You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op het Inca & Wari archeologie project in Peru

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Lucre Valley, Cusco
 • Type projecten: Archeologie
 • Jouw rol binnen dit project: Onder begeleiding van ervaren archeologen ga je regelmatig de bergen in om nieuwe ruïnes te ontdekken en help je mee met het in kaart brengen van archeologische sites en vondsten in Cusco. Naast het archeologische vrijwilligerswerk help je ook mee met activiteiten in de lokale gemeenschap.
 • Accommodatie: Gedeelde accommodaties voor vrijwilligers
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij het unieke Inca & Wari archeologie project in Peru. Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met diverse lokale en nationale organisaties en archeologen. Als vrijwilliger bij het Inca & Wari archeologie project werk je bijvoorbeeld mee aan opgravingen en verken je afgelegen ruïnes. Daarnaast ben je ook werkzaam bij kleinschalige projecten voor de lokale bevolking.

Archeologie project Inca & Wari cultuur in Peru

Vrijwilligerswerk archeologie project in Peru

Toen de Spanjaarden Peru ontdekten in de 16e eeuw, was het land twee eeuwen lang bestuurd door de Inca’s. Tijdens die periode was het Incarijk enorm groot: zo’n miljoen vierkante kilometer van Colombia tot aan Chili. Het centrum van dit Incarijk lag op de plek van de beroemde stad Cusco waar je ook met het vliegtuig landt wanneer je voor dit project kiest.

In 1533 kwam er een einde aan de macht van de Inca’s toen de Spanjaarden Cusco veroverden. Ondanks de jarenlange Spaanse overheersing heeft Peru door het hele land een rijk erfgoed kunnen bewaren. Natuurlijk zijn de beroemde ruïnes van Machu Picchu en de Inca hoofdstad Cusco twee hoogtepunten. Beide moet je dan ook zeker bezoeken tijdens je verblijf in Peru.

Een van de lange termijn doelen van het Inca & Wari archeologie project is het onderzoeken en het in kaart brengen van ongeregistreerde structuren en formaties in het Pikillaqta National Park. Vrijwilligers werken nauw samen met ervaren Peruviaanse archeologen waaronder Jhon Valencia Cordova, Director of Archeology, Daniel O'Shea (project supervisor) en Delsi Epsinoza Masias. Het project vindt plaats nabij Lucre, een dorp op 40 minuten afstand van het centrum van Cusco.

Werkzaamheden op het Inca & Wari archeologie project in Peru

Archeologisch project in Peru

Vrijwilligers werken 3 dagen per week op de archeologische sites in de Lucre vallei. De andere twee dagen werk je op kantoor, classificeer je de vondsten, werk je in het lokale museum en help je met community werk. Een keer per week worden er archeologische presentaties gehouden en vrijwilligers kunnen ook wekelijks deelnemen aan de sociale activiteiten die Projects Abroad organiseert voor de vrijwilligers.

Vrijwilligers en de Projects Abroad medewerkers zullen samen afreizen naar de archeologische sites en aan het einde van de werkdag ook samen terugkeren naar Cusco. Het archeologisch werk bestaat onder andere uit het verkennen van de omgeving op zoek naar “nieuwe” sites, in kaart brengen van het gebied, helpen met opgravingen, het onderhouden van bestaande sites, classificeren van gevonden voorwerpen, etc.

Gedurende je tijd op de Inca & Wari archeologie project zal je kunnen meewerken met de volgende activiteiten in twee verschillende parken:

Pikillaqta Archeological Park:

 • Februari - maart 2017: Op maandag en woensdag help je bij de voorbereidingen voor de opgravingen in Unocochayok en Tantaestancia. Dit houdt in dat je bezig bent met het registeren van archeologische objecten via foto's en GPS, het verwijderen van onkruid rondom de opgravingen, het tekenen van kaarten van de opgravingssites, het aanleggen van looppaden in en rondom de sites en het verkennen van de omgeving. Op dinsdag zijn je werkzaamheden gericht op het onderhouden van bestaande archeologische monumenten, waarbij je er voor zorgt dat de wegen en de opgravingsgebieden schoon en goed begaanbaar zijn. Aangezien het regenseizoen is, kan dit betekenen dan sommige werkzaamheden binnen zullen plaatsvinden en je je richt op het registereren van (Pre) Inca-voorwerpen.
 • April - oktober 2017: Op maandag en woensdag ben je bezig met opgravingswerkzaamheden in Unocochayok en Tantaestancia. Hier help je bij de opgravingen, de registratie van gevonden voorwerpen en het plaatsen van de voorwerpen in hun context. Ook werk je op opgravingssites die exclusief voor Projects Abroad toegankelijk zijn! Op dinsdagen ben je betrokken bij het onderhouden van bestaande archeologische monumenten.

Sacsayhuaman Archeological Park:

 • Vanaf februari 2017: Op donderdagen werk je in dit park en help je bij onderhoud en registratie werkzaamheden. Ook hier help je bij het onkruidvrij maken en het in kaart brengen (via GPS) van de opgravingssites.

Naast deze werkzaamheden worden er archeologie workshops georganiseerd en presentaties over de Inca en Wari cultuur gegeven. Op vrijdagen (halve dag) bezoek je lokale musea en archeologische sites. Naast archeologisch werk, kun je ook deelnemen aan verschillende wekelijkse activiteiten in de lokale gemeenschap.  

Opgravingen in Peru

Sociale activiteiten

Elke woensdag namiddag organiseert Projects Abroad sociale activiteiten voor de vrijwilligers die verblijven in de regio van Cusco. Dit geeft de vrijwilligers die in Cusco en in Sacred Valley verblijven de kans om elkaar beter te leren kennen en tijd met elkaar door te brengen. De sociale activiteiten kunnen bestaan uit kooklessen, salsalessen, natuurwandelingen en workshops rond keramiek. De locatie van de activiteiten wisselt af tussen Cusco en Sacred Valley.

Verblijf bij het Inca & Wari archeologie project in Peru

Vrijwilligers verblijven samen in een gezamenlijk huis in Cusco samen met Projects Abroad medewerkers. Er zijn gescheiden slaapkamers voor de mannen en vrouwen, een gemeenschappelijke ruimte en een groot stuk land om het gebouw. Je kunt regelmatig naar het dorp om bijvoorbeeld naar huis te mailen, bellen of om gewoon een praatje te maken met de lokale bevolking.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Alle vrijwilligers die deelnemen aan een vrijwilligersproject of intensieve taalcursus in Peru krijgen de mogelijkheid om na afloop 7 extra dagen deel te nemen aan het Natuurbehoud project - Regenwoud. Vrijwilligers die de 1 week extra boeken, worden gevraagd op zondag aan te komen in Puerto Maldonado om zo een volle week te kunnen deelnemen aan het veldwerk in het regenwoud.

Stage
Bestemmingen Voor Vrijwilligerswerk

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲