You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor creatief therapeuten in Roemenië

Overzicht
 • Waar: Brasov
 • Type projecten: Verzorgingstehuizen en ziekenhuizen.
 • Leeftijden van kinderen / Volwassenen: Wisselend (afhankelijk van jouw achtergrond en ervaring)
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers ondersteunen de lokale medewerkers. Afhankelijk van jouw ervaring werk je aan het opzetten en uitvoeren van workshops voor lokale medewerkers, het geven van creatieve therapie op individuele basis en in groepen en het overdragen van jouw kennis bijvoorbeeld door middel van een handleiding voor je lokale collega’s.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 4 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Vereisten: Minimaal een relevante afgeronde bachelor opleiding (bijvoorbeeld Creatieve Hulpverlening) en goede Engelse taalvaardigheden.

Als creatief therapeut op dit sociale vrijwilligersproject help je kansarme patiënten in verzorgingshuizen en ziekenhuizen in Brasov. De patiënten in deze instituten zien traditionele artsen vaak als intimiderend en worden door een conventionele behandeling ontmoedigd en daarom zoeken we hulp van creatief therapeuten.

Het idee hierachter is dat de patiënten in een relaxte sfeer worden behandeld terwijl tegelijkertijd de sociale interactie wordt gestimuleerd.

Hoe kunnen gekwalificeerde en ervaren creatief therapeuten bijdragen aan vrijwilligersprojecten in Roemenië?

Als vrijwilliger kun je jouw kennis en expertise als gekwalificeerd creatief therapeut gebruiken om het lokale personeel te ondersteunen. Zo kun je jouw deskundigheid, ervaring en vaardigheden inzetten bij het uitvoeren van belangrijke taken, bijvoorbeeld:

 • Workshops geven aan het lokale personeel van de dagverblijven, kinderziekenhuizen en zorgcentra.
 • Informatie geven aan het team, de patiënten en de ouders over de toepassing van kunstzinnige activiteiten als therapie voor lichamelijk en verstandelijk gehandicapten en mensen met sociale en psychische problemen.
 • Individuele en groepstherapieën voorbereiden en toepassen.
 • Documentatie samenstellen en richtlijnen geven zodat het lokale team ook in de toekomst op een effectieve manier creatieve therapie toe kan passen.

Vrijwilligerswerk creatief therapeut in Roemenië

We werken met een groot aantal verzorgingshuizen en ziekenhuizen in Roemenië en zullen proberen om je in verschillende instituten in te zetten. Hierdoor kun je jouw kennis en ervaring delen met een groot aantal professionele zorgverleners.

Als creatief therapeut op dit vrijwilligersproject werk je ongeveer acht uur per dag, van maandag tot en met vrijdag. Op je eerste dag in Roemenië bepaal je samen met je supervisor je uiteindelijke werkrooster.

Het project loopt het hele jaar door. Jij beslist zelf hoeveel tijd je beschikbaar hebt en wij helpen je om daar het beste uit te halen.

Wat kan dit project voor mij als creatief therapeut betekenen?

Dit project geeft je de gelegenheid om ervaring op te doen met vrijwilligerswerk in het buitenland en het lokale team, de patiënten en de verzorgers te leren hoe creatieve therapie op een effectieve manier toegepast kan worden. Je werkt met ervaren sociaal/maatschappelijk werkers met wie je kennis en ideeën uit kunt wisselen. Door het werken onder druk en het gebrek aan middelen verbeter je ook jouw eigen vaardigheden.

Je brengt veel tijd door in de lokale gemeenschap en leert zo de Roemeense cultuur en levenswijze kennen. Het lokale medische team en de patiënten willen ook graag horen over jouw eigen leven thuis, je familie en vrienden. Wij noemen dit 'culturele uitwisseling' en we denken dat dit onze vrijwilligers inspireert en een nieuwe blik op het leven biedt.

Waar zorgt Projects Abroad PRO voor tijdens mijn vrijwilligersproject?

Creatief therapeut speelt gitaar in Roemenië

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor support en begeleiding zodat je verblijf in Roemenië zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie bij een Roemeens gastgezin, dicht bij jouw vrijwilligersproject.
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Als je denkt dat jouw kennis en ervaring dit medische project van nut kunnen zijn, maar niet over de gevraagde kwalificaties beschikt, neem dan contact met ons op.

Hoewel we voor dit project specifiek op zoek zijn naar creatieve therapeuten, is er in de instituten waar we mee samenwerken ook behoefte aan mensen met ervaring in bezigheids- en muziektherapie. Neem contact met ons op als je denkt op één van deze gebieden te kunnen helpen.

Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲