You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Sociaal vrijwilligerswerk in Samoa

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Apia en omgeving
 • Type projecten: Kinderdagverblijven, zorgcentra voor kinderen met speciale behoeften en een slachtofferhulpgroep
 • Leeftijd van kinderen op het project: 3+ 
 • Aantal kinderen waarvoor gezorgd wordt: Gevarieerd
 • Jouw rol binnen dit project: Het organiseren van educatieve spelletjes en groepsactiviteiten, het bieden van emotionele ondersteuning en het verbeteren van de Engelse vaardigheden van de kinderen
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Het aanleveren van een Verklaring omtrent Gedrag en een medische verklaring

Samoa, gelegen in de Zuid Pacific, is een land met vele oude tradities en sterke culturele wortels. Hoewel het land met haar mooie paradijselijke stranden veel toeristen trekt, staat het nog steeds op de lijst van de Verenigde Naties met minst ontwikkelde naties. Met name in de stedelijke gebieden neemt de armoede toe.

Werken als vrijwilliger op een sociaal project in Samoa is een geweldige manier om kennis te maken met dit trotse en gastvrije volk. Projects Abroad verwelkomt alle vrijwilligers vanaf 16 jaar, met of zonder ervaring binnen het sociale werkveld. Je kunt al vanaf 2 weken deelnemen. Of je nu een gap year hebt genomen, een invulling zoekt voor je zomervakantie of op sabbatical wilt, er is altijd een project waar jij met je bijdrage het verschil kunt maken en je tegelijkertijd je CV kunt uitbreiden en een ervaring rijker zult worden! 

Hoe ziet jouw werkdag als sociaal vrijwilliger in Samoa eruit?

Geef de kinderen op Samoa leesles tijdens het Sociaal project.

Als sociaal vrijwilliger in Samoa kom je te werken in Apia, de hoofdstad van Samoa aan de kust van Upolu eiland. Hier ga je aan de slag bij kleuterscholen of in zorgcentra voor kinderen met een beperking.

Vrijwilligers in kleuterscholen helpen het lokale personeel met de zorg voor de kinderen. Het is de ideale gelegenheid om al jouw talenten en interesses tot uiting te laten komen. Denk bijvoorbeeld aan knutselen, muziek maken of liedjes zingen. Al jouw ideeën zijn welkom en zullen met open armen ontvangen worden.

Werken met kinderen met een beperking kan uitdagend zijn maar ook erg bijzonder. Het geven van extra een-op-een aandacht kan een groot verschil maken in hun ontwikkeling, maar daarnaast ook in het simpelweg plezier hebben in het leven. Of je dus helpt bij het schrijven van hun naam, ze een nieuw liedje leert of samen speelt in de tuin, door jouw aanwezigheid en aandacht voelen deze kwetsbare kinderen zich gewaardeerd en geliefd.

Sociaal werk in Samoa

Naast het werken bij kleuterscholen of in zorgcentra voor kinderen met een beperking werken we ook samen met de Samoa Victim Support Group. Deze instelling biedt hoognodige ondersteuning en bescherming aan slachtoffers van huiselijk geweld en seksueel misbruik. De mensen die de drie centra bezoeken hebben vaak nergens anders om heen te gaan en waarderen de hulp die ze krijgen enorm. Jij kan bijdragen door tijd door te brengen met jonge moeders en hen helpen bij de zorg voor hun kinderen, of je kunt voorlichting geven over gezondheid en hygiëne, les geven aan de kinderen die niet naar school gaan of gewoon helpen bij de dagelijkse activiteiten binnen het centrum.

Eén keer in de week organiseert Projects Abroad een activiteiten programma voor kinderen die gedwongen worden om op straat te werken als verkoper. Vaak zijn ze tussen de 7 en 17 jaar oud en hebben ze al een hoop meegemaakt in hun leven. Ze zijn vaak tot laat op straat om zo veel mogelijk te verkopen en worden onder druk gezet om zoveel mogelijk geld te verdienen voor hun familie. Deze kinderen komen eens in de week op het Projects Abroad kantoor, waar vrijwilligers hen helpen bij het doen van huiswerk, hen liedjes leren en spelletjes met hen spelen. Het doel van dit weekelijkse programme is deze kinderen een plek te bieden waar ze plezier kunnen hebben en kind kunnen zijn. We proberen hen te overtuigen van het belang van onderwijs en naar school gaan en hopen hen de juiste handvatten te bieden die hen kan helpen in de toekomst van de straat te blijven.

Of je nou kinderen met een beperking helpt om meer zelfvertrouwen te krijgen, de ouderen kinderen helpt bij hun huiswerk, voorleest aan de kleintjes of de jonge moeders en hun kinderen ondersteunt tijdens moeilijke tijden, jij zal een essentieel onderdeel uitmaken van hun ontwikkeling. Laat ons lokale personeel bij jouw aanmelding weten welke kennis en ervaring jij hebt die op dit project goed van pas kunnen komen.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Dority Opalfvens op het sociale project in Samoa
Dority Opalfvens
Het was de eerste keer dat ik les zou gaan geven, ik wist niet wat ik kon verwachten en dus was ik heel zenuwachtig. Maar ondanks al mijn twijfels en onzekerheden ben ik nog nooit zo vervuld geweest! Het was fantastisch en leerrijk, en de liefde en vriendschap die ik kreeg van de kinderen zijn van onschatbare waarde. Lees meer...

Workshops voor vrijwilligers op sociale projecten

Vrijwilligerswerk met kinderen

Vrijwilligers op sociale projecten in Samoa krijgen de mogelijkheid om regelmatig workshops bij te wonen die door het lokale Projects Abroad team worden georganiseerd. De workshops zullen je helpen een goed inzicht te verkrijgen in het sociale zorgstelsel van Samoa en de achtergrond van de instelling waar je werkt. Ook zullen er ideeën worden besproken voor activiteiten die je op je project kunt organiseren, zoals knutselopdrachten en educatieve spelletjes.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Care Management Plan - Samoa.

Tijdens dit project verblijf je bij een gastgezin en kun je vaak met een korte busrit naar je project reizen.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Samoa Care Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲