project werken we naar zichtbare resultaten. Elke steen, elke muur, elk dak en elk raam dat je helpt bouwen is een stap dichter bij het heropbouwen van de lokale gemeenschappen. We willen scholen heropbouwen zodat de lokale kinderen en volgende generaties een onderwijs kunnen blijven volgen.

Je hebt geen ervaring nodig in bouwen om deel te kunnen nemen aan dit project. Onze lokale medewerkers, ingenieurs en architecten houden toezicht op de uitwerken en begeleiden elk project nauwkeurig. Je bent de extra paar handen die helpt met de heropbouw van de infrastructuur die de lokale gemeenschap zo hard nodig heeft.

Een lokale inwoner vaart door het water na de overstroming van de cycloon Idai in Mozambique, afgelopen maart

Wat ga ik doen tijdens het wederopbouw project in het buitenland?

Als vrijwilliger in Mozambique ga je helpen met de herstelling en heropbouw van educatieve faciliteiten om ervoor te zorgen dat kinderen onderwijs kunnen volgen. Je gaat ook helpen met lesgeven waar het nodig is.

Hier zijn enkele taken die je gaat uitvoeren tijdens het project:

 • Heropbouw beschadigde en vernielde klaslokalen
 • Installeer toiletten en badkamers op de scholen en voor de lokale gemeenschap
 • Herstel en renoveer bestaande klaslokalen door de muren te schilderen, ramen vervangen en daken herstellen
 • Help met plannen en lesgeven aan de kinderen

Je kunt het werk onderverdelen in de volgende categorieën:

Heropbouw beschadigde en vernielde klaslokalen

Projects Abroad wederopbouw vrijwilligers helpen op het bouw project in Mozambique

Je zult betrokken worden bij het opruimen van de omgeving en het heropbouwen van de infrastructuur.

Je gaat helpen met de volgende taken:

 • Schoonmaken van het bouwterrein
 • Graven en vullen van de fundering
 • Mixen van cement
 • Stenen leggen om muren te bouwen
 • Installeren van houten geraamtes voor het dak en verbindingen

Al jou toegevoegd werk, groot en klein, maakt deel uit van een groter doel om een veilige leeromgeving te ontwikkelen voor de kinderen. Ingenieurs en architecten helpen je met het werk op de bouwplaats.

Installeer toiletten en badkamers op de scholen en voor de lokale gemeenschap

Om een optimale hygiëne te hebben op de scholen, is het van belang om schone toiletten en wasruimtes te bouwen voor de leerlingen. Je gaat helpen met het ontwikkelen van toiletten en faciliteiten die de hygiëne kunnen optimaliseren en het verspreiden van ziektes kan verhinderen. Deze faciliteiten zijn van cruciaal belang binnen de lokale gemeenschappen.

Herstel en renoveer bestaande klaslokalen

Wederopbouw vrijiwlliger geeft les aan de lokale bevolking in Mozambique na de verwoestende cycloon Idai

Als scholen buiten gevaar zijn en kunnen gebruikt worden, ga je helpen met het herstellen van de klaslokalen. Je gaat de ramen herstellen, muren schilderen of de daken herstellen.

Het herstellen van de scholen is niet de laatste stap. Deze leeromgevingen zijn het centrum voor de ontwikkeling van kinderen, een veilige en motiverende leerplek. Daarom is het belangrijk om de klaslokalen meer aantrekkelijk aan te kleden. Je gaat helpen met het schilderen van muurtekeningen. Zo kun je bijvoorbeeld het alfabet of nummers schilderen, dieren of andere tekeningen die de leraren helpt tijdens bepaalde lessen.

Help met plannen en lesgeven aan de kinderen

Veel kinderen hebben na de ramp geen toegang meer tot onderwijs of een leraar. Met de hulp van jouw projectverantwoordelijke kun je de kinderen onderwijzen. De aanwezigheid van lesmateriaal is soms beperkt maar gebruik je creativiteit en maak de lessen leuk en afwisselend. De projectverantwoordelijke helpt je graag met de voorbereiding.

Je gaat lesgeven over het alfabet of Engels. Heb je bepaalde interesses dan kun je ook lesgeven over wiskunde, aardrijkskunde of wetenschappen. Je kunt de kinderen ook laten sporten of knutselen. Je kunt elke activiteit voorstellen die de kinderen nieuwe vaardigheden bijleert en ze motiveert tijdens deze periode van heropbouw in Mozambique.

Vorige wederopbouw projecten met Projects Abroad

Over de jaren heen heeft Projects Abroad geholpen met de wederopbouw van gemeenschappen ten gevolge van natuurrampen. Dankzij de inzet van onze vrijwilligers over de hele wereld konden we belangrijke en duurzame herstellingen uitvoeren op scholen en educatieve centra.

In april 2015 werd Nepal getroffen door een verwoestende aardbeving en drie weken later trof een tweede aardbeving het land. In slechts 20 maanden konden we helpen met een wederopbouw project en ons doel met succes behalen. 500 vrijwilligers hebben geholpen met het bouwen van 96 klaslokalen, waardoor 2160 studenten konden terugkeren naar de scholen en hun opleiding konden verderzetten.

Ook hebben we eenzelfde project opgezet nadat de tyfoon Haiyan toesloeg in de Filippijnen in 2013. Deze super tyfoon was van categorie 5 en het oog van de storm vernielde Bogo City, gelegen in het noorden van Cebu. We slaagden erin om onze staff en vrijwilligers aan het werk te zetten en te helpen met de wederopbouw in en rond Bogo. Enkele jaren en verschillende vrijwilligers later hebben alle scholen in de omgeving opnieuw een veilige leeromgeving en kunnen de leerlingen hun opleiding verderzetten.

Onze bouwprojecten worden nog steeds verdergezet in beide landen, waar de aandacht nu is verschoven naar de ontwikkeling en verbetering van de educatieve en sanitaire faciliteiten. We willen hetzelfde bereiken in Mozambique en het land helpen met de wederopbouw.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲