You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Geneeskunde project in Nepal

Overzicht

2
weken
 • zondag 28 juli 2019 t/m zaterdag 10 augustus 2019
 • zondag 11 augustus 2019 t/m zaterdag 24 augustus 2019
 • zondag 8 december 2019 t/m zaterdag 21 december 2019
3
weken
 • zondag 28 juli 2019 t/m zaterdag 17 augustus 2019
4
weken
 • zondag 28 juli 2019 t/m zaterdag 24 augustus 2019

 • Waar: Chitwan
 • Type projecten: Geneeskunde
 • Jouw rol: Je gaat aan de slag in een gespecialiseerd ziekenhuis en je zal begeleid worden door ervaren artsen. Ook krijg je de kans om lezingen mee te mogen maken op de academie. Je zult veel leren van de gezondheidszorg in het land en hoe dit in de praktijk gaat
 • Accommodatie: Hotel
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen de gezondheidszorg van Nepal

Als je deze zomer deelneemt aan de groepsreis naar Nepal voor 2, 3 of 4 weken, dan staat je een hele bijzondere reis te wachten. Samen met andere internationale vrijwilligers ga je deze zomer op reis naar de hoofdstad Kathmandu. Vanuit deze stad reis je door naar Chitwan, waar je de zomer af zal sluiten in een gespecialiseerd ziekenhuis. Jouw hulp is meer dan welkom en jij kunt als vrijwilliger deze 2, 3 of 4 weken een groot verschil maken in het leven van anderen, maar ook in dat van jezelf!

In Nepal luistert een vrijwilliger naar de hartslag van een patiënt tijdens de jongerenreis geneeskunde.

Tijdens deze jongerenreis ga je dit geweldige land verkennen, waardoor je meer te weten komt over de cultuur van Nepal. De reis begint in de hoofdstad Kathmandu waar je veel zult leren van de gezondheidszorg in het land en hoe dit in de praktijk gaat. Vervolgens reis je samen met de andere vrijwilligers door naar Chitwan. Hier ga je aan de slag in een gespecialiseerd ziekenhuis en begeleid je de ervaren artsen. Ook krijg je de kans om lezingen mee te mogen maken op de academie. Je zult in deze 2 of 4 weken ontzettend veel ervaring op doen en daar kan je thuis je voordeel uit halen. Bovendien zullen de artsen en niet te vergeten de lokale inwoners jouw hulp zeker waarderen.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2, 3 of 4 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een gezondheidszorg project in Nepal als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf in een hotel

Tijdens de jongerenreis verblijf je in een hotel vlakbij het gebied waar je overdag aan het werk bent. Je verblijft gezellig met de andere vrijwilligers in deze groepsaccommodatie. In de avond zullen we natuurlijk ook leuke activiteiten organiseren zodat jij je geen moment hoeft te vervelen.

Weekendactiviteiten in Nepal

In het weekend maak je een uitstapje naar lokale markten en tempels of naar het prachtige natuurgebied van Chitwan National Park. Dat is een fijne afwisseling met al het werk dat jullie gaan doen in het ziekenhuis. Natuurlijk zullen we doordeweeks ‘s avonds ook leuke activiteiten organiseren zodat jij je geen moment hoeft te vervelen.

Voor de vrijwilligers die gedurende 4 weken blijven, worden tijdens de overige weekenden en doordeweekse avonden extra activiteiten en uitstapjes georganiseerd.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: Gezondheidszorg projecten in Nepal.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲