You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een cultuur project in Samoa

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Apia en omgeving
  • Type projecten: Cultuur & Samenleving
  • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers assisteren bij schoolactiviteiten en doorlopende community projecten
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Het cultuur project in Samoa geeft vrijwilligers de mogelijkheid om zichzelf volledig onder te dompelen in het traditionele Samoaanse dorpsleven en te leren over hun fascinerende cultuur. Afhankelijk van jouw vaardigheden en interesses zal je de kans krijgen om betrokken te raken bij verschillende activiteiten voor de lokale bevolking.

Beleef Samoa op een unieke manier als vrijwilliger op het Cultuur project

Vrijwilligerswerk cultuur project Samoa

Samoanen zijn altijd leergierig en als vrijwilliger heb je de kans om ideeën en verhalen met ze uit te wisselen. Met gebruik van jouw vaardigheden en kennis zal je in de ochtend lesgeven op een lokale school en later op de dag andere activiteiten doen. De school is het middelpunt van de gemeenschap en het werken op de school betekent dat je deel zal uitmaken van het dorpsleven. Je leert zingen als een Samoaan, dansen als een Samoaan en spreken als een Samoaan!

Andere activiteiten waarbij vrijwilligers later op de dag kunnen assisteren zijn een dramagroep, tuinieren, gymlessen en kinderen en volwassenen leren lezen. Vrijwilligers mogen ook specifieke workshops bedenken voor de gemeenschap, zoals groenteteelt, duurzaamheidsregelingen of projecten rond gezonde voeding en wonen.

Door te leven in een dorp zal je deel uitmaken van de gemeenschap en zal je hun levensstijl en hun manier van denken beter begrijpen. Samoanen staan bekend om hun gastvrijheid en je zult snel deel uitmaken van de familie.

Alle dorpen liggen op het belangrijkste eiland Upolu en zal niet meer dan een uur rijden van de hoofdstad Apia zijn.

Jouw verblijf in Samoa

Als vrijwilliger in Samoa verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de lokale cultuur op het eiland.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲