You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor ervaren voedingsdeskundigen in Samoa

Overzicht
 • Waar: Apia
 • Type projecten: Voedingsproject
 • Jouw rol binnen dit project: Op het PRO voedingsproject in Samoa werk je samen met het Ministerie van Onderwijs die programma’s coördineert voor gemeenschappen in en rond Apia. Je zal ook voorlichting gaan geven op scholen en daar leraren, studenten en ouders adviseren over gezondere eetgewoontes.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder

Samoa heeft een van de hoogste obesitas percentages van de hele wereld, daardoor lopen veel Samoanen het risico om hart- en vaatziekten, diabetes of andere ziektes te ontwikkelen die verband houden met een slechte voeding.

Hoe kunnen gekwalificeerde voedingsdeskundigen en diëtisten helpen in Samoa?

Projects Abroad stelt een specifiek programma op, aangepast aan jouw ervaring en kwalificaties, zodat je kan ingezet worden waar de nood het hoogst is.

Vrijwilliger tijdens een groep sessie over maaltijdplanning

Je zal samenwerken met het Ministerie van Volksgezondheid die outreach projecten coördineert voor gemeenschappen in en rondom de stad Apia. Als ervaren diëtist zal je ook je tijd besteden op scholen, je onderwijst en adviseert daar leraren, studenten en ouders over manieren waarop ze hun gezondheid kunnen verbeteren door het aannemen van gezondere eetgewoonten. Tijdens deze groep sessies in een gemeenschap, zal je advies geven over het plannen van maaltijden, beweging of het aanleggen van moestuinen.

Wat kan dit project voor mij als diëtist of voedingsdeskundige beteken?

Terwijl je werkt in een school of in een lokale gemeenschap in Samoa, zal je een breder inzicht krijgen in de gezondheidsbedreigingen waar de Samoaanse bevolking mee te maken heeft, in tegenstelling met jouw thuisland. Je zal ook gesprekken voeren met andere professionals en de mogelijkheid krijgen jouw expertise te delen. Doordat je veel tijd doorbrengt met de lokale bevolking, zal je de Samoaanse cultuur en levenswijze beter leren kennen. De lokale bevolking zal ook graag horen over jouw eigen leven thuis, je familie en vrienden. Wij noemen dit 'culturele uitwisseling' en we denken dat dit onze vrijwilligers inspireert en een nieuwe blik op het leven biedt.

Waar zorgt Projects Abroad PRO voor tijdens mijn vrijwilligersproject?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten.

Wij zorgen voor support en begeleiding zodat je verblijf in Samoa zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie bij een Samoaans gastgezin, dicht bij jouw vrijwilligersproject
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Welke vaardigheden en/of kwalificaties heb ik nodig?

Dit voedingsproject is zeer geschikt voor afgestudeerde diëtisten en voedingsdeskundigen of als je gekwalificeerd bent in een ander gezondheid gerelateerd vakgebied zoals verpleegkunde of public health.

Als je nog niet klaar bent met jouw studie, maar je bent wel geïnteresseerd in dit project, neem dan contact met ons op voor meer informatie, zodat we kunnen kijken naar een geschikte rol voor jou in dit project.

Je kunt vanaf 2 of 3 weken deelnemen aan het voeding project voor ervaren diëtisten en voedingsdeskundigen in Samoa als je geen 4 weken of langer beschikbaar bent. Het project is door onze lokale collega’s geselecteerd als geschikt voor korte periodes van vrijwilligerswerk voor zowel de lokale gemeenschappen als de vrijwilliger. Hoewel je waardevolle culturele inzichten zult verwerven en intensief kunt samenwerken met de lokale gemeenschap, zal je waarschijnlijk niet dezelfde impact kunnen maken als vrijwilligers die voor een langere periode blijven.

Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲