You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een Gymles project in Roemenië

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Codlea
  • Type projecten: Gymles project
  • Jouw rol binnen dit project: Als vrijwilliger binnen het sportproject, ondersteun je de lokale gymleraar en geef je samen les in verschillende sporten
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Op het Gymles project in Roemenië kan je als vrijwilliger je kinderen en jongeren motiveren en het belang van sport aanleren. Je kunt zonder enige ervaring deelnemen aan dit project, maar ook vrijwilligers met coaching ervaring zijn natuurlijk ook heel erg welkom.

Of je nu een tussenjaar neemt, een pauze neemt in je carrière of een alternatieve vakantie wilt, als vrijwilliger kun je bij ons altijd meedoen aan een project. Alles wat je nodig hebt, is een passie voor sport en de motivatie om de technieken en vaardigheden over te brengen aan de nieuwe generatie.

Als vrijwilliger geef je gymles op een Roemeense lagere school in Codlea, op 30 minuten afstand van Brasov. Als assistent van de lokale gymleraar ga je gedurende vier uur per dag sporten met kinderen van 6 t/m 14 jaar.

Je kan in heel veel verschillende sporten les gaan geven, van voetbal tot volleybal en atletiek. De plaatselijke school beschikt slechts over beperkte middelen en sportmateriaal. Je zult dus erg creatief moeten zijn in het lesgeven.

Jouw rol als vrijwilliger binnen het sportproject in Roemenië

Vrijwilligerswerk gymles project Roemenië

Tijdens je vrijwilligerswerk in het buitenland kun je ervoor kiezen je te beperken tot de sport waar je van houdt of om mee te helpen in een reeks van verschillende lessen. Zodra je bent aangemeld, kan je ons laten weten waar jouw interesses liggen dan kunnen wij je plaatsen bij een passend project. Door kinderen en jongeren in Roemenië te betrekken met sport, worden ze fitter en gezonder. Zo ervaren ze ook hoe het is om deel uit te maken van een team met een gedeelde passie en een doel voor ogen. Dit heeft een positieve invloed op de samenleving door de jeugd meer te betrekken bij sport, ook buiten de school. Dit weerhoudt hen ook van andere ongezonde activiteiten en het sporten geeft hun structuur en regelmaat.

Je kunt vanaf twee of drie weken deelnemen aan het Gymles project in Roemenië als je geen vier weken of langer beschikbaar bent. Het project is door onze lokale collega’s geselecteerd als geschikt voor korte periodes van vrijwilligerswerk voor zowel de lokale gemeenschappen als de vrijwilliger. Hoewel je waardevolle culturele inzichten zult verwerven en intensief kunt samenwerken met de lokale gemeenschap, zal je waarschijnlijk niet dezelfde impact kunnen maken als vrijwilligers die voor een langere periode blijven.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲