You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Journalistiek vrijwilligerswerk in Samoa

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Apia
  • Type projecten: Geprinte media, multi media
  • Jouw rol binnen dit project: Binnen dit project zal je meewerken bij een lokaal dagblad of multi media centrum.
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 4 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Als vrijwilliger op een journalistiek project in Samoa heb je de mogelijkheid om aan de slag te gaan bij Samoa’ s grootste dagblad, de Samoa Observer, of bij een lokaal multi media centrum. Dit project is ideaal voor vrijwilligers die ervaring op willen doen op het gebied van journalistiek en dit graag combineren met een verre tropische bestemming.

Werken bij een dagblad in Samoa

Vrijwilligerswerk journalistiek project in Samoa

Kies je voor geschreven journalistiek dan zal je komen te werken in Apia bij het dagblad The Samoa Observer. Hier krijg je de kans om kennis te maken met de competitieve wereld van de geschreven journalistiek. Ook is het een ideaal project voor studenten die op zoek zijn naar praktische ervaring en graag een portfolio op willen bouwen.

Door voor deze mogelijkheid te kiezen kun je ervaren hoe het is om verslaggever te zijn. Dagelijks wordt er van je verwacht dat je journalistiek onderzoek doet en artikelen schrijft over verschillende onderwerpen die jou interesse hebben. Als je het leuk vind kun je je ook bezig houden met fotografie, webdesign of social media. Als vrijwilliger wordt je begeleid door ervaren journalisten en kun je meelopen met lokale verslaggevers om meer over journalistiek in Samoa te leren.

Je wordt verwacht te werken van maandag tot met vrijdag van 8:30u tot 17:30u, maar het kan zijn dat je ook eens gevraagd wordt in het weekend te werken. Het is aan te bevelen je eigen laptop en camera mee te nemen, maar als je daar niet over beschikt is er ook gedeelde apparatuur beschikbaar. Als vrijwilliger op het journalistiek project in Samoa is het belangrijk dat je over goede Engelse vaardigheden beschikt.

Werken bij een multi media centrum in Samoa

Talamua Media and Publications is gevestigd in Apia en biedt media consultancy services. Hier kun je als vrijwilliger meewerken binnen verschillende journalistieke gebieden zoals geschreven journalistiek, online media en radio. Voor dit project is het belangrijk dat je over uitstekende Engelse mondelingen en schriftelijke vaardigheden beschikt.  

Je hebt geen specifieke opleiding of ervaring nodig om aan het journalistieke project in Samoa deel te nemen, maar ervaring binnen de reclame, marketing, IT, geluidstechniek of radio in het algemeen zullen zeker in je voordeel zijn.

Tijdens je project zal je bij een lokaal gastgezin verblijven. In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲