You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een Diergeneeskunde & Dierenverzorging project op Samoa

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Apia
 • Type projecten: Diergeneeskunde & Dierenverzorging
 • Jouw rol binnen dit project: Je assisteert een lokale dierenarts bij het verzorgen en behandelen van honden en katten.
 • Accommodatie: Gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 1 week
 • Startdata: Flexibel
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Als vrijwilliger op het gecombineerde Diergeneeskunde & Dierenverzorging project op Samoa leer je meer over diergeneeskunde, populatiebeheer en het belang van gemeenschapsbewustzijn in een ontwikkelingsland. Je werkt in een dierenkliniek in de hoofdstad van Samoa, Apia, waar je meekijkt met een professionele dierenarts en diverse eigen taken krijgt.

Dit project is geschikt voor vrijwilligers van alle leeftijden die interesse hebben in diergeneeskunde, gekwalificeerde dierenartsen of dierenliefhebbers die iets terug willen doen. Tijdens jouw project zal je veel praktische kennis opdoen, wat een waardevolle aanvulling is voor je CV.

Jouw werkzaamheden in de dierenkliniek

Vrijwilliger op het diergeneeskunde en dierenverzorgingsproject op Samoa

Op Samoa werkt Projects Abroad samen met een dierenwelzijnsorganisatie die voornamelijk werkt met katten en honden. De organisatie is gecreëerd door een groep toegewijde mensen die zich graag in willen zetten voor een goede gezondheid van huisdieren. Voorheen was er geen gestructureerde organisatie die zich richtte op de gezondheid en welzijn van de dieren. De focus van onze partnerorganisatie ligt op populatiebeheer, door middel van castratie van honden en katten, en het geven van educatieve workshops aan de lokale gemeenschappen.

Als vrijwilliger help je de medewerkers van de partnerorganisatie bij het promoten van een kleinere, maar meer gezonde Samoaanse honden- en kattenpopulatie. De taken die je krijgt hangt af van jouw vaardigheden, kwaliteiten en interesses. Dit zijn een aantal mogelijke taken:

 • Meedoen aan bewustzijnsprogramma’s voor de lokale bevolking
 • Geven van vaccinaties
 • Helpen bij castratie programma’s
 • Honden trainingen geven
 • Gesprekken houden met huisdier eigenaren

Als vrijwilligers zal jij meer bewustzijn creëren bij de bevolking. Dit doe je door middel van het geven van seminars aan de lokale bevolking en scholen in en rondom Apia.

Er zullen gelegenheden zijn dat jij de lokale staf van de dierenkliniek helpt bij werkzaamheden om de organisatie draaiende te houden. Je kunt hierbij denken aan algemene taken (zoals het schoonmaken van de kennels of de dieren eten geven), administratieve taken of het schoonmaken van de kliniek. Jouw hulp en toewijding tijdens het project is van onschatbare waarde voor de partnerorganisatie, die graag wil groeien en de levenskwaliteit van huisdieren op Samoa wil verbeteren.

Als jij al werkervaring hebt op het gebied van dierenverzorging of diergeneeskunde kun jij een extra bijdrage leveren aan het project en het welzijn van de huisdieren, door jouw kennis te delen met de lokale medewerkers. Lees meer over deze mogelijkheid op de speciale pagina voor professionele dierenartsen op Samoa.

Jouw verblijf op Samoa

Tijdens je project verblijf je bij een gastgezin. Dit is een unieke manier om de lokale cultuur en tradities te leren kennen. In de weekenden en na werktijd heb je tijd om het eiland verder te verkennen, samen met andere vrijwilligers.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲