You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op het voedingsproject project in Samoa

Overzicht
 • Waar: Upolu
 • Type projecten: Voeding project in ziekenhuizen en klinieken
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers werken samen met lokale professionals van de Samoa National Health Service en helpen mee de lokale gemeenschap te informeren over voeding en een gezonde levensstijl
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar
 • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten minstens beschikken over een gemiddelde taalkennis Engels

Projects Abroad heeft in Samoa een speciaal voedingsproject opgestart om het grote percentage van personen met overgewicht aan te pakken. Vrijwilligers vanaf 18 jaar zijn welkom om ons team te versterken om een positieve verandering te maken in het leven van de lokale bevolking.

Een vrijwilliger aan het werk op het voeding project in Samoa

Een goed evenwicht tussen juiste voeding en een gezonde levensstijl is ontzettend belangrijk en daarom werkt Projects Abroad samen met de Samoa National Health Service (NHS) om hier aandacht aan te besteden en de lokale bevolking hierover te informeren. Door de samenwerking met NHS en lokale scholen en gemeenschappen, krijg je als vrijwilliger de kans om deel te nemen aan waardevolle projecten die meer bewustwording zullen brengen aan de lokale bevolking.

Bijna 80% van de Samoaanse bevolking, ouder dan 15 jaar, lijdt aan obesitas. Het grote tekort aan vers fruit en groenten is hiervan onder andere de oorzaak. Door de mijnbouw in Samoa is er haast geen vruchtbare landbouwgrond met gevolg dat de lokale bevolking veel geïmporteerde en verwerkt voedsel eet in plaats van vers fruit en groenten. Dit is echter niet de enige reden van de ongezonde levensstijl van de Samoanen, een maatje meer wordt geassocieerd met rijkdom en macht.

Tijdens dit voedingsproject in Samoa helpen vrijwilligers de NHS met verschillende outreach projecten die plaats vinden in drie ziekhuizen en drie klinieken in Upolu, het drukst bevolkte eiland in Samoa. Je zult ook werken in lokale scholen, kerken en jeugdgroepen om meer bewustwording te creëren rond een gezonde levensstijl.

Werkzaamheden op het voedingsproject in Samoa

Gedurende de eerste twee dagen van je verblijf zal je kunnen deelnemen aan enkele trainingsworkshops georganiseerd door Projects Abroad. Deze workshops geven je meer inzicht over de huidige gezondheidssituatie in Samoa en geven je ook meer achtergrond informatie over de meest voorkomende niet-overdraagbare ziektes waar je mee in contact zal komen. Op deze manier ben je als vrijwilliger goed voorbereid en beschik je over de juiste middelen om te kunnen beginnen aan outreach projecten en educatieve voorlichting sessies.

Vrijwilligers werken nauw samen met de Projects Abroad voeding coördinator in het NHS centrum. Vrijwilligers zullen echter niet hetzelfde doen als een NHS medewerker, maar zich enkel focussen op het werk van ons voedingsproject.

Afhankelijk van je ervaring, zal je meehelpen met de volgende activiteiten:

 • Vragenlijsten afnemen van patiënten over de gezondheidstoestand, voeding, lichaamsbeweging en gewicht
 • Plannen samenstellen voor een gezonde levensstijl met advies over voeding, maaltijden en lichaamsbeweging
 • Lokale scholen bezoeken om gezondheidscontroles uit te voeren voor leraren en om hen te begeleiden in het geven van voedingslessen of workshops. Vrijwilligers helpen ook mee met het NHS's school kantine programma, om ervoor te zorgen dat de personen die de maaltijden bereiden ook bewust zijn van gezonde maaltijdopties voor de leerlingen
 • Het bieden van advies over het aanleggen en verzorgen van een moestuin
 • Het geven van bewegingslessen aan de lokale gemeenschap, scholen, kerken en jeugdgroepen
 • Een wekelijkse workout voorzien
 • Het geven van kooklessen
 • Het organiseren van welzijnswandelingen binnen de gemeenschap
 • Het creëren van een gezondheidscampagne

Vrijwilligers werken van maandag tot vrijdag en de werktijden voor dit project lopen van 9.00 tot 17.00 uur, inclusief onderzoek en voorbereidingstijd.

Voor vrijwilligers met een medische en/of algemene gezondheidszorg achtergrond, is er de mogelijkheid om meer specifiek gericht te gaan werken met prenatale voeding voor zwangere vrouwen in Samoa. De werkzaamheden zullen bestaan uit het geven van advies over voeding, de voordelen van het geven van borstvoeding en gezonde voeding. Onze Projects Abroad coördinator zal ook toezicht houden op dit aspect van project.

Tijdens dit project verblijf je bij een gastgezin en kun je vaak met een korte busrit naar je project reizen.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Samoa Nutrition Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲