You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Sociaal vrijwilligerswerk in Peru

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Cusco
 • Type projecten: Kleuterscholen, dagopvangcentra, scholen voor mensen met een beperking en opvangcentra voor ouderen
 • Leeftijd van kinderen op het project: 0 - 18 jaar
 • Aantal kinderen waarvoor gezorgd wordt: 10+
 • Jouw rol binnen dit project: Het organiseren van educatieve spelletjes en groepsactiviteiten, het verbeteren van de Engelse vaardigheden van de kinderen en het bevorderen van interactief leren
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar die zonder of met ervaring vrijwilligerswerk willen verrichten bij diverse sociale projecten in Peru. Denk je er bijvoorbeeld over om later met kinderen te werken, maar wil je eerst ervaren of dit echt bij jou past? Ook als je al werkervaring hebt, ben je meer dan welkom om vrijwilligerswerk te doen met bijvoorbeeld gehandicapte kinderen. Ga dus het avontuur aan bij een van onze sociale projecten in en rondom Cusco!

Sociale projecten in Peru

Vrijwilligerswerk sociaal project in Peru

Wij bieden onze vrijwilligers verschillende mogelijkheden aan om deel te nemen aan onze sociale projecten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om op kleuterscholen in en rondom Cusco te werken. In samenwerking met je lokale collega bereid je educatieve activiteiten voor die de kinderen motiveren. Jouw creativiteit, motivatie en ideeën zijn hierbij heel belangrijk. Hoe beter je Spaans is, hoe makkelijker het zal zijn om te communiceren met zowel je collega's als de kinderen.

Je kunt ook de voorkeur geven aan het werken op een speciale school, waar je kinderen met verschillende handicaps de alledaagse dingen kunt leren en verder helpt met ontwikkelen. Als je al eerder met deze doelgroep hebt gewerkt, dan zul je daar zeker voordeel van hebben. Ook hierbij is het belangrijk dat je al een basis Spaans spreekt wanneer je met het project begint. Je kunt ervoor kiezen om in je vrije uren een taalcursus Spaans te volgen zodat je nog meer kunt betekenen bij je project.

Ook is het een mogelijkheid om in een kinderopvang te helpen, waarbij je werkt met kinderen van 0 tot 4 jaar. Natuurlijk help je mee met de dagelijkse verzorging van de kinderen zoals hen helpen met zich klaar te maken in de ochtend en zorgen dat ze te eten krijgen. Spaans heb je hier misschien minder nodig, maar nog steeds raden we je aan om een taalcursus te doen. Je zul zo makkelijker en sneller taken en verantwoordelijkheden krijgen, maar een basis Spaans helpt je ook in je vrije tijd en bij je gastgezin.

Mocht je graag met ouderen werken, dan kun je helpen in een speciaal opvangcentrum dat word geleid door de katholieke nonnen. het is het grootste opvangcentrum in Cusco, maar liefst 250 mensen zijn er woonachtig. Als vrijwilliger werk houd je de ouderen gezelschap en help je de lokale medewerkers bij de zorgverlening en dagelijkse taken, zoals het bereiden en uitdelen van maaltijden, het doen van we was of het begeleiden van bewoners naar fysiotherapie. Ook kun je helpen bij het organiseren van sociale activiteiten en simpele onderhoudswerkzaamheden. Je werkt ongeveer 4-5 uur per dag. 

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Care Management Plan - Peru.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Marleen Nijmeijer op het sociale project in Peru
Marleen Nijmeijer
Op de eerste dag was ik al meteen verliefd geworden op deze kids. Er zaten kinderen met verschillende handicaps, dus de enige lerares van het schooltje was erg blij met de hulp die ze krijgen kon, en op de tweede dag was ik al de grootste vriend van een aantal kinderen. Lees meer...

Workshops voor vrijwilligers op sociale projecten in Peru

Sociaal project in Peru

Het lokale projects Abroad team in Peru organiseert regelmatig workshops en netwerkbijeenkomsten voor alle vrijwilligers op sociale projecten. De netwerkbijeenkomsten zullen je helpen een goed inzicht te verkrijgen in het sociale zorgstelsel van Peru en de achtergrond van de instelling waar je werkt. Tijdens de workshops zal je praktische tips krijgen voor het organiseren van activiteiten binnen je project.

Verder kun je ook altijd contact opnemen met de supervisor van de sociale projecten als je vragen hebt, als je ergens niet helemaal uitkomt of als je nieuwe activiteiten wilt opzetten. Misschien ben je wel goed in dansen, sporten of zingen: overleg dit dan en wie weet kun je een keer zangles geven of samen met de kinderen gaan sporten.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

 

Peru Care Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲