You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Sociaal vrijwilligerswerk in Roemenië

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Brasov
 • Type projecten: Dagopvangcentra en zorgcentra voor kinderen met speciale behoeften
 • Leeftijd van kinderen op het project: 3 - 16 jaar
 • Aantal kinderen waarvoor gezorgd wordt: Gevarieerd
 • Jouw rol binnen dit project: Het organiseren van educatieve spelletjes en groepsactiviteiten, het bieden van emotionele ondersteuning en het verbeteren van de leefomstandigheden van kinderen met een beperking
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Het aanleveren van een Verklaring omtrent Gedrag en een medische verklaring

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 18 jaar bij onze sociale projecten in Roemenië. Hier bieden wij jou de mogelijkheid om te werken met kinderen die extra aandacht en emotionele ondersteuning nodig hebben. Je helpt hen in dagopvangcentra in Brasov waar je naast de dagelijkse zorg, ook leuke activiteiten met hen onderneemt. Dit is een ideale manier om betrokken te raken bij de ontwikkeling van lokale kinderen en een waardevolle bijdrage te leveren aan hun ontwikkeling.

Waar werk je als sociaal vrijwilliger in Roemenië ?

VProjects Abroad vrijwilliger speelt interactieve spelletjes met de kinderen op een sociaal project in Roemenië

Projects Abroad werkt in Brasov en omgeving onder andere samen met kleinschalige dagopvangcentra. Als vrijwilliger help je kinderen tussen 4 en 16 jaar oud. In het hele land krijgen veel kinderen weinig aandacht, ondanks het feit dat de internationale gemeenschap zich bewust is van de moeilijkheden in Roemenië.

Je helpt met de dagelijkse zorgtaken zoals eten geven en daarnaast doe je leuke activiteiten met de kinderen. Heb je enige ervaring met gehandicapte kinderen of volwassenen, dan kun je vrijwilligerswerk doen in een opvangcentrum. Tot slot zijn er ook mogelijkheden in een zorgcentrum voor ouderen die het, door gebrek aan voorzieningen, in Roemenië niet altijd gemakkelijk hebben.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Care Management Plan - Romania.

Hoe ziet jouw dag als sociaal vrijwilliger eruit?

Als vrijwilliger is het jouw taak om het lokale personeel te ondersteunen met de dagelijkse zorgtaken en de kinderen de extra aandacht en ondersteuning te geven die zij nodig hebben. Zo help je de oudere kinderen met de voorbereiding op hun schooldag, na schooltijd help je hen bij het maken van huiswerk en organiseer je activiteiten en uitstapjes. Het dagelijks leven van de jongere kinderen kun je leuker maken door veel met hen te spelen. Vrijwilligers worden met open armen ontvangen.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Marjolen Schutz op het sociale project in Roemenië
Marjolen Schutz
Als ik nu terugkijk op mijn tijd in Roemenië weet ik dat vrijwilligerswerk doen een van de beste beslissingen was die ik ooit genomen heb. Mijn gastmoeder verwoordde dit heel mooi: “Met vrijwilligerswerk help je iedereen, en niet in de laatste plaats jezelf.” En daar zit erg veel waarheid in. Het geeft je veel voldoening te weten dat je iets betekend hebt én je leert jezelf beter kennen. Lees meer...

Wat je verder nog moet weten

Vrijwilligerswerk met kinderen

Alle vrijwilligers die willen deelnemen aan een sociaal project in Roemenië zijn verplicht om een medische verklaring en een Verklaring Omtrent Gedrag aan te leveren om te laten zien dat ze geschikt zijn om met kinderen te werken. Dit kun je regelen met je huisarts en bij de lokale gemeente. Voor de VOG krijg je van ons de juiste formulieren aangeleverd. Let er wel op dat er soms wat tijd over kan gaan voor je de documenten in bezit hebt.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Vrijwilligerswerk in weeshuizen in Roemenië

Onze vrijwilligers hebben jarenlang met kinderen in weeshuizen en andere residentiële zorgcentra in Roemenië gewerkt. Hun waardevolle werk heeft impact gehad: zij hebben de lokale begeleiders geholpen om de levensomstandigheden in deze weeshuizen te verbeteren en kansen gecreëerd voor kinderen door hen te ondersteunen in hun onderwijs en zorg. We hebben echter besloten niet langer op weeshuizen te richten maar ons te focussen op gemeenschapsgerichte- en familiegerichte opvang, omdat we geloven dat dit een stabielere basis biedt aan de kinderen voor wie wij ons inzetten. Je kunt hier meer lezen over de overgang van vrijwilligerswerk in weeshuizen naar gemeenschapsgerichte opvang.

Dit betekent dat je als vrijwilliger in Roemenië niet langer in weeshuizen zal werken, maar in plaats daarvan helpt in dagopvangcentra, kinderdagverblijven, scholen en ondersteuningsgroepen voor ouderen of moeders en kinderen. Op deze manier help je Projects Abroad om nog sterkere relaties op te bouwen met de lokale gemeenschappen en – het belangrijkste – help je families om samen te blijven.

Romania Care Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲