You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een lesgeef project in Samoa

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Apia
 • Soort scholen: Basisschool en middelbare school
 • Leeftijd van scholieren op het project: 5-16 jaar
 • Gemiddelde grootte van de klas: +/- 30 scholieren
 • Jouw rol binnen dit project: Leraar of klassenassistent (Engels, Wiskunde, Wetenschap of Sport)
 • Extra vakken die je kunt geven: Kunst, Drama, IT, muziek en sport
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 4 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk. Tijdens schoolvakanties zijn er "summer schools"
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Het aanleveren van een Verklaring omtrent Gedrag en een medische verklaring

Lesgeven als vrijwilliger in Samoa geeft je de mooie kans om betrokken te raken bij de lokale gemeenschap. Je zult er waardevolle ervaring opdoen, zonder dat je er een vooropleiding voor nodig hebt. Samoa heeft te maken met een verstedelijking waardoor het spreken van goed Engels steeds belangrijker wordt voor het vinden van een goede baan, zowel binnen het lokale toerisme als in andere takken van het bedrijfsleven. 

Of je nu een gap year hebt genomen, een invulling zoekt voor je zomervakantie of op sabbatical wilt, er is altijd een project waar jij met je bijdrage het verschil kunt maken en je tegelijkertijd je CV kunt uitbreiden en een ervaring rijker zult worden!

Je kunt ook lesgeven in één van de meer landelijke dorpen als onderdeel van ons cultuur project. Lees hier meer over op de pagina cultuur project in Samoa.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Samoa Teaching Management Plan.

Werkplekken binnen het onderwijs voor vrijwilligers in Samoa

Vrijwilligerswerk lesgeef project op Samoa

Vrijwilligers bij Projects Abroad in Samoa kunnen geplaatst worden op zowel basisscholen als middelbare scholen in de hoofdstad Apia. De klassen zijn vaak erg groot, tot wel 65 leerlingen per klas.

Je zal starten als onderwijsassistent naast de lokale onderwijzer, om de Engelse spreelvaardigheid te verbeteren en te ondersteunnen bij andere vakken in het curriculum. Gebruik je eigen creativiteit om samen de lessen leuk en interessant te houden. De leerlingen zullen erg nieuwsgierig zijn naar jou en jouw leven aan de andere kant van de wereld, dit kan je gebruiken om ze aan het praten te krijgen over allerlei onderwerpen en zo op een leuke manier te oefenen met Engels.

Vrijwilligers kunnen ook sportles geven, met name cricket of rugby is erg populair. Ook is het mogelijk andere vakken te geven zoals wiskunde, wetenschap, of computervaardigheden. Als jij ons laat weten waar je goed in bent, of waar je graag les in zou willen geven, dan doen wij ons best om daar de school bij zoeken te zoeken die hier het beste op aansluit.

Het Projects Abroad team in Samoa organiseert regelmatig workshops voor alle lesgeef vrijwilligers. De workshops zullen je helpen een goed inzicht te verkrijgen in het onderwijsstelsel van Samoa en de achtergrond van de school waar je werkt. Ook krijg je advies en suggesties aangereikt over het bewaren van de orde in de klas, het plannen van je lessen en activiteiten die je bij je lesgeef project kunt organiseren.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land verder te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Kathryn Hopkinson op het lesgeef project in Samoa
Kathryn Hopkinson
Ik heb zo veel geleerd van deze prachtige ervaring. Ik heb niet enkel de mooie herinneringen van het lesgeven en het verschil dat ik heb gemaakt voor de kinderen, maar ook de persoonlijke herinneringen van mijn tijd in het buitenland. Samoa is een plek waar traditie de moderne wereld ontmoet. De nadruk ligt er voornamelijk op familie en hun herkomst maar ze streven toch ook naar de toekomst. Het belangrijkste van al, ze koken als de besten! Lees meer...
Samoa Teaching Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲